Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αν θέλει να βοηθήσει η Ντόρα να κάνει ό,τι έκανε ο Σαμαράς το 2000

«Έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων ειδικά στο antinews για ποιό λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη έχασε τις εσωκομματικές εκλογές το Νοέμβριο του 2009 από τον Αντώνη Σαμαρά.
Είναι γεγονός ότι ο νεοδημοκρατικός κόσμος της χρέωσε κατά μεγάλη πλειοψηφία ότι είχε φτιάξει έναν ατομικό μηχανισμό μέσα στο κόμμα αδιαφορώντας για την ιδεολογική στόχευση της παράταξης παρά μόνο για την εδραίωση της ίδιας. Πίστευε ότι θα κληρονομήσει το κόμμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο λαός αποφάσισε να καταδικάσει τις πρακτικές της αυτές και ανέδειξε ως ανανεωτή τον σημερινό αρχηγό. Οι προθέσεις της φάνηκαν έτι περαιτέρω όταν στάθηκε απέναντι στον νεοεκλεγέντα Σαμαρά και την κεντρική επιλογή του ψηφίζοντας «ναι» στο Μνημόνιο, προκαλώντας ουσιαστικά τη διαγραφή της.
Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι – αν όπως λένε κάποιοι γυρίσει πίσω η Ντ. Μπακογιάννη ως υποψήφια βουλευτής – θα είναι σαν να ακυρώνεται όλη η πολιτική της ΝΔ τα τελευταία κρίσιμα 2,5 χρόνια. Για 3 ψήφους που θα φέρνει θα χάνονται 5. Η κεντροδεξιά θα θεωρηθεί ως η κατεξοχήν μνημονιακή παράταξη. Μαζί μ’ αυτό θα κινδυνεύσει η ευρεία παράταξη του Ευρωπαϊκού Μετώπου για την Ελλάδα που οραματίζεται ο αρχηγός της ΝΔ. θα αυτοϋπονομευθεί.
Το θέμα είναι αν ωφελεί αυτή τη στιγμή – που είναι πάνδημο το αίτημα για ανασύνταξη των κεντροδεξιών και ευρύτερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων – να επαναλαμβάνουμε την πολεμική κατά της Ντ. Μπακογιάννη, της οικογενειοκρατίας και του παλαιοκομματισμού που λέγαμε το προηγούμενο διάστημα για αυτήν και τις επιλογές της.
Κάνει καλό η πολεμική κατά της Ντ. Μπακογιάννη στον κοινό αγώνα για ισχυρή εντολή στο φιλοΕυρωπαϊκό Μέτωπο με ηγέτη τον Α. Σαμαρά που θα ανακόψει την πορεία του λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ.Ελ. κ.λπ.;
Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει.
Αυτό που είναι καλό να γίνει είναι να μην έρθει πίσω η Ντ. Μπακογιάννη αλλά να της ζητηθεί να αναστείλει τη λειτουργία της ΔΗΣΥ ή έστω να μην κατέβει στις εκλογές.
Αυτή θα είναι η μέγιστη και αληθινή βοήθεια από την πλευρά της γιατί έτσι θα δείξει έμπρακτα ότι συντάσσεται στον κοινό αγώνα για την πατρίδα χωρίς να κοιτάζει το ατομικό της συμφέρον. Αργότερα μπορεί να της δοθεί μια θέση π.χ. επιτρόπου στην ΕΕ ή κάτι παρεμφερές. Το ίδιο και για κάποιους καλούς συνεργάτες της. Όπως δηλαδή έκανε και ο Σαμαράς όταν το 2000 ανέστειλε τη λειτουργία της ΠΟΛ.ΑΝ. για να δείξει ότι βοηθάει ανιδιοτελώς τη ΝΔ για το καλό της χώρας. Όλοι του το αναγνώρισαν τότε.
«Τεχνογνωσία» υπάρχει. Ας δείξουμε ότι υπάρχει τρόπος και ας μην πετροβολούμε τον εαυτό μας.
ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

 http://www.antinews.gr/2012/05/17/161793/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου