Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κουτσαβάκηδες





Εξακολουθώντας να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται ξανά όπως τα χαρούμενα χρόνια, συμπεριφέρονται ξανά θεωρώντας ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την πολιτική με την σκέτη επικοινωνία. Πνιγμένοι όντας, πιάνονται από τα επικοινωνιακά μαλλιά τους, επιχειρώντας με απεγνωσμένους κουτσαβακισμούς να παραμείνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού που ο κόσμος τους πήρε επιτέλους από τα χέρια.
Απεγνωσμένους αλλά οφείλει να αναγνωρίσει κανείς και ευφάνταστους. Από την άλλη πώς να φανταστείς ότι θα έφταναν να προτείνουν αυτό που έκαναν πως πρότειναν; Ο λόγος όμως που δεν το φαντάζεσαι είναι επειδή εξακολουθείς να θεωρείς ότι έχουν την παραμικρή αναστολή να αναιρούν σήμερα όσα έλεγαν χθες, το μεσημέρι όσα έλεγαν το πρωί, το απόγευμα όσα έλεγαν το μεσημέρι και το βράδυ όσα έλεγαν το απόγευμα. 
Έτσι, ενώ επί δύο και πλέον έτη τα πολιτικά διλήμματα που έθεταν, τα έθεταν λέγοντάς μας ότι αυτοί είναι οι συσχετισμοί, αυτές οι δυνάμεις, αυτή η πραγματικότητα και ότι ο οποιοσδήποτε άλλος δρόμος είναι ο δρόμος που μας γυρνά δυο αιώνες και πέντε ηπείρους πίσω,
πετάει κάποιος από όλους τους τη φαεινή ιδέα να «εκθέσουν» το ΣΥΡΙΖΑ δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής.
Κι αυτό με μια κοινή επιφοίτηση. Τόσο διαφορετικοί είναι.
Κι αυτό σε επίπεδο διασποράς ιδεών. Όχι επίσημα. Να είμαστε και καλυμμένοι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πατήσει την πεπονόφλουδα και δεν αρνηθεί.
Κι όχι προτείνοντας αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Όχι. Είναι λαρτζ οι τύποι.
Πάρε την εξουσία, παιδί μου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σε εμποδίσουμε, κάνε ό,τι θες. Μπορεί όσα λες να μας οδηγούν στο χάος, αλλά για το καλό της πατρίδας θα δώσουμε εμπιστοσύνη και ανοχή στο χάος.
Έλα, ΣΥΡΙΖΑ. Πες μας τώρα όχι, για να σε κράζουμε, πες μας τώρα όχι, μπας και εμποδίσουμε την περαιτέρω άνοδό σου στις επόμενες εκλογές, πες μας τώρα όχι, μπας και κρατηθούμε από τις ψήφους των ηλιθίων που θα σκεφτούν ότι είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει κι αυτός αρνήθηκε.
Kι αν δεν μασήσεις να μας πεις όχι, κι αν πας να μας δείξεις ότι είσαι διατεθειμένος να το κάνεις, μην αγχώνεσαι, θα το γυρίσουμε ξανά και θα πούμε αυτά που έχουμε προαποφασίσει να πούμε σε σχέση με τις προθέσεις σου.
Έτσι έμαθαν να κάνουν πολιτική. Έτσι κυβέρνησαν τη χώρα. Ασπόνδυλα και γελοία.
Έχουν αδειάσει από ιδεολογία, απόψεις, θέσεις, έχουν μετατραπεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε στεγνούς τακτικιστικούς μηχανισμούς με μοναδικό αντικειμενικό στόχο κι όραμα τη κατάληψη της εξουσίας.
Έχουν οριστικά και αμετάκλητα τελειώσει.

1 σχόλιο:

  1. Το κακό είναι ότι οι προοπτικές να έχουμε κυβερνήτη τον αναιδέστατο και αλλοπρόσαλο νεανία του Σύριζα κάνει τον κόσμο (όσους αντιλαμβάνονται την απειλή που αυτός αντιπροσωπεύει) να ζητά από τους απαξιωμένους κλέφτες και αλητάμπουρες να τους σώσει! Αυτά έφερε η συναισθηματική αντίδραση. Αντί να ψάξει για ισορροπημένα άτομα προσέτρεξε στην παράνοια του Τσίπρα! Από την καταστροφή που θα μας φέρει δεν θα γλιτώσει κανείς αλλά τότε θα είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή