Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ecclesia.gr
1Εκδήλωση συνεργασίας του ΚΕΣΟ με τους ιερείς των φιλοπτώχων ταμείων της Αρχιεπισκοπής


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των στελεχών του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής και των ιερέων των φιλοπτώχων ταμείων των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή προέδρου του ΚΕΣΟ Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, ώστε να γίνει γνωστό το νέο πλαίσιο δραστηριοτήτων του φορέα και να ακουστούν οι αγωνίες των ιερέων με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των ενοριτών.
Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη στην ομιλία της έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του φορέα από την ίδρυσή του ως σήμερα, αλλά παρουσίασε τις δραστηριότητες, τα προγράμματα και τις συνεργασίες. "Στόχος μας είναι η βελτίωση και η ενδυνάμωση των οικογενειών, καθώς και όλων των συντελεστών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση" τόνισε η κ. Πίνη και ανακοίνωσε κάποιες καινούργιες καινοτόμες δράσεις, όπως τη συνεργασία με το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, όπου θα προσφέρουν δωρεάν τη διαδικασία αναγνώρισης παιδιών σε όποιες οικογένειες χρειάζεται. Παρουσίασε, επίσης, τη συνεργασία με το Θέατρο Δώρα Στράτου, το οποίο παραχωρεί το ιδιόκτητο θέατρο του Φιλοπάππου για κάποιες παραστάσεις, όπου θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των κατηχητικών.

Ακόμη, από τις 17 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δράση "Η οικογένεια πάει θέατρο". Πρόκειται για αξιοποίηση δωρεάν προσκλήσεων που χορηγούν θέατρα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ψυχαγωγηθούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του φορεά, η κ. Πίνη ανέφερε πως "σκοπός είναι να δημιουργηθεί "Ξενώνας Βραχείας Παραμονής" για κακοποιημένες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την κ. Πίνη και όλα τα στελέχη του ΚΕΣΟ, ενώ κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συνεργάζονται για το κοινό καλό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου, διευθυντές φορέων και υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου