Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Εμείς έχουμε ένα όνειρο, να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 3ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
 «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά προσωπικής υγείας, ευτυχίας, αλλά και απελευθέρωσης της πατρίδας μας και επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
 
Είναι σημαντικό ότι σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο, το απώτερο όργανο του Κινήματος μετά το συνέδριο, συνεδριάζει στις αρχές του χρόνου σε πολιτικές συγκυρίες και σε περιβάλλον το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από ότι λίγους μήνες πριν.
 
Βρισκόμαστε πλέον σε μία φάση, όπου οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι θέσεις που διαμορφώσαμε μαζί, μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις που αφορούν τον τόπο, δικαιώνουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στις καταγγελίες που είχαν γίνει σε σχέση με τη συνδιαχείριση των συγκυβερνώντων σε βάρος του δημοσίου χρήματος. Κυρίως όμως και μιλώ για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουμε σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, όπου βλέπουμε ότι οι Έλληνες δικαστές δεν παίρνουν εντολές από την εκτελεστική εξουσία, αλλά προχωρούν στη διερεύνηση υποθέσεων ασχέτως της εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Πρόκειται για γεγονός που δεν γινόταν στο παρελθόν, γιατί εμπόδιζε η εκτελεστική εξουσία να συμβεί.
 
Πέραν λοιπόν, της δικαιώσεως επί των συγκεκριμένων υποθέσεων που αποτέλεσαν τη σημαία για να βρεθούμε όλοι μαζί, έχουμε ουσιαστικά τη δικαίωση της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε προς τον ελληνικό λαό σε σχέση με τους δανειστές και την κατάσταση που περιήλθε η χώρα μετά το 2009. Τι εννοώ; Εννοώ ότι πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έξω και μέσα στη Βουλή, ότι δηλαδή έχουμε πλέον τα ελλείμματα των τραπεζών τα οποία περνούν οι συγκεκριμένοι διαχειριστές της εξουσίας εδώ, αλλά και της τρόικας, σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη η οποία οδηγεί στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, στην παράδοση της χώρας, στην παράδοση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.
 
Βλέπουμε σιγά – σιγά ότι αυτά τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος, αναλαμβάνοντας το δημοσιονομικό χρέος με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, με συνεργούς Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Έχουμε ουσιαστικά την απόδειξη ότι το χρέος αυτό, το οποίο φέρεται να έχει λάβει χώρα είναι ένα χρέος επαχθές και επονείδιστο, ένα χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν αναγνωρίζουμε ξεκάθαρα εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
Σε αυτά τα δύο χρόνια παραμείναμε μόνοι μας, εντελώς μόνοι μας. Από τη μια πλευρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εγκλωβισμένοι στα σκάνδαλα των δικών τους πολιτικών στελεχών, τα οποία αλληλεπικαλύπτουν με συνεργούς τα κόμματα τα οποία χρησιμοποιούν κατά καιρούς ως επαγγελματίες «πατερίτσες», δηλαδή το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ, παραμένουν σταθερά στο να στηρίζουν ότι αυτό το βάρος του δημοσιονομικού χρέους είναι νόμιμο σε βάρος των πολιτών και όχι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, που πρέπει να διαγραφεί, στηρίζοντας τη λογική των τραπεζιτών. Και από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεκαθαρίζει, αλλά κυμαίνεται μία από εδώ και μία από εκεί, εάν το χρέος αυτό θα πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, όπως εμείς απόλυτα στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα.
 
Άνοιξε σήμερα και ανοίγει σιγά – σιγά η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Βλέπουμε εκατοντάδες εκατομμύρια να πηγαίνουν και να έρχονται, επιχειρηματίες ή τραπεζίτες μαϊμούδες που δανείζουν τους εαυτούς τους σε offshore εταιρείες του εξωτερικού να διακινούν δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού και αφού δημιουργούν τα χρέη εν συνεχεία να τα περνούν στο δημοσιονομικό χρέος. Περνούν δηλαδή το βάρος στις πλάτες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας και το σημερινό καθεστώς με βαριά φορολογία θα προχωρήσει στη δήμευση της περιουσίας του.
 
Μετά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν πρέπει να ξεχνάμε αρκετές τράπεζες που συγχωνεύτηκαν με περίεργες διαδικασίες τις οποίες κατήγγειλαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Βουλή με ονόματα και διευθύνσεις.
 
Μετά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έρθει η Αγροτική Τράπεζα. Θα δούμε τα χρέη τα οποία έχουν οι αγρότες με εξασφάλιση την αγροτική γη και τη δυνατότητα επαναφοράς της πρωτογενούς παραγωγής να περνούν σε τραπεζικά συστήματα του εξωτερικού ώστε να ελεγχθεί η χώρα και να μην μπορεί να παράγει, άρα να μην μπορεί να βγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο.
 
Θα δούμε τη Eurobank, θα δούμε όλες εκείνες τις τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου μέσω των συγχωνεύσεων να χαθούν τα ίχνη των λεγόμενων bad banks και μαζί με αυτά οι μίζες των πολιτικών και των επιχειρηματιών που σπονσονάρει τόσα χρόνια το μεταπολιτευτικό σύστημα.
 
Βλέπετε ότι την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά και προχωράει η Δικαιοσύνη και εμείς δικαιωνόμαστε, δεχόμαστε μια τεράστια επίθεση. Δεχόμαστε επίθεση λάσπης, επίθεση προσπάθειας εξαγοράς στελεχών μας, επίθεση εκβιασμών σε προσωπικό επίπεδο για προσωπικές υποθέσεις που είχε ο καθένας, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τροφοδοτούν οι συγκεκριμένες τράπεζες. Οι τράπεζες οι οποίες ανήκουν πλέον στον ελληνικό λαό μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και δίνουν αδρά διαφημίσεις προκειμένου να τα μετατρέψουν σε όργανα προπαγάνδας.
 
Τους απαντάμε: Δεν τους φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε δεν κάνουμε πίσω. Ας συνεχίσουν να πετάνε λάσπη. Ας συνεχίζουν να εξαγοράζουν. Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι είμαστε Έλληνες. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε συστράτευση, καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ενωμένους να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση της χώρας.
 
Είμαστε μαζί και έχουμε μαζί πλέον καθήκον όλοι μας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να φύγουμε από τους καναπέδες, από τα laptop και από το facebook, να κατέβουμε στους δρόμους και να ξεσηκώσουμε τον ελληνικό λαό.
 
Όποιοι εποφθαλμιούν στις καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ.
 
Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και του Έλληνες και θέλουμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
 
Δεν έχουμε στόχο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κάνουμε ένα άλλο μαγαζί. Μιλούν για σενάρια της «Ελιάς» της κεντροδεξιάς. Εμείς έχουμε ένα όνειρο, να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου και αν άνηκαν μέχρι χθες. Να σταματήσουμε τα σενάρια του εξτρεμισμού και της βίας. Δεν θα επιτρέψουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ να χυθεί μια σταγόνα αίμα από Έλληνα σε Έλληνα.
 
Και αυτό θέλω να το συζητήσουμε για αυτή τη μεγάλη επιστράτευση στο Εθνικό Συμβούλιο και αν χρειαστεί να κάνουμε μέσα σε ένα μήνα ένα έκτακτο συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να προχωρήσουμε στη μεγάλη πανστρατιά.
 
Πέρασαν δυο χρόνια από την ημέρα που ιδρυθήκαμε, σε λίγες ημέρες είναι τα γενέθλιά μας. Αναλογιστείτε τι καταφέραμε, αναλογιστείτε τι κάναμε βρισκόμενοι μέσα από το διαδίκτυο μέσα σε δυο χρόνια. Μέσα σε τρεις μήνες από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο των προηγούμενων εκλογών χωρίς να έχουμε προϋπολογισμό, χωρίς να έχουμε μέσα, χωρίς να έχουμε οργανώσεις, χωρίς να έχουμε γραφεία πήραμε 11% του ελληνικού λαού που ήρθε κοντά μας. Στις εκλογές του Ιουνίου παρόλη την πίεση, τον εκβιασμό, την προσωπική επίθεση σε κάθε ελληνική οικογένεια, αντέξαμε και πήραμε ένα 8%. Μας απαγόρευσαν και μας απέκοψαν από την χρηματοδότηση του 2012 αλλάζοντας τους νόμους και όμως αντέξαμε και υπάρχουμε. Εξαγόρασαν στελέχη μας και τα γύρισαν πίσω στη Νέα Δημοκρατία όπου εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας γιατί αυτή είναι η μοίρα όσον προδίδουν ανθρώπους που τους στηρίζουν.
 
Κάναμε ένα συνέδριο χωρίς εμπειρία, με λάθη. Δημιουργήσαμε όμως σιγά – σιγά πυρήνες. Απογοητεύσαμε κάποιους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας από δικά μας λάθη όμως μπορέσαμε σιγά – σιγά να φτιάξουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ουσιαστικά προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός οργανισμού που θα πρέπει να αποτελεί μόνο τη βάση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχοντας ξεχωριστή αρμοδιότητα από ότι έχει το Κίνημα, έκανε μια εξαιρετική δουλειά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Παλέψαμε στη Βουλή, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στριμώχνοντας ουσιαστικά μόνοι μας τη συγκυβέρνηση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Καταθέσαμε νομοθετικό έργο και παρουσιάσαμε στον Ελληνικό λαό πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου. Κανένα κόμμα, κανένα κίνημα καμία πολιτική ομάδα δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα ουσιαστική παρουσίαση του κυβερνητικού τους προγράμματος. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - με τη βοήθεια του Ινστιτούτου και ευχαριστώ τον κ. Τσαλίδη και τους επιστήμονες που βοήθησαν και όλους εσάς - με προτάσεις των βουλευτών μας, των πολιτευτών μας, δικές σας, διαμορφώσαμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εις γνώσιν του ελληνικού λαού και γνωρίζει ότι θα γίνει από την πρώτη ώρα και μέρα.
 
Γιατί αυτά τα ταξίδια και αυτές οι επαφές δεν ανακοινώνονται αναλυτικά; Είναι απλώς ο λόγος. Στην Ευρώπη μέχρι σήμερα εκείνοι οι οποίοι τολμούσαν να μιλήσουν κατά των τραπεζών ήταν απομονωμένα γκρουπ είτε της ακροδεξιάς είτε της ακροαριστεράς. Βεβαίως και δεν μπορούσαμε εμείς να συμμετέχουμε ούτε σε γκρουπ της ακροδεξιάς ούτε σε γκρουπ της ακροαριστεράς. Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δημιουργούνται τρία κυρίαρχα ρεύματα. Το πρώτο ρεύμα είναι αυτό που δημιουργείται από τους conservatives και τους αντιφεντεραλιστές ως γκρουπ που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση - και μιλώ ενόψει των ευρωεκλογών - με τους οποίους συνάψαμε σχέση συνεργασίας στο επίπεδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Και αυτό γιατί; Γιατί η οργάνωση που υπάρχει παραπάνω και εδώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μιχάλη τον Κουφαλιτάκη, τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων στο Λονδίνο, τον Νότη Μαριά, τον Τέρενς Κουίκ και τον Γιώργη Μαριά από τις Βρυξέλλες καταφέραμε να διαχωρίσουμε τη συνεργασία μας με το γκρουπ αυτό  σαν μια ελαφρά συνεργασία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Διότι στη συμμαχία, οι συντηρητικοί επέλεξαν να εντάξουν το κόμμα του Ερντογάν με όλα αυτά τα σκάνδαλα τα οποία συμβαίνουν και με τις θέσεις οι οποίες δεν απηχούν τις εθνικές θέσεις τις δικές μας.
 
Δεν μπορούσαμε ποτέ εμείς να γίνουμε full member μίας ομάδας η οποία δημιουργούσε πρόβλημα στα εθνικά μας θέματα.
 
Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τα εθνικά θέματα είναι τα πρώτα, τα κυρίαρχα και η κορωνίδα της πατριωτικής μας θέσης.
 
Παράλληλα, συναντηθήκαμε με την ομάδα του Νάϊτζελ Φάρατζ, ο οποίος αυτή τη στιγμή απομονώνοντας κόμματα που είχαν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα μέχρι σήμερα, όπως η Λίγκα του Βορρά, ή το κόμμα της Σλοβενίας, που δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί τους, φαίνεται να μπορεί να δίνει την ελπίδα της δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου. Προχωρήσαμε σε αυτά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας κάνει επαφές με μεμονωμένους βουλευτές στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, μπαίνοντας μπροστά στη συμμαχία του Νότου.
 
Δεν θα πάμε μόνοι μας αύριο σε ένα γκρουπ, δίνοντας τη μάχη των ευρωεκλογών μόνο με τους αντιφεντεραλιστές ή μόνο αν θέλετε, με τους ευρωσκεπτικιστές. Θα καλέσουμε τους λαούς το Νότου, δημοκράτες και πατριώτες, οι οποίοι δεν θέλουν την υποστολή της σημαίας ακολουθώντας τη γραμμή της κ. Μέρκελ. Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την Ευρώπη των κρατών – εθνών, για την Ευρώπη στην οποία εμείς πιστεύουμε.
 
Και επειδή ρώτησε ο κύριος Σαμαράς, προχθές, του απαντάμε: «όχι» λοιπόν στην Ευρώπη των τραπεζιτών και «όχι» στην Ευρώπη της συνομοσπονδίας με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λέμε «όχι» σε αυτή την Ευρώπη και καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πουν «όχι» σε αυτή την Ευρώπη στις ευρωεκλογές.
 
Λέμε «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ίσων.
 
«Ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Ανάπτυξης.
 
Λέμε «ναι» στην ΕΕ που δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή, ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και ιδεών, ελεύθερη διακίνηση προϊόντων.
 
Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατράπηκε αυτή τη στιγμή σε μια ομάδα που αντί να βοηθά την ανάπτυξη επιδοτεί την κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής. Δίνουν λεφτά για να σπάνε τα καΐκια στο Αιγαίο, δίνουν λεφτά για να μην παράγουμε μαλακό σιτάρι που παράγει το ψωμί, αλλά αντίθετα σκληρό, το οποίο εξάγουμε ως σιμιγδάλι. Κάνει πολιτικές, όχι για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά για τον έλεγχο των νερών, για το νέο διατροφικό κώδικα. Αυτή είναι η Ευρώπη του Σαμαρά και της Μέρκελ, η Ευρώπη της συνομοσπονδίας υπό τη γερμανική καθοδήγηση.
 
Σε αυτή την Ευρώπη θα αντιτάξουμε την Ευρώπη των κρατών - εθνών, την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτή είναι η Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε.
 
Και θέλω στο σημείο αυτό να σας παρουσιάσω και να καλωσορίσω, τον πρέσβη τον κ. Καραγιαννίδη ο οποίος αναλαμβάνει πλέον το Διπλωματικό Γραφείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Ο πρέσβης έχει δώσει μεγάλες μάχες στα εθνικά θέματα, έχει επιμείνει, έχει συγκρουστεί και από σήμερα αναλαμβάνει το Διπλωματικό Γραφείο και όλες αυτές τις συνομιλίες τις οποίες διεξάγουμε.
 
Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον που σας είπα για την Ευρώπη, υπάρχει μια κίνηση παράλληλα πολύ σημαντική από τις ΗΠΑ.
 
Η κίνηση αυτή ξεκινά από το ίδρυμα Λαρούς το οποίο επαναφέρει τη νομοθεσία Glass - Steagall, θα ακούσατε πιθανώς στη Βουλή όταν το αναφέραμε. Τι σημαίνει; Την επαναφορά των νομοθεσιών που καθόρισε ο Ρούσβελτ με το New Deal, το 1932, στις ΗΠΑ, που απομονώνει τους κερδοσκόπους και τις τράπεζες του bad economy, δηλαδή τις τράπεζες της ψευδούς οικονομίας, βάζοντας τες στην παρανομία και επιτρέπει την ύπαρξη μόνο των αληθινών εκείνων ιδρυμάτων τα οποία έχουν αντίκρισμα σε εκείνες τις αξίες τις οποίες εκπροσωπούν. Πρόκειται δηλαδή για την επαναφορά της ηθικής στην διεθνή οικονομία. Πενήντα έξι γερουσιαστές, δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ έχουν ήδη υπογράψει. Το Σάββατο, στο Παρίσι, θα συναντήσουμε 15 βουλευτές από όλη την Ευρώπη, όπου με αυτούς μαζί θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που θα επαναφέρει τέτοιους νόμους οι οποίοι θα αποκλείουν τους κερδοσκόπους και αυτούς οι οποίοι βρήκαν συνέταιρους στην Ελλάδα για να ποντάρουν στην πτώχευση της χώρας.
 
Αυτό είναι μια μεγάλη πολιτική κίνηση που βάζει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μπροστά, στην πρωτοπορία και του διεθνούς περιβάλλοντος.
 
Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,
 
Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας  ότι έχουμε δύο στόχους.
 
Ο πρώτος στόχος είναι οι ευρωεκλογές, το πολιτικό πλαίσιο που θα συνδιαμορφώσουμε με τα δεδομένα που σας είπα είναι αυτό το οποίο σας περιέγραψα. Στις Ευρωεκλογές θα δώσουμε πολιτική μάχη, δεν θα πάμε στις ευρωεκλογές λέγοντας βοηθήστε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως πολιτικοί ζητιάνοι.
 
Θα θέσουμε τον ελληνικό λαό προ των ευθυνών του. Θα του πούμε: αποδέχεσαι την πολιτική Μέρκελ, Βενιζέλου, Σαμαρά για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; ή του λες ένα μεγάλο «όχι» και συστρατεύεσαι με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Στις 25 Μαΐου και λίγο πριν, λίγο μετά, θα έχουμε τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Ακούστηκαν ό,τι σενάρια μπορείτε να φανταστείτε. Έχω διαβάσει απίθανα πράγματα, είναι δε μια εφημερίδα που έβγαλε μέχρι ότι είμαι ο νονός του Μπαλτάκου, η οποία κατά καιρούς βγάζει συνεργασία με τον έναν ή με τον άλλον και δυστυχώς βάζει και στελέχη μας να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν. Θα σας πω το εξής: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου μπορούμε - και ανάλογα με τις συνθήκες των τοπικών κοινωνιών, που θα τις κρίνετε εσείς και οι συντονιστικές μας, οι πολιτευτές και οι βουλευτές μας - με ίσους όρους, με πρώτες τις λαϊκές συνελεύσεις που θα γίνουν, θα κατεβάσουμε δικά μας ψηφοδέλτια, διεκδικώντας περιφέρειες και δήμους.
 
Εκεί που οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και δεν συγκρουόμαστε με τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες έχουμε θέσει, ιδίως στα εθνικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο, το οποίο θα ανατρέψει ουσιαστικά τη σημερινή συγκυβέρνηση. Μην το φοβάστε αυτό, ξέρουμε να προστατεύουμε τις αρχές μας και τις κόκκινες γραμμές μας. Μην τους βάζουμε στο παιχνίδι, που θέλουν, της πόλωσης, στο παιχνίδι δηλαδή του άσπρου και του μαύρου.
 
Ναι, εάν στον Πειραιά μας ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοδεχούμενος για να πάρουμε τον δήμο. Εάν παράλληλα, σε κάποια πόλη επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έντιμος, θέλει τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου και δεν συγκρουόμαστε σε πολιτικές, όπως αυτή στη Θράκη, που έχουμε διαφορετική άποψη, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού, για να περάσει το πολιτικό μήνυμα της καταδίκης των μνημονίων και των πολιτικών της συγκυβέρνησης, θα συνεργαστούμε. Και βεβαίως θα συνεργαστούμε στις μεγάλες περιφέρειες.
 
Οι μεγάλες περιφέρειες θα έχουν υποψηφίους που δεν τολμούν να πουν εάν ανήκουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Θέλω να επιβεβαιώσει και θέλω να ζητήσω από το εθνικό συμβούλιο να ψηφίσει ότι δεν θα υποστηρίξουμε κανέναν υποψήφιο, ο οποίος παραμένει σε κόμμα που στηρίζει το μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση. Να σταματήσουν λοιπόν να ενοχλούν, δεν έχουν καμιά τύχη εκείνοι που θέλουν να είναι με το ένα πόδι στο μνημόνιο και με το άλλο μαζί μας. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Σε δύο βάρκες δεν μπορεί να πατάνε.
 
θα διεκδικήσουμε τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες. Θέλω να σας ζητήσω ξεκάθαρα, κλείνοντας, να προχωρήσουμε σε αυτή τη μεγάλη συστράτευση με αποδοχή και εναγκαλισμό στελεχών, οι οποίοι προέρχονται, αλλά δεν ψήφισαν, από χώρους παλιούς κομματικούς - που προερχόμαστε και εμείς - οι οποίοι όμως είναι έντιμοι καθαροί και δυνατοί και θα δυναμώσουν το κίνημα. Σήμερα ζήτησα να είναι εδώ κάποιος, ακριβώς σαν και αυτούς που θεωρώ παράδειγμα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τον οποίο καλωσορίζω στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
Καλούμε λοιπόν εκείνους που δεν ψήφισαν τα μνημόνια και οι οποίοι αποφάσισαν πλέον να συστρατευτούν μαζί μας να έρθουν σε ένα μεγάλο εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο, να κατέβουν μαζί μας στους δρόμους και παράλληλα, εγώ προσωπικά δίνω άφεση αμαρτιών και σε όποιους στεναχωρήθηκαν και έφυγαν και επιθυμούν να γυρίσουν πίσω για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη νικηφόρα παράταξη. Ξεχνάμε και τις κουβέντες που είπαν, τους καλούμε να έρθουν μαζί μας γιατί εμείς
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
Και κύριος στόχος μας είναι η απελευθέρωση της πατρίδας. Καλή δύναμη σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου