Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η Λεπέν διαχώρισε τη θέση της από την Χ.Α.

marine-le-pen01-10January2014
Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, στην έδρα του κόμματός της στα περίχωρα του Παρισιού, οι Alissa J. Rubin και Scott Sayare, σε ανταπόκριση από το Παρίσι αναφέρονται στο ‘φιλόδοξο’ σχέδιο της Le Pen ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.
Η ανταπόκριση δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «French Far-Right Leader Aims for E.U. Parliament».
Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα πολιτικός, προβλέποντας ότι το Εθνικό Μέτωπο θα αποσπάσει πληθώρα ψήφων στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ των γαλλικών κομμάτων, υποσχέθηκε να συνεργαστεί με ακροδεξιά κόμματα από άλλες χώρες προκειμένου να προκαλέσει ‘κρίση’ εντός του Ευρωκοινοβουλίου και αποσκοπώντας στην αποσταθεροποίηση των θεσμών της ΕΕ.
Ωστόσο, η κα Le Pen διαχώρισε τη θέση της από τη Χρυσή Αυγή λόγω των βίαιων συμπεριφορών της, αλλά και από το ουγγρικό κόμμα Jobbik, το οποίο έχει προβεί σε σαφή αντισημιτικά σχόλια.
Eπίσης, προσθέτει η ανταπόκριση, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να αμβλύνει την εικόνα του κόμματός της στη Γαλλία, η Marine Le Pen δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του ηγέτη του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία, Geert Wilders, περί ασυμβατότητας Ευρώπης και Ισλάμ.

http://www.nytimes.com/2014/01/10/world/europe/french-far-right-leader-aims-for-eu-parliament.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου