Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ξεπερασμένη επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου συνεχίζεται ….

Θυμόμαστε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, όταν οι φωστήρες επικοινωνιολόγοι του, που τελικά τον πήραν στο λαιμό του, τον έβαζαν να κάνει ποδήλατο (και να πέφτει κάτω), να τρέχει στον Μαραθώνιο ή να κάνει κανό. Έτσι, έδειχνε στους πολίτες ότι είναι γερός κι ότι η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό που θα τρέξει γι’ αυτόν και θα αντέχει πάντα.
Θυμόμαστε επίσης ότι οι σύμβουλοί του τον έβγαζαν έξω να μιλά και να χαιρετά τον κόσμο, λες και με τον τρόπο αυτό θα εκτιμούσαμε το πόσο «φιλολαϊκό» προφίλ έχει.
Κάτι ανάλογο είχαν κάνει άλλωστε και οι επικοινωνιολόγοι με τον Κ. Καραμανλή. Θυμόμαστε μόνο ότι τον έβαλαν να παίξει μπάλα στη Λεωφόρο (λέγεται ότι αυτός που του το πρότεινε ήταν ο Άγγελος Φιλιππίδης) κι έπεσε και τσακίστηκε.
Και γιατί τα θυμόμαστε όλα αυτά; Διότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η λογική των επικοινωνιολόγων μένει η ίδια.
Πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν οι επιλεκτικές διαρροές από Μαξίμου μεριά για τη βόλτα που έκανε ολομόναχος χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς.
Όπως μας πληροφόρησαν συγκεκριμένα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός πήγε με τα πόδια από το Μαξίμου στο Χίλτον, μόνο με δύο άντρες της προσωπικής του φρουράς. Πρόλαβε μάλιστα και συνομίλησε σε μια απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων με “απλούς πολίτες όλων των ηλικιών”, “ηλικιωμένους, αλλά και αρκετούς νέους ανθρώπους”. Οι οποίοι του έλεγαν μεν τα προσωπικά τους βάσανα αλλά το παρότρυναν να συνεχίσει την πορεία του. Εκπληκτικό. Όλως τυχαίως όλοι όσοι συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό ήταν συμπαθούντες. Κανένας του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ δεν βρέθηκε εκείνη την ώρα στην περιοχή.
Και συνεχίζουν οι διαρροές: «Αυτός απαντούσε χαμογελαστός στις ερωτήσεις και προσπαθούσε να μεταφέρει σε όσους τον σταμάτησαν για να του μιλήσουν την αισιοδοξία του πως ο τροχός έχει γυρίσει και το πολυπόθητο φως στην άκρη του τούνελ έχει αρχίσει να φαίνεται».
Εντάξει παιδιά το καταλάβαμε και δεν χρειάζεται να μας το πείτε. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς δουλεύει «ασταμάτητα μέχρι αργά το βράδυ», το ξέρουμε. Ότι είναι προσηνής και απαντά σε όλους το γνωρίζουμε επίσης.
Αλλά για να έχει αποτέλεσμα η δουλειά του χρειάζεται και ανθρώπους που να δουλεύουν κι αυτοί επίσης. Όχι με παρωχημένες επικοινωνιακές τακτικές που μόνο κακό κάνουν στον πρωθυπουργό, και του χαλάνε αντί να του φτιάχνουν το προφίλ. Έλεος, αυτά φαντάζουν τόσο αστεία που μοιάζουν με κωμική ταινία. Πάλι καλά που τους ξέφυγε και δεν μας είπαν ότι συνάντησε κι εκείνον τον συνταξιούχο που έδινε την σύνταξή του στον ΓΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου