Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: «Να μην τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας οι εταίροι»



Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κοινής στάσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε στα σκάνδαλα που τελευταία διερευνώνται απ’ τη δικαιοσύνη ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρύφτηκαν πίσω απ’ τα φουστάνια της τρόικας για να σώσουν το τομάρι τους».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά», προσθέτοντας : «ψάξτε αλλού συνένοχους στο έγκλημα, εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε και μας κρατάνε από πουθενά».
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη γραμμή πως «το σάπιο πολιτικό προσωπικό» είναι όμηρος των δανειστών λόγω «του οργίου της μίζας» και γι’ αυτό «παραδόθηκαν χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης στις ανορθολογικές ορέξεις της τρόικας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «απεμπόλησαν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν διευκολύνοντας την ευρωπαϊκή ελίτ να διασώσει τις τράπεζές της» ενώ με αφορμή δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου σημείωσε ότι «οι ίδιοι άνθρωποι επιθυμούν να κλείσουν τον κύκλο της καταστροφής επιστρέφοντας σε εξευτελιστικές τιμές τις μετοχές του ΤΧΣ στους ιδιώτες μετόχους».
Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει έλεγχο στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών και εξονυχιστικό έλεγχο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των εκδοτικών συγκροτημάτων και ΜΜΕ.  Ενώ ανεβάζοντας υπέρμετρα τους τόνους υπογράμμισε με νόημα «Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Θα διερευνηθούν όλες οι αποφάσεις. Θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο. Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα και ανήκουν στο δημόσιο. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι άδικη, παράνομη ανήθικη προκλητική και κολάσιμη. Να μη φέρουν νόμο στη βουλή για το χάρισμα των μετοχών του ΤΧΣ στους ιδιώτες μετόχους και να μη συνεχίζουν να παρέχουν προκλητική κάλυψη σε υπόδικους και ελεγχόμενους στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
Την ίδια στιγμή κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα σε ετοιμότητα για εθνικές εκλογές το 2014 λέγοντας ότι «γρήγορα θα βρεθούμε μπροστά σε νέα καθήκοντα και νέες πρωτόγνωρες απαιτήσεις. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι» στέλνοντας παράλληλα και εσωκομματικά μηνύματα στον απόηχο της απώλειας Τατσόπουλου, ότι «φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά». Υποστήριξε ακόμη ότι «σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι εθελοντές και στρατιώτες, κανένας δεν επιστρατεύεται με το ζόρι. Είμαστε το πιο δημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο (…) Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει η έγνοια της αυτοπροστασίας, της συλλογικής προστασίας της προσπάθειάς μας και της συλλογικής μας αξιοπρέπειας».

Κάλχας
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου