Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Χρυσούλα Γιαταγάνα(ANEΛ): Το 2014 να είναι ο θρίαμβος του Ελληνισμού απέναντι στην διαπλοκή

20140107-110548.jpg
2014:Χρονιά επανάκτησης της Δημοκρατίας
Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Η αρχαιοελληνική λέξη που περιγράφει το Κράτος του Δήμου, δηλαδή του Λαού, η Δημοκρατία, χρησιμοποιείται απ΄όλους τους πολιτισμένους λαούς του κόσμου.
Χιλιάδες χρόνια πολιτικής κουλτούρας στην Ελλάδα έχουν εμφυσήσει στον Έλληνα πολίτη την ιδέα του πολιτεύεσθαι, την ανάγκη να αποκρυσταλλώσει άποψη για το κάθε θέμα, το δικαίωμά του στην προβολή και υπεράσπιση αυτής της άποψης στην «αγορά», το ευρύ κοινό.
Η φλόγα της Δημοκρατίας ατόνησε από το 1989, μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου, όταν μεγάλο μέρος του λαού γνώρισε
οικονομική ευμάρεια..
Όπως γίνεται αντιληπτό σήμερα από τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη, οικονομικά συμφέροντα, ντόπια και αλλοδαπά, διαπλεκόμενα τόσο μεταξύ τους όσο και με την πολιτική ηγεσία της χώρας, διείσδυσαν και υπονόμευσαν πρόσωπα, θεσμούς, ιδέες, ΜΜΕ. Με μακροχρόνιους σχεδιασμούς και με κύριο στόχο τη λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας υπέσκαψαν τη Δημοκρατία μας, το εργαλείο του απλού πολίτη ώστε να διεκδικήσει το δικαίωμα του στον πλούτο που αυτός παράγει.
Διεφθαρμένα πρόσωπα αναδείχθηκαν σε θεματοφύλακες λειτουργιών της Δημοκρατίας μας. Αναρίθμητα σκάνδαλα αποκαλύπτονται καθημερινά στο δημόσιο τομέα, στο συνδικαλισμό, στην ενημέρωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σκάνδαλα ιδιοτέλειας, κομματοκρατίας, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα να «μουδιάζει» η συνείδηση των πολιτών και να απαξιώνεται συλλήβδην ο Δημοκρατικός πολιτισμός μας.
Ώσπου έφθασε η ώρα της τελικής εφόρμησης των οικονομικών ολιγαρχών, με όργανό τους την κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και τα διάδοχα μορφώματα των μνημονιακών κυβερνήσεων που ακολούθησαν, με έπαθλο το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής Ελληνικής περιουσίας και τη μετατροπή του Έλληνα σε οικονομικό σκλάβο.
Ο Έλληνας πολίτης, αν και αηδιασμένος από τη διαφθορά του παλαιού πολιτικού συστήματος, φοβισμένος από την επέλαση των αρπακτικών και παραπληροφορημένος από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, δεν αντέδρασε δυναμικά στους πανηγυρισμούς του υπόδικου σήμερα κ. Παπακωνσταντίνου ότι δηλαδή: πλέον, με εντολή Βρυξελλών θα νομοθετούμε, χωρίς περιορισμούς από το Σύνταγμα.
Το αποτέλεσμα το νιώθουμε όλοι στο πετσί μας, μετά την καταστρατήγηση των Συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, την ισοπέδωση της μεσαίας τάξης και την εξαθλίωση του 92,8% των Ελλήνων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Εύχομαι το έτος 2014 να είναι μια χρονιά επανάκτησης της Δημοκρατίας μας. Η δημοκρατία ήταν πάντοτε η δύναμη του Ελληνικού Έθνους, το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο λαός ειρήνευσε και προόδευσε.
Πρέπει όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες να δραστηριοποιηθούμε πολιτικά. Μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, αναδεικνύοντας τις πολιτικές αρετές μας, ειρηνικά αλλά αταλάντευτα, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας και το αυτονόητο δικαίωμά μας στην ευημερία. Να μην αφήσουμε το σκοτάδι των Μνημονιακών σχεδιασμών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων ιδεών να σκεπάσει το μέλλον του λαού μας.
Αγώνας καλά σχεδιασμένος, με πίστη στο δίκαιό μας, αγώνας ειρηνικός ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος προβοκάτσιας.
Όταν αυτές τις άγιες ημέρες δυσκολευόμαστε να εκστομίσουμε την ευχή «καλή χρονιά» νιώθοντας την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του άξιου λαού, σημαίνει ότι έχει φθάσει η κατάσταση στο μη παρέκει.
Το 2014 πρέπει να είναι χρονιά ανατροπής της Μνημονιακής μαυρίλας, το ξημέρωμα της ελπίδας και της αναδημιουργίας της σωτηρίας της κοινωνίας μας.
Οι Έλληνες εμπνευστήκαμε τη Δημοκρατία, την αναπτύξαμε, και τη διαδώσαμε. Έχουμε τη δύναμη και να την επανακτήσουμε. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας. Αρκεί να το θελήσουμε, αρκεί να θυμηθούμε τις αρετές που μας διακρίνουν ως λαό.
Αγωνιστικές ευχές σε κάθε πολίτη που συναισθάνεται, προβληματίζεται, προσπαθεί και ελπίζει.

Από το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου