Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ADELIN 107.3 FM
1Παγκυθηραϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον ιερό χώρο της μονής της Μυρτιδιωτίσης,με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ.
Αρκετοί πολίτες του νησιού έδωσαν το παρόν αλλά για ένα τέτοιο θέμα μείζωνος σημασίας για το νησί όπως είναι η ακτοπλοική σύνδεση, θα έπρεπε αν όχι όλοι οι πολίτες τουλάχιστον οι περισσότεροι να ήταν εκεί.

Σύσσωμο  το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, αξιωματική αντιπολίτευση, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, εκπρόσωποι την Κυθηραικών σωματείων καθώς και ο βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Θεόδωρος Δρίτσας.

Η δημοτική αρχή ενημέρωσε για τις ενέργειες και τις επαφές που έχει κάνει και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην χαθεί η ακτοπλοική σύνδεση με Πειραιά.


1
Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις των φορέων και τι προτίθενται να πράξουν από εδώ και στο εξής.
Ολα συγκλίνουν πως μετά τις αποφάσεις του υπουργείου η κατάσταση είναι μονόδρομος και αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες να δοθεί μια πολιτική λύση αποφασίστηκε το θέμα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης κάτι που από την πρώτη στιγμή κίνησαν οι Αντικυθήριοι και πλέον μέσω αυτής της οδού να δοθεί λύση και να επανέλθει η γραμμή.
Αποφασίστηκε να συνταχθεί ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρεται σε σημαντικά σημεία σε ότι αφορά το θέμα και να κοινοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση.
Υπήρξε και μια πρόταση για συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους του νησιού αλλά και από Κυθήριους που μένουν Πειραιά και Αθήνα. Η προσπάθεια όλων και ο αγώνας είναι κοινός με ένα στόχο την επιστροφή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης .
Έγινε σαφές από όλους, ότι όλοι μαζί και ο καθένας από την μεριά του με τις δυνάμεις και τις ευθύνες που του αναλογούν θα πράξουν τα μέγιστα για το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα ΄σύνδεσης του νησιού των Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά και Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου