Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Προπαγάνδα υπέρ Ερντογάν μέσω think tank διαπιστώνουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

 


Der Spiegel: Προπαγάνδα υπέρ Ερντογάν μέσω think tank διαπιστώνουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Για προπαγάνδα υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν «με την ετικέτα της επιστήμης και της έρευνας», κατηγορούν την τουρκική δεξαμενή σκέψης (think tank) Seta οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, στην εμπιστευτική έκθεσή της για την παραπληροφόρηση από «εξτρεμιστές και ξένες υπηρεσίες» αναφέρει ότι η Seta, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται για την δημοσιοποίηση των απόψεων της κυβέρνησης της Άγκυρας, με το πρόσχημα της επιστήμης και της έρευνας.

Ως παράδειγμα αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Ισλαμοφοβία, την οποία διοχέτευσε το συγκεκριμένο think tank και στην οποία υποστηρίζεται ότι «η ισλαμοφοβία είναι πανταχού παρούσα σε βασικούς τομείς της γερμανικής κοινωνίας». Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Seta βασίζεται εν μέρει σε επιστημονικές μελέτες, αλλά συνολικά ο όρος «ισλαμοφοβία» καθορίζεται στα κείμενά της «ανεπαρκώς» και «εργαλειοποιείται πολιτικά».

Σε άλλο παράδειγμα, όπως κάποιες δημοσιεύσεις σχετικά με το κουρδικό ΡΚΚ ή το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι απόψεις «ταυτίζονται πλήρως με την ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης», μεταδίδει το Spiegel και επισημαίνει ότι από την Seta δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

 

 http://malkidis.blogspot.com/2020/12/think-tank.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου