Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκική κατασκοπεία και ελληνική αντιμετώπιση – Η εργαλειοποίηση του μειονοτικού από την Άγκυρα

Τουρκική κατασκοπεία και ελληνική αντιμετώπιση –  Η εργαλειοποίηση του μειονοτικού από την Άγκυρα

Η σύλληψη του γενικού γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο καθώς και ενός ακόμα Έλληνα πολίτη μουσουλμάνου στο θρήσκευμα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα. Τη δράση κυκλωμάτων που ελέγχονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η παράνομη και υπονομευτική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, για παράδειγμα, είναι γνωστή και οι εμπλεκόμενοι με πρώτον τον εκάστοτε πρόξενο δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τηρήσουν τα προσχήματα.

Πρακτορίστικες επιχειρήσεις, παραβίαση των νόμων του Ελληνικού Κράτους, οργάνωση και υπόθαλψη αντιποίησης Αρχής με τους ψευδομουφτήδες, δωροδοκίες, απειλές και εκβιασμοί κατά μελών της μουσουλμανικής μειονότητας προκειμένου δηλώσουν Τούρκοι, ωμή παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις της Πολιτείας, αποσχιστική προπαγάνδα και άλλες δραστηριότητες ων ουκ έστιν αριθμός. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη σε οποιαδήποτε ήπειρο, για κλάσμα από αυτές τις πρακτικές ο πρόξενος και ολόκληρο το προσωπικό θα είχαν απελαθεί και το προξενείο θα είχε κλείσει. svg%3E

Εδώ γίνεται ανεκτή η υπονόμευση της χώρας και της ασφάλειάς της σε κοινή θέα. Ένα ερώτημα που προκύπτει μεταξύ άλλων είναι γιατί να έχει η Τουρκία προξενείο στη Ρόδο. Η προφανής απάντηση είναι επειδή πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται τα Δωδεκάνησα για τουρισμό. Σύμφωνοι, από τη στιγμή όμως που είναι γνωστό ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τα προξενεία της, είτε στην Κομοτηνή είτε στη Ρόδο είτε αλλού ως σταθμούς της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ΜΙΤ, κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις συνθήκες λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες κατά του γενικού γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και του μάγειρα σε πλοίο της γραμμής που είχε στρατολογήσει, είναι «υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, κατασκοπεία». Όπως ομολόγησε σε πρώτη φάση ο στρατολογηθείς μάγειρας, το προξενείο του ζητούσε «να καταγράφει τις κινήσεις του στρατού, τον αριθμό των πλοίων και τα πλοία που είναι στο λιμάνι και αν υπάρχουν ελικόπτερα πάνω σε αυτά».

Αποκαλυπτικός ο μάγειρας – κατάσκοπος

Πριν αναιρέσει την αρχική κατάθεσή του, καθ’ υπόδειξη του δικηγόρου του, ο μάγειρας – κατάσκοπος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, συναντιόμασταν κάθε φορά που είχα ρεπό στο Ενυδρείο σε διάφορα καφέ. Για να κλείνουμε τα ραντεβού, μιλούσαμε στο What’s app και σε άλλες εφαρμογές (…) Λόγω του ότι ήμουν μάγειρας και μπορούσα να κυκλοφορώ ελεύθερα μέσα στο πλοίο, η δεύτερη αποστολή που μου ανέθεσε ήταν να πλησιάζω παρέες στρατιωτικών και να ακούω τι λένε».

«Μάλιστα, μπορούσα σε κάποιους να πιάνω κουβέντα και δήθεν από περιέργεια να ρωτούσα διάφορα στοιχεία και στη συνέχεια να τα κατέγραφα όλα στο κινητό μου και να κρατούσα σημειώσεις. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο επειδή έχει φθηνό εισιτήριο, οι στρατιωτικοί το χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ». svg%3E

Η εξάρθρωση του κυκλώματος κατασκοπείας στη Ρόδο δείχνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν γνώση, αλλά παρότι το επιχειρησιακό σκέλος αντιμετώπισης της τουρκικής δράσης είναι απαραίτητο, δεν αρκεί από μόνο του. Χρειάζεται και πολιτική αντιμετώπιση. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία στο πλαίσιο της ευρύτερης επιθετικής και αναθεωρητικής πολιτικής κατά της Ελλάδας εγείρει θέμα «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» στα… Δωδεκάνησα.

Προ ημερών μάλιστα, το έθεσε για μία ακόμη φορά ως ζήτημα στην Ισλαμική Διάσκεψη, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, μαζί με όλη την προπαγανδιστική ατζέντα της για της. Θράκη. Οι θέσεις της δυστυχώς αποτυπώθηκαν στα συμπεράσματα της Συνόδου. Η ελληνική αμυντική στάση με την ανακατασκευή των τουρκικών ψευδοεπιχειρημάτων στερεότυπα και μηχανικά δεν είναι επαρκής.

Η Τουρκία καλλιεργεί κλίμα, εντυπώσεις και τετελεσμένα στην αντίληψη της διεθνούς κοινότητας, και όχι μόνο στο μουσουλμανικό τμήμα της, η οποία δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα και εν πολλοίς διαμορφώνει άποψη από την τουρκική προπαγάνδα.

Στην ατζέντα του υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας, η Τουρκία έχει ενσωματώσει πλέον και την παρουσία των χιλιάδων λαθρομεταναστών, μουσουλμάνων στη συντριπτική πλειονότητα, των οποίων εμφανίζεται υπερασπιστής. Επιχειρεί να τους εντάξει στην προπαγάνδα της περί διευρυμένης μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα που δεν περιορίζεται στη διεθνώς αναγνωρισμένη στη Θράκη.

Είναι προφανές ότι πέραν της λήψης άμεσων ουσιαστικών μέτρων για τη αντιστροφή της δημογραφικής εξέλιξης στη Θράκη, η αντιμετώπιση με εξίσου άμεσες και ουσιαστικές πολιτικές για την αναίρεση της κατάστασης που επαπειλείται να δημιουργηθεί με το μεταναστευτικό και την προοπτική μόνιμης εγκατάστασης δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών σε όλη την επικράτεια , είναι όρος εθνικής επιβίωσης. Ειδάλλως οι Τούρκοι πράκτορες δεν θα χρειάζεται να κάνουν και πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου