Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

''Πρώτος στόχος της Τουρκίας είναι το Καστελόριζο''

 Aποκλειστική συνέντευξη https://www.pentapostagma.gr/ethnika-...

Αποκαλυπτικός όσο πότε ήταν ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πενταπόσταγμα και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια, μίλησε για όλους και για όλα. Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, μεταναστευτικό, εξοπλισμοί και ΕΕ ήταν τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτησή μας. Μάλιστα αποκάλυψε και ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας κατά της Ελλάδας και συγκεκριμένα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του: ''Είμαστε προβληματισμένοι φυσικά όλοι μας για όλα αυτά τα οποία υφίσταται η πατρίδα μας.

 Η Τουρκία βρίσκεται σε μια φοβερή περιδίνηση και σε έναν μαξιμαλισμό και έχει οδηγήσει τα δύο ελληνικά κράτη, την Ελλάδα και την Κύπρο, σε μία κατάσταση την οποία απευχόμεθα όλοι. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να προκληθεί όχι απλά ένα θερμό επεισόδιο, αλλά να οδηγηθούμε και σε μία γενική σύρραξη.

'' Τι απάντησε για τα χωρικά ύδατα ''Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, 145 χώρες το έχουν πράξει. Ίσως είμαστε η μοναδική χώρα που δεν το έχει κάνει. 

Οι Κύπριοι μας κάλεσαν από το 2004 να καθορίσουμε ΑΟΖ, αλλά δεν το κάναμε. Υπήρξαν τότε πρωθυποργοί που δεν το ήθελαν! Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα εφαρμόζοντας το διεθνές δίκαιο, για να το κάνουμε αυτό όμως και επειδή ακόμα και η παρούσα κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι προσπαθεί με την πολιτική της να κερδίσει χρόνο (η πολιτική είναι ο δρόμος του εφικτού), να μην φτάσουμε όμως στο άλλο που είπε ο Θουκυδίδης ότι ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του.'' 

 Τι απάντησε για τον άξονα Ιταλίας-Γερμανίας-Ισπανίας-Βουλγαρίας στην ΕΕ & για το μεταναστευτικό ''Όλα αυτά τα τραγικά έλαβαν χώρα στην ΕΕ λόγω της Γερμανίας. Η Μέρκελ είπε στον ''Ερντογάν μην στεναχωριέσαι, για εσένα είμαι εγώ εδώ.'' Που είναι τώρα η κυρία Μέρκελ; Είναι απέναντι σε δύο μέλη της ΕΕ!

 Είναι απέναντι σε δύο μέλη τα οποία αυτά καθορίζουν τα δικά σου εξωτερικά σύνορα της ενωμένης Ευρώπης, που μόνο ενωμένη δεν είναι, αλλά το μόνο που ξέρει είναι να εφαρμόζει λιτότητα και μνημόνια και να εξαθλιώνει λαούς. Κάτι που το έπραξε με απόλυτη ακρίβεια και αυστηρότητα και απέναντι της Κύπρου και απέναντι της Ελλάδος.'' 

 Ο Μπορίσοφ στήριξε ξεκάθαρα τον Ερντογάν-Υποτάχθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ ''Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής. Στη κρίση πριν λίγους μήνες στον Έβρο, κανείς μετανάστης δεν μπήκε από τα βουλγαρικά σύνορα. Υπήρχε συμφωνία Τουρκίας-Σόφιας. 

Ο Ερντογάν, αυτός ο γενίτσαρος, έχει εργαλοποιήσει χιλιάδες μετανάστες και τζιχαντιστές και τους περνάει στην Ελλάδα.'' Η δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα ''Η ΜΙΤ εκτελεί αδιάκοπα, δεκαετίες τώρα, επιχειρήσεις είς βάρος της χώρα μας. Εργαλοποιεί τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη Θράκη. Στη κοινότητα των μουσουλμάνων βρίσκονται πομάκοι, ρομά και κάποιοι που δηλώνουν τουρκογενείς. 

Όμως ούτε αυτοί είναι Τούρκοι. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω το εξής. Σε πρόσφατη έρευνα στην Τουρκία, μόνο το 46% δηλώνουν Τούρκοι, Ρωμιοί δήλωσαν το 2% και ένα 12% δήλωσε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί.'' Για την αμυντική ενίσχυση της χώρας ''Πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας. 

Η κίνηση με την αγορά των Rafale είναι σωστή. Όμως τρεις κομματικοί σχηματισμοί, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, δεν στήριξαν τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα.'' 

Για τα Σκόπια ''Τα σημερινά Σκόπια, στα παλαιότερα χρόνια ''έσφυζαν'' από Ελληνισμό. Το 1912, οι περισσότεροι Έλληνες στην περιιοχή υπήρχαν στο Μοναστήρι.'' Το μήνυμα στην Γερμανία ''Πρέπει να νιώσει η ''Φράου'' και όλες οι ''Φράου'' της ΕΕ τι σημαίνει Τουρκία. Ο Κουρτς, ξέρει τι σημαίνει Οθωμανός. Αυτοί τότε έφτασαν μέχρι τα τείχη της Βιέννης. 

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται μόνο για το εμπόριο, τις τράπεζες.'' Για φρεγάτες, εξοπλιστικά & θητεία ''Aυτοί που ξέρουν πολύ καλά είναι οι «επαΐοντες», αυτοί δεν είναι άλλοι από το προσωπικό του ΠΝ. Να φύγουν οι μεσάζοντες από την μέση. 

Οι Αρχηγοί των Κλάδων να εισηγηθούν ποιο σύστημα είναι το κατάλληλο για το Πολεμικό Ναυτικό. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 https://www.pentapostagma.gr/ 

 https://www.facebook.com/pentapostagm... 

 https://twitter.com/pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου