Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ο κατακτητής - εισβολέας κρατά τη ψυχραιμία του απέναντι στα ελληνικά καπρίτσια!

 


O Ερντογάν σε κρίση ψυχραιμίας: 

" Τα θέματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με εμάς, αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα πολλών κρατών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στον κόσμο. πολλές χώρες είτε έχουν ακτές τη Μεσόγειο είτε όχι παρακολουθούν στενά τα γεγονότα που συμβαίνουν εδώ Και προσπαθούν με κάποιο τρόπο να εμπλακούν.


Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες που εμφανίστηκαν δημόσια, στην περιοχή αναφέρεται πως υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου από 3,5 έως 10 τρις κυβικά φυσικού αερίου.

Κατά τον ίδιο τρόπο υπολογίζεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου μεταξύ 1,5 και 3,5 δις βαρελιών. Καμία χώρα ανεξάρτητα από την οικονομική της ισχύ και την τοποθεσία της, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το δυναμικό. Ιδιαίτερα η Τουρκία ως χώρα που έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσει τις εξελίξεις εδώ από την εξέδρα. Δεν προτιθέμεθα να σφετεριστούμε δικαιώματα ή δίκαια τρίτων. Εμείς παρακολουθούμε πολύ στενά την διαδικασία ώστε να εγγυηθούμε τα συμφέροντα της χώρας μας και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αδερφών μας στην KKTC.

Δηλώσαμε ξεκάθαρα πως δεν θα αποδεχθούμε σχέδια και χάρτες που αποσκοπούν στο να φυλακίσουν τη χώρα μας στις ακτές της Ατταλείας. Αναφέραμε στους συνομιλητές μας δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε απειλές και εκβιασμούς και δεν θα επιτρέψουμε τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό. Εμείς δεν προτιθέμεθα να σφετεριστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια κανενός. Εμείς ακολουθούμε μία σταθερή στάση ενάντια στη πειρατική νοοτροπία που επιχειρεί να αφαιρέσει τα δικαιώματά μας. Πράγματι αυτά που συνέβησαν στους περασμένους μήνες αποτελούν έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας σε αυτό το θέμα.

Πιστεύουμε πώς τα θέματα στη Μεσόγειο μπορούν να λυθούν όχι όταν αποκλείουμε ο ένας τον άλλον, αλλά όταν φέρνουμε στο ίδιο τραπέζι όλους τους παίκτες της περιοχής. Αν στη Μεσόγειο επιδιώκεται να καλυφθεί απόσταση στην οδό της μόνιμης λύσης τότε πρέπει να δοθεί  ευκαιρία στη διπλωματία.Διότι η διπλωματία και οι διαπραγματεύσεις είναι ο συντομότερος και πιο εγγυημένος τρόπος που θα μας φέρει κοντά σε ένα κοινό έδαφος. Στο θέμα αυτό η Τουρκία παρά τα καπρίτσια της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης από το 2003 και μετά διατήρησε την ψυχραιμία της. 

Την ίδια συμβιβαστική στάση τηρούμε και σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει το συντομότερο να γλιτώσει από την στρατηγική τύφλωση στην οποία έχει υποπέσει. Δεν πρέπει να επιτραπεί να χρησιμοποιείται η ΕΕ από τον Ελληνοκυπριακό τομέα και την Ελλάδα ως πολιορκητικός κριός στην Ανατολική Μεσόγειο. Εις το όνομα της αλληλεγγύης δεν πρέπει να γίνεται περαιτέρω αδικία κατά των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας.

……

Erdoğan: Türkiye’nin Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değil – Sputnik Türkiye

 

 http://malkidis.blogspot.com/2020/12/blog-post_63.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου