Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Επίσημη κυβερνητική καταγγελία της δουλεμπορικής μπίζνας που ονομάστηκε «προσφυγικό» – Επιτέλους


Επίσημη κυβερνητική καταγγελία της δουλεμπορικής μπίζνας που ονομάστηκε «προσφυγικό» – Επιτέλους

«Κάλιο αργά παρά ποτέ», αν και το «αργά» στην περίπτωση της Ελλάδας είχε συνέπειες. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του προς τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου περιέγραψε μέρος του μηχανισμού που έχει στήσει η Άγκυρα για να διοχετεύει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα σε συνεργασία με ΜΚΟ, καταγγέλλοντας τη δράση τού – με τουρκική σφραγίδα – δουλεμπορικού κυκλώματος.

Είναι εύλογο το ερώτημα αν μόλις τώρα, μετά από τόσα χρόνια και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχει στείλει η γείτων στη χώρας μας, αντιλήφθηκε ο κ. Μηταράκης τι συμβαίνει.

Όταν τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν τους νησιώτες επειδή δεν δέχονταν τις μόνιμες δομές στον τόπο τους, δεν έστελνε τους μετανάστες η Τουρκία; Η απόπειρα εισβολής στον Έβρο τι ήταν; Μαζική εκδρομή;

Όταν καταγράφονταν «αφίξεις» από 50 διαφορετικές χώρες δεν αναρωτιόταν κανείς πως βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι απ’ όλον τον πλανήτη στην Ελλάδα; Είχαν όλοι την ίδια ιδέα, να διασχίσουν τη μισή υφήλιο για έρθουν σε μια χώρα που είναι αμφίβολο αν οι περισσότεροι εξ αυτών γνώριζαν έστω το όνομά της;


Το δουλειά έχουν ο Σομαλός στη Λάρισα, ο Κογκολέζος στη Λέσβο, ο Σουδανός στη Σάμο και ο Αφγανός στα Πατήσια; Ότι το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε κάτι μεταξύ Καράτσι και Καμπούλ δεν χτύπησε «καμπανάκια» σε κανέναν;

Όταν μοιράζονταν και μοιράζονται αφειδώς κάρτες μετρητών, επιδόματα, στέγη και… ΑΜΚΑ σε όποιον πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα παρανόμως δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό ήταν λάδι στη μηχανή εποικισμού που έχει στήσει η Τουρκία; Που έχει ακουστεί να περιμένει cash card όποιον μπαίνει παράνομα σε χώρα;

Όταν ξεφυτρώνουν περισσότερες από 400(!) ΜΚΟ που ασχολούνται με την «υποδοχή» και διαχείριση παράνομων μεταναστών και προσφύγων γιατί το κάνουν; Ξύπνησαν σε όλους ταυτόχρονα αισθήματα φιλανθρωπίας και συνωστίστηκαν εδώ για να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους ή τα δισεκατομμύρια της διεθνούς μπίζνας του μεταναστευτικού τους τράβηξαν όπως το μέλι τις μύγες;

Η αλήθεια είναι ότι η αντιμετώπιση από τον Έβρο και μετά άλλαξε και τα σύνορα φυλάσσονται σε σχέση με πριν. Οι ροές μειώθηκαν περισσότερο από 90% και ΜΚΟ -βιτρίνες δουλεμπορικών και πρακτορίστικων κυκλωμάτων ξηλώνονται.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Πρέπει να εμπεδωθεί η νέα αντίληψη και να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα «έκλεισε» για τη λαθρομετανάστευση. Το διεθνές δουλεμπορικό κύκλωμα που εκτός από τεράστιο τζίρο που κάνει εκτελεί και γεωπολιτική αποστολή ενοχλείται και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των υψηλών απολήξεων που έχει στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και αλλού όπου υποθάλπεται υπό θεσμική κάλυψη. Λογικό είναι. Χάνει χρήματα και χαλάνε τα βαθύτερα σχέδια. Όμως το παραμύθι με τους δήθεν πρόσφυγες πρέπει να τελειώνει.

Ο κ. Μηταράκης περιέγραψε μία κατάσταση την οποία κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να ανεχθεί και την οποία όποιος την υποστηρίζει θα πρέπει πλέον να θεωρείται ύποπτος.

Όπως είπε από τις 214 «αφίξεις» στη Λέσβο από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα οι 142 είναι από τη Σομαλία και σύμφωνα με μαρτυρίες «και διασταυρωμένες πληροφορίες» έχει στηθεί ο εξής μηχανισμός (τον οποίο όσοι ασχολούνται τον γνωρίζουν και τον καταγγέλλουν χρόνια, αλλά τέλος πάντων):

«ΜΚΟ πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς και έκδοσης βίζας από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, στην Τουρκία, με πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη. Μετά μεταφέρονται στα τουρκικά παράλια, όπου λαθροδιακινητές, πάλι με στήριξη ΜΚΟ, τους βοηθάνε να μπουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (…) Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική στην Τουρκία και ενθαρρύνθηκαν με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους να πάνε στην Τουρκία για να σπουδάσουν.

Σε αντίθεση με άλλες εθνικότητες μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς ή σχολιαστικούς συνοριακούς ελέγχους». Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναλαμβάνει «τουρκικό γραφείο διασύνδεσης με τιμή 1.300-1.500 ευρώ ανά άτομο».

Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι ΜΚΟ «ασχολούνται άμεσα με τη μετεγκατάσταση νεαρών Σομαλών, οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι μια εξ αυτών τους βοήθησε να πετάξουν στην Τουρκία με κόστος μόλις 100 ευρώ», όταν το πραγματικό κόστος του εισιτηρίου είναι περίπου 1.000 ευρώ»… Μαντέψτε ποιος καλύπτει το υπόλοιπο κόστος. Όταν φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη «μεταφέρονται με φορτηγά σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης όπου μένουν μέχρι να γίνει η μεταφορά τους στις δυτικές τουρκικές ακτές» δηλαδή στα μικρασιατικά παράλια. Στη συνέχεια «15-20 Σομαλοί τοποθετούνται μαζί σε μικρά σπίτια και στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τουρκικά ή συριακά δίκτυα λαθρεμπόρων και πληρώνουν ένα νέο ποσό 500-800 ευρώ για να μεταφερθούν στις τουρκικές ακτές και μετά στον προορισμό τους στην Ελλάδα».

Προσέξτε τη συνέχεια (η οποία επίσης είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν το θέμα). Όπως εξήγησε ο υπουργός «κατά τη διάρκεια της διέλευσης, τούς δίνεται η οδηγία να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις στείλουν σε ορισμένες ΜΚΟ και «αυτές οι ΜΚΟ στη συνέχεια θα ενημερώσουν διεθνείς οργανισμούς για την άφιξη»! Αυτό προφανώς γίνεται ώστε να έχουν πλέον κάλυψη από τα εκεί κέντρα που εκ των πραγμάτων, εκούσια ή ακούσια, λειτουργούν υποβοηθητικά στους δουλεμπόρους. Οι απολήξεις που λέγαμε.

Αυτό είναι το «προσφυγικό». Μια τεράστια παράνομη μπίζνα δισεκατομμυρίων που ταυτόχρονα εξυπηρετεί τον γεωπολιτικό σχεδιασμό της Τουρκίας και όχι μόνο αυτής.

Τώρα λοιπόν που υπάρχει επιτέλους η επίσημη παραδοχή και περιγραφή της λειτουργίας των κυκλωμάτων από επίσημα κυβερνητικά χείλη, είναι η ώρα για το επόμενο βήμα. Να συγκεντρωθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που είναι διεσπαρμένοι σε όλη τη χώρα – ως αποτέλεσμα παράνομης δουλεμπορικής δράσης – καταπονώντας, αλλοιώνοντας και αποσταθεροποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και ολόκληρη τη χώρα, να ξηλωθούν οι δομές-πόλεις που έχουν στηθεί στα νησιά και στον ηπειρωτικό κορμό και να μεταφερθούν σε αντίστοιχες σε ένα ή το πολύ δύο ακατοίκητα νησιά μέχρι να διαπιστωθεί το καθεστώς τους.

Όσοι δικαιούνται άσυλο καλώς, η Ελλάδα πρέπει να «φροντίσει» να πάνε στις χώρες που θέλουν. Οι υπόλοιποι θα παραμένουν εκεί μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης. Τώρα που υπάρχει επίσημη παραδοχή ότι αυτό που γίνεται είναι δουλεμπόριο και μάλιστα με γεωπολιτικές προεκτάσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία δικαιολογία για να γίνεται ανεκτό το σχέδιο του Ερντογάν και της Λερναίας Ύδρας του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος. Κλείσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου