Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

To ISIS αποκεφάλισε τέσσερις ποδοσφαιριστές...

Τέσσερις ποδοσφαιριστές αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του ISIS καθώς τους κατηγόρησαν ότι ήταν κατάσκοποι για λογαριασμό του κουρδικού YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού). Παράλληλα, οι ηγέτες της οργάνωσης είπαν πως το να υποστηρίζεις το ποδόσφαιρο είναι «αντι-ισλαμικό». Τα θύματα έπαιζαν στην γνωστή ομάδα Al-Shabab και αποκεφαλίστηκαν μπροστά από ένα πλήθος παιδιών στη Ράκκα.
 Οι φρικιαστικές εικόνες από την εκτέλεσή τους δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμό στο Twitter μιας ομάδας αντιφρονούντων και σε αυτές φαίνονται ακόμα και μικρά παιδιά πάνω από τα ακέφαλα πτώματα. Σε μια σειρά από tweets, η ..
φιλοαντιπολιτευόμενη πηγή «Raqqa is Being Slaughtered Silently» (RBSS) κατονόμασε τα θύματα ως Osama Abu Kuwait, Ihsan Al Shuwaikh, Nehad Al Hussen και Ahmed Ahawakh. 
Επίσης εκτέλεσαν έναν ακόμη άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε τα ομαδικά αθλήματα, μέσα σε αυτά και το ποδόσφαιρο, όταν κατέλαβε την Ράκκα πριν δύο χρόνια. Πέρυσι μαχητές της οργάνωσης εκτέλεσαν 13 εφήβους επειδή παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Ιράκ και της Ιορδανίας στη διάρκεια του Asian Cup....
 www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου