Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Orson Bean: Η μαύρη λίστα του μακαρθισμού δεν είναι τίποτα μπροστά στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η αριστερά σήμερα



Ο θρυλικός Αμερικάνος κωμικός ηθοποιός Orson Bean - πεθερός του αείμνηστου Andrew Breitbart - περιέγραψε τις σύγχρονες εκστρατείες μποϊκοτάζ και λογοκρισίας που προέρχονται από την αριστερά, ότι είναι πιο καταπιεστικές από τη μαύρη λίστα των κομμουνιστών του 1950 του Χόλυγουντ.

Ο Bean μιλώντας σε συνέντευξη που έδωσε στον Alex Marlow για το Breitbart News Daily, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της Αμερικής, δεδομένης της πανταχού παρουσίας της αριστεράς σε όλα τα κολέγια και τα πανεπιστήμια της χώρας. "Όλα αυτά τα παιδιά που υφίστανται πλύση εγκεφάλου στο κολέγιο θα γίνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και δήμαρχοι των πόλεων και κυβερνήτες πολιτειών και, τελικά, οι πρόεδροι", προέβλεψε. "Είναι αυτό που είναι λόγω όλων αυτών των μαρξιστών καθηγητών. Οι “deplorables(υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τους ψηφοφόρους του Τραμπ – σημαίνει  αξιοθρήνητοι) σε αυτή την χώρα δεν πρόκειται να βάλουν κάποια υποψηφιότητα ή να γίνουν επικεφαλής εταιρειών, και δεν βλέπω πώς θα το αλλάξουμε αυτό. Όλοι οι ηγέτες της βιομηχανίας και της πολιτικής μας κλίνουν προς τα αριστερά".
Ο Marlow συμφώνησε με τις δυσοίωνες απόψεις του Bean για το μέλλον, σκεφτόμενος ότι πολλά νέα, αριστερά στελέχη των 20 και των 30 ετών "ελέγχουν τις διαφημιστικές αποφάσεις "σε μεγάλες εταιρείες σύμφωνα με μια άτυπη πολιτική μαύρη λίστα ατόμων, επιχειρήσεων και οργανισμών που θεωρούν εχθρικά προς την αριστερή ιδεολογία.

"Δεν ήταν ποτέ τόσο χάλια", απάντησε ο Bean, αντανακλώντας τη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ του 1950 και την αριστερή αναταραχή της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1970. Το “Hey, hey! LBJ! How many kids did you kill today?(αντιπολεμικό τραγουδάκι κατά του προέδρου Lyndon Johnson και του Πολέμου στο Βιετνάμ), δεν είναι τίποτα μπροστά στο βιτριόλι του σήμερα. Έτσι, οι άνθρωποι ουσιαστικά το βουλώνουν, τουλάχιστον μέχρι να μπουν στο παραβάν. Γι’ αυτό δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τις δημοσκοπήσεις".
Ο Bean εξήγησε πως η μαύρη λίστα των Κομμουνιστών του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '50 ήταν στην πραγματικότητα μια αντίδραση στις μαύρες λίστες που είχαν οι κομμουνιστές του Χόλγουντ για τους δεξιούς και τους μη κομμουνιστές στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών.

Ο Bean θυμάται: «Τη δεκαετία του '50, υπήρχε η μαύρη λίστα, το Hollywood Ten. Υπήρξε κάτι που προηγήθηκε, για το οποίο από όσο γνωρίζω δεν έχει γραφτεί ποτέ κάτι, μια ομάδα κομμουνιστών της κινηματογραφικής βιομηχανίας που ήταν διευθυντές, σεναριογράφοι ή παραγωγοί που χρησιμοποιούσαν μόνο ομοϊδεάτες τους κομμουνιστές ή ηθοποιούς που έλπιζαν ότι θα μπορούσαν να τους πείσουν να γίνουν κομμουνιστές στις ταινίες τους και υπήρχε μεγάλη πικρία εκ μέρους των δεξιών ηθοποιών που είχαν μπει στην μαύρη λίστα για πολλές από αυτές τις ταινίες και αυτό προηγήθηκε της μαύρης λίστας των αριστερών που συνέβη επειδή υπήρχαν αυτοί οι κομμουνιστές σκηνοθέτες οι οποίοι έβαζαν στην μαύρη λίστα, όχι μόνο δεξιούς, αλλά και μη κομμουνιστές, και από εκεί προήλθε η οργή από την πλευρά των δεξιών και άρχισαν να χαρακτηρίζουν όσους δεν συμφωνούσαν με αυτούς, κομμουνιστές».

Ο Bean εξέφρασε την απογοήτευση του και για την τηλεόραση που προβάλει τον διχασμό.
"Η τηλεόραση παλιά ένωνε τους ανθρώπους, ακόμα και σε σειρές όπως το Roots", εκτιμά ο Bean. "Τώρα χωρίζει τους ανθρώπους. Ακόμη και στον αθλητισμό, εάν υπάρχει ένα μέρος όπου πρέπει να ξεχάσετε την πολιτική, να ξεχάσετε ότι είστε λίμπεραλ ή συντηρητικός, αν μισείτε τον Trump ή τον αγαπάτε, και εκεί προωθούν την άσχημη μορφή της πολιτικής. Έτσι όλα έχουν αλλάξει, και όχι προς το καλύτερο".
Ο Orson Bean πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο The Equalizer 2, με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington.


ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου