Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εποικισμού ταρίφα: 24.615 ευρώ το κεφάλι!



του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Χωρίς τους Σημιτανθρώπους και τις πολυπλόκαμες διασυνδέσεις τους με το βαθύ κράτος των Βρυξελλών, δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι πάνω από το μισό των κρατικών εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ (2,65 δις ευρώ που εισπράττονται από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες) συν οι τελευταίες περικοπές στις επικουρικές, ισοδυναμούν με τα λεφτά που εισρέουν ΜΟΝΟ από την ΕΕ στην Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες: 1,6 δις ευρώ για την «φιλοξενία» 65.000 ψυχών!
Το ποσό αντιστοιχεί σε ετήσια κατά κεφαλήν επιχορήγηση 24.615 ευρώ, τουτέστιν άνω των 2.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο, ως καθαρό εισόδημα, θα ζήλευε η συντριπτική πλειοψηφία μισθωτών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και συνταξιούχων στην Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι, πού πηγαίνουν αυτά τα κονδύλια αφού οι συνθήκες διαβίωσης των «προσφύγων» στα διάφορα χοτ σποτ τύπου Μόρια είναι απάνθρωπες;

Άθελά του, ο Γιώργος Φλωρίδης, μας λέει πως τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα λεφτά επιστρέφουν στην Τουρκία μέσω των δουλεμπόρων διακινητών (και των κρατικών υπηρεσιών) που τους παρέχουν «προστασία» στα Μικρασιατικά παράλια του Αιγαίου, για λογαριασμό του Ερντογάν και των Ισλαμοκανιβάλων του ISIS ή Αλ Νούσρα (οι οποίοι «φιλτράρουν» τις ροές από τα κατεχόμενα εδάφη τους σε Συρία και Ιράκ).
Πράγματι, είναι δυνατόν η Τουρκία να αρκείται σ’ αυτά που παίρνει από την ΕΕ, δηλαδή μόνο 3 δις ευρώ για 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που «φιλοξενεί» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο έδαφός της;
Προφανώς ο Ερντογάν θα είχε επαναστατήσει κατά της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, αν στα κονδύλια της ΕΕ δεν προστίθενται οι μίζες των Τούρκων διακινητών στην Ελλάδα, των ΜΚΟ του Σόρος, των πάσης φύσεως λαθρεμπόρων και πρακτόρων που αξιοποιούν λάθρομετανάστες ως μεσάζοντες ή βαποράκια, των διανομέων μαύρου πολιτικού χρήματος, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις των Σαουδαράβων, των εμιράτων κλπ.
Το σίγουρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση των Συριζανέλ δεν θα επέτρεπε τη διαρροή προς Τουρκία τόσων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως, αν δεν κρατούσε και αυτή ένα σημαντικό κομμάτι από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για τα ελληνικά χοτ σποτ, με στόχο την «ανάπτυξη», την μείωση της «ανεργίας», ή την προεκλογική «επιστροφή» λίγων ψίχουλων από τα κλεμμένα στους συνταξιούχους και τους ένστολους.
Έτσι όλοι οι δήθεν κοπτόμενοι για ανθρωπιστικά προβλήματα έχουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.
Τι μένει λοιπόν από το 1.6 δις ευρώ για τους δυστυχείς λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;
Περίπου όσο μένει και για τα κόμματα της ελασσονος αντιπολίτευσης (Κιναλ, Ποτάμι, Κεντρώοι) τα οποία γκρινιάζουν για το θέμα μέσω του κ. Φλωρίδη.
Σε αντίθεση, βέβαια, με τη «μείζονα» αντιπολίτευση του ρεαλιστή Κυριάκου, ο οποίος σιωπά επί του θέματος, όπως και επί τόσων άλλων, ελπίζοντας πως σύντομα θα διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά αυτά.
από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου