Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Wikileaks: «Όσο ο Χριστόδουλος είναι ζωντανός δεν περνάει το Σκοπιανό - Να επηρεάσουμε την διαδοχή του» έλεγαν οι ΗΠΑ


Wikileaks: «Όσο ο Χριστόδουλος είναι ζωντανός δεν περνάει το Σκοπιανό - Να επηρεάσουμε την διαδοχή του» έλεγαν οι ΗΠΑ

Όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks οι Αμερικανοί ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή του Μακαριστού Χριστόδουλου διότι ήξεραν ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε ποτέ να υπάρξει μια συμφωνία τύπου... Πρεσπών και δεν ήθελαν στην θέση του να βρεθεί κάποιος παρόμοιας εθνικής ιδεολογίας.
Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι αμερικανικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…

Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:
«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος»!
Υπάρχει όμως και συνέχεια: Σύμφωνα με άλλο εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος
«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα»!
Αρκεί να θα θυμήσουμε ότι αυτή η αμερικανική επιθυμία έγινε πραγματικότητα το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά! 
Όπως γίνεται κατανοητό τα τηλεγραφήματα αυτά δεν γράφονται για να μουτζουρώνουν το χαρτί. Οι λέξεις που περιέχουν έχουν βαρύνουσα σημασία και μελλοντική ισχύ διότι αποτελούν την θέληση της Υπερδύναμης. 
Ως γνωστόν η θέληση είναι η δύναμη που κινεί το Σύμπαν. Όλα με θέληση και πρόθεση γίνονται.
Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ο άτυπος «Πρέσβης» των Σκοπίων στην Ελλάδα Blagoj Handziski, δήλωσε στις 24-10-2007 στους Αμερικανούς στην Αθήνα, ότι ήταν πεπεισμένος πλέον πως η Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή θα ασκούσε Βέτο στην εισδοχή του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι (τότε που η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα έκανε την πρώτη νέα μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο «Αλεξάνδρειο – Παλαί ντε Σπορ»), ενώ συμβούλευε τους Αμερικάνους να ελιχθούν κατάλληλα ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους του τότε ασθενούς Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος θα έκανε – όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα – εκστρατεία για τα εθνικά θέματα!
Συνεπώς οι ΗΠΑ ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή Χριστόδουλου, ώστε να μην βρεθεί άλλος Αρχιεπίσκοπος που να δημιουργήσει εμπόδια στο Σκοπιανό.

Επί Μακαριστού λοιπόν δεν μπορούσε να περάσει κανένα επικίνδυνο σχέδιο κατά του Ελληνισμού όπως ακριβώς γίνονταν και στην Κύπρο επί προεδρίας του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου.
Γίνεται επίσης κατανοητό ότι ο πρόωρος θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στις 28-1-2008, διευκόλυνε τα σχέδια των δυτικών
Αμφιβάλει κανείς ότι η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας δεν θα είχε υπογραφεί εάν ζούσε ο Μακαριστός;

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/712626_wikileaks-gia-ipa-oso-o-hristodoylos-einai-zontanos-den

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου