Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένοΤο σικέ κόλπο Καμμένου- Τσίπρα για τις εκλογές


του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Πριν από ένα μήνα ένας φίλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ρώτησε: « Πιστεύεις ότι ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση;». «Μόλις του κάνει νεύμα ο Τσίπρας» του απάντησα. Και του εξήγησα γιατί. Χτες ήρθε ο κ Καμμένος να επιβεβαιώσει μεγαλοπρεπώς το μιλημένο παιχνίδι.
Και το παιχνίδι είναι απλό, όπως οι πιο πολλές απάτες. Και είναι απλό για έναν και βασικό λόγο: Κατά τη συμφωνία που υπέγραψε στις Πρέσπες ο κ Τσίπρας, ο ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία, το κράτος, δεν έχουν κανένα λόγο και καμιά αρμοδιότητα στην εξέλιξη του θέματος! Μόνο αν τα Σκόπια αθετήσουν τα δικά τους συμφωνημένα. Τότε μόνο το ελληνικό κράτος υπό οποιαδήποτε μορφή έχει δικαίωμα να αντιδράσει.

Η προδοτική συμφωνία είναι σαφής: Τα Σκόπια θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία στα χαρτιά (παντού θα λέγονται Μακεδονία), η εθνικότητα των πολιτών θα είναι μακεδονική και η γλώσσα μακεδονική εφ όσον ψηφίσουν καταφατικά στο δημοψήφισμα και αλλάξουν τα αλυτρωτικά άρθρα του συντάγματος. Τελεία και παύλα!
Εφ όσον γίνουν αυτά, τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και αρχίζουν ενταξιακές με την ΕΕ και η Ελλάδα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τηρήσει τα συμφωνημένα. Δηλαδή να τα κάνει αποδεκτά. Ούτε ελληνικό δημοψήφισμα προβλέπεται, ούτε έχει καμιά ισχύ αν θα ψηφιστεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή ή όχι. Η καταψήφισή της θα είναι αθέτηση διεθνούς συμφωνίας και θα έχει επιπτώσεις στον διεθνή παράγοντα και στη διπλωματία της χώρας! Η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών έχει δέσει τη χώρα χειροπόδαρα a priori. Απλά και μπακάλικα. Όλο το παιχνίδι εξαρτάται από τα Σκόπια. Η Ελλάδα έχει αυτοχειριαστεί.
Αυτά τα γράφαμε από όταν έπεσαν οι υπογραφές. Αλλά ποιος έδινε σημασία. Ο λαός τα θέλει χοντρικά. Τηλεοπτικά. Τον έχουν κάνει να βαριέται να διαβάζει πάνω από 200 λέξεις. Κι αυτές κουτσά στραβά. Οι συμφωνίες που τον δένουν όμως είναι σε πολλές λέξεις. Είτε αφορούν μνημόνια, είτε προϋπολογισμούς, είτε εθνικά θέματα.
Όλα αυτά τα απλά που προβλέπει η συμφωνία τα ξέρει πολύ καλά ο γραφικός συνεταίρος του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση, που συναγωνίζεται στα λεγόμενα τον Δελαπατρίδη. Και ξέρει ότι και να μην περάσει από τη Βουλή ή και να καταψηφιστεί η συμφωνία δεν έχει καμιά σημασία στην εξέλιξη του Σκοπιανού. Απλώς πουλάει ως συνήθως τζάμπα μαγκιά.
Η κυβέρνηση θα πέσει αν δεν ψηφιστεί από τη Βουλή η συμφωνία, μόνο αν το επιθυμεί η ίδια! Αν δηλαδή χρησιμοποιήσει η ίδια σαν άλλοθι της απόσυρση της εμπιστοσύνης του κ Καμμένου και προκηρύξει εκλογές. Γιατί, η συμφωνία μπορεί να περάσει και με την πλειοψηφία επί των παρόντων. Που μπορεί να είναι και λιγότεροι από 151! Δεν είναι προϋπολογισμός, που έχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης. Ούτε είναι πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση.
Παρ όλα αυτά- και αυτό κάνει ο κουτοπόνηρος κ Καμμένος- τον κ Τσίπρα τον συμφέρει και το σχεδιάζει να προκαλέσει μια πτώση της κυβέρνησής του σε συνεννόηση με το συνεταιράκι του.
Από τη μία θα σκούζει ότι έπεσε στο βωμό μιας έντιμης συμφωνίας με τον συνεταίρο του, τον οποίον σέβεται (!) για να υπερασπιστεί ένα εθνικό θέμα, στο βωμό του αντιεθνικισμού και της αντιδεξιάς, που εκπροσωπείται από όλους τους άλλους εκτός από τον κ Καμμένο («που είναι ιδεολόγος πατριώτης»!), καλώντας σε «δημοκρατική συσπείρωση για τη σωτηρία της πατρίδας». Και από την άλλη θα σώζει το συνεταιράκι του από την πολιτική εξαφάνιση, προσφέροντάς του στις εκλογές το μανδύα του «αληθινού δεξιού πατριώτη, που υπερασπίζεται το Μακεδονικό». Το οποίο ο ίδιος έχει ξεπουλήσει! Για όσους ανιδεολογικούς μασάνε σανό. Και δεν είναι λίγοι.
Όταν ο κ Καμμένος λέει χτες ότι «δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση» κλείνει το μάτι στον κ Τσίπρα ότι το κόλπο είναι ενεργό. Και ότι το μακεδονικό είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν εκλογές, από μια λαϊκή κυβέρνηση «που ανατράπηκε»! Προσοχή. Δε λέει αν θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει. Ούτε λέει πώς θα αποσύρει την εμπιστοσύνη. Αυτά είναι τα διαδικαστικά μυστικά που θα τα δούμε ζωντανά.
Πότε θα γίνει αυτό; Εξαρτάται από τα Σκόπια να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες αλλαγής του Συντάγματός τους. Γι αυτό καίγονται και ο Ζάεφ και ο Τσίπρας να τελειώνει η ιστορία μια ώρα αρχύτερα. Ο ένας για να υπηρετήσει την πατρίδα του και ο άλλος για να υπηρετήσει τη μωροφιλοδοξία της αρχομανίας του.
Όπως λέει και το τραγούδι με τον Παπακωνσταντίνου «το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο».
Χτες η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, που ψήφισε μόνη της να κοπούν οι συντάξεις απείλησε με εκλογές αν κοπούν οι συντάξεις! Τώρα, η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που ξεπούλησε το Μακεδονικό σχεδιάζει να πέσει για χατίρι του Μακεδονικού!

Διεύθυνση κυβέρνησης: Σικελία. Διεύθυνση ψηφοφόρων της κυβέρνησης: Δαφνί.
από το «https://www.liberal.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου