Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

To Ισραήλ απαγόρευσε στην ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα την είσοδο στη Γάζα


Σοφία Σακοράφα
Αντιμέτωπη με τις αρχές του Ισραήλ βρέθηκε για άλλη μια φορά η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα η οποία επιχείρησε να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας μαζί με την επίσημη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει προκληθεί από τον αποκλεισμό.To Ισραήλ έχει απαγορεύσει και στο παρελθόν την είσοδο της Σοφίας Σακοράφα όχι μόνο σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αλλά ακόμη και στο Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα και ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις κλιμακώνουν τις δολοφονίες άοπλων Παλαιστινίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έστειλε στο Ισραήλ στελέχη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών για «συνεκπαίδευση» με μέλη των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Hellas Journal η εκπαίδευση περιελάμβανε σενάρια «ασύμμετρων απειλών… σε κατοικημένη περιοχή και εκκαθάριση κατοικημένων τόπων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σοφία Σακοράφα για την απαγόρευση εισόδου στη Λωρίδα της Γάζας.
«Για άλλη μια φορά οι Ισραηλινές Αρχές αρνήθηκαν στην επίσημη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει προκληθεί από τον αποκλεισμό.
Η αντιπροσωπεία, μέλος της οποίας είναι η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με σκοπό να δουν τα αποτελέσματα του αποκλεισμού αλλά και να αξιολογήσουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Παλαιστίνης, μέσω των αναπτυξιακών έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούσε απαραίτητη την επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι Ισραηλινοί για άλλη μια φορά τους το αρνήθηκαν.
Η κυρία Σακοράφα δήλωσε σχετικά: «Δεν με εκπλήσσει και το θεωρούσα αναμενόμενο. Βρέθηκα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των εγκληματικών βομβαρδισμών του 2008. Έχω δει από κοντά την καταστροφή και ξέρω ότι τα πράγματα από τότε πάνε μόνο προς το χειρότερο.
»Η Γάζα είναι το σύγχρονο Μεσολόγγι. Δεν περίμενα οι εγκληματίες να μας επιτρέψουν να επισκεφτούμε τον τόπο του εγκλήματος. Αυτό το θράσος όμως το αντλούν από την ανοχή που δείχνει η διεθνής κοινότητα, ενώ εγκληματούν καθημερινά.
»Είναι λογικό να περιφρονούν τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η πιο σκληρή αντίδραση της κυρίας Μογκερίνι είναι να εκφράζει την «ανησυχία» της για τις εν ψυχρώ δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων, τις άδικες μαζικές φυλακίσεις και απαγωγές παιδιών από τον ισραηλινό στρατό, τις συνεχιζόμενες επεκτάσεις των παράνομων Ισραηλινών εποικισμών και πλήθος άλλων εγκλημάτων του Ισραήλ».
Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποτελείται από τους Σοφία Σακοράφα, Νεοκλή Συλικιώτη, Margrete Auken, Edouard Martin, Eider Gardiazabal Rubial και Enrique Guerrero Salom, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, υπουργούς και φορείς οργανώσεων και κινημάτων Ειρήνης».

 https://info-war.gr/to-israil-apagoreyse-stin-eyrovoyleyti-sofia-sakorafa-tin-eisodo-sti-gaza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου