Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μελετήστε, Θυμώστε, Εμπλακείτετου Σπύρου Στάλια*

Κάθε χρόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια μειώνεται ο πλούτος (ΑΕΠ) της χώρας. Αν αυτό, είναι ένα θέμα που σας νοιάζει, μελετήστε γιατί αυτό συμβαίνει. Μετά θυμώστε αγρία και μετά εμπλακείτε, με κάθε τρόπο, στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Κάθε χρόνο, τα τελευταία οκτώ χρόνια, αυξάνεται η ανεργία στη χώρα. Ποτέ η χώρα δεν είχε τόσο ανεργία. Αν αυτό το θέμα σαν αγγίζει, μελετήστε, γιατί γίνεται αυτό, μετά θυμώστε όσο πιο πολύ μπορείτε, και μετά εμπλακείτε στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Κάθε χρόνο το επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας, σε όλες τις βαθμίδες, διολισθαίνει προς την αγραμματοσύνη. Αν σας ενδιαφέρουν τα θέματα της παιδείας, μελετήστε, μετά να θυμώσετε και μετά εμπλακείτε στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.

Κάθε χρόνο, τα τελευταία οκτώ χρόνια, το επίπεδο της παρεχομένης περίθαλψης υποχωρεί. Αν το θέμα αυτό σας προκαλεί απορία, γιατί αυτό συμβαίνει, μελετήστε, μετά να εξαγριωθείτε και ύστερα εμπλακείτε στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Κάθε χρόνο, τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι συντάξεις μειώνονται δραματικά. Αν αυτό το θέμα σας ραγίζει την καρδιά, μελετήστε λίγο, πως είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι σε κίνδυνο. Μετά νοιώστε θλίψη, αλλά οπωσδήποτε μετά θα πρέπει να εμπλακείτε στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Κάθε χρόνο, τα τελευταία οκτώ χρόνια, πολλοί συμπολίτες μας τον χειμώνα κρυώνουν, η ενέργεια είναι πανάκριβη. Αν τα θέματα της ενέργειας σας αφορά και η καθαρή ατμόσφαιρα, μελετήστε το θέμα, νοιώστε εξαπατημένοι, θυμώστε γι’ αυτό και μετά εμπλακείτε στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Κάθε χρόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι υποδομές της χώρας όχι μόνον δεν ανανεώνονται, όχι μόνο δεν γίνονται καινούργια έργα αλλά όλα έχουν εγκαταλειφθεί. Αν αυτό το θέμα το θεωρείτε σοβαρό, μελετήστε, γιατί δεν γίνονται δαπάνες για δημόσια έργα, νευριάστε άγρια, και μετά εμπλακείτε στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής
Κάθε χρόνο, τα τελευταία οκτώ χρόνια σώζουμε τις τράπεζες, και ενώ τις σώζουμε, οι τράπεζες απειλούν να μας πάρουν σπίτια και καταθέσεις. Μελετήστε ή ζητήστε να μάθετε γιατί τις σώσαμε. Μάθετε γιατί μας απειλούν, ενώ είμαστε οι σωτήρες τους. Μόλις το εμπεδώσετε θα σας έρθει το αίμα στο κεφάλι και για να μην πάθετε τίποτα, εμπλακείτε με την οικονομική πολιτική.
Κάθε χρόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια μας λένε ότι η έξοδος μας από το ευρώ θα είναι καταστροφή, ενώ καταστρεφόμαστε κάθε χρόνο και πιο πολύ, χωρίς να έχουμε καμία προοπτική. Ασχοληθείτε με αυτό το θέμα. Γιατί ενώ καταστρεφόμαστε με το ευρώ, μας λένε, τραπεζίτες και πολιτικοί, ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Τι είναι άραγε απόλυτη καταστροφή, και τι είναι σχετική καταστροφή. Μελετήστε λίγο το θέμα αν με το εθνικό μας νόμισμα θα τα πηγαίναμε καλύτερα. Διαλύστε το φόβο σας και μελετήστε αυτό το θέμα, και μετά εμπλακείτε με την διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής, θυμωμένοι με τον εαυτό σας αυτή την φορά, που αφήσατε το φόβο να σας φοβίζει.
Υπάρχουν πολλά θέματα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μας, την ψυχοσύνθεση μας, τις συνήθειες μας, τον πολιτισμό μας, να ασχοληθούμε με τα θέματα της κοινωνίας μας, αυτή την εποχή.
Αλλά ένα θέμα θα βρίσκεται να υπάρχει από κάτω από τα ενδιαφέροντα μας, που όλους μας ενώνει, είναι η οικονομική πολιτική.
Διαβάστε λίγο για αυτή, πληροφορηθείτε, ρωτήστε.
Τα πράγματα θα πηγαίνουν χειρότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Η καθεστηκυία τάξη του Έθνους είναι αμόρφωτη και ανεύθυνη. Δεν νομίζω να ξεχάσατε τους τελευταίους υπουργούς οικονομικών: Η πεμπτουσία της ανικανότητας και της άγνοιας.
Μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα να τα κάνουμε, αρκεί να μελετήσουμε λίγο, να θυμώσουμε πολύ και με πάθος να ασχοληθούμε με την διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Ας κάνουμε μια αρχή. Κάθε μέρα να στέλνουμε ερωτήσεις στους βουλευτές μας γιατί ψήφισαν αυτό ή εκείνο. Μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Είναι δύσκολη η εποχή, οι πράξεις γίνονται τώρα, οι συνέπειες είναι άμεσες για την ζωή μας άρα και η απολογία πρέπει να γίνεται τώρα. Να το κατανοήσουμε αυτό.

Μελετήστε, θυμώστε, ασχοληθείτε, δεν γίνονται θαύματα!
* Ο Σπύρος Στάλιας είναι οικονομολόγος Ph.D – spyridonstalias@hotmail.com


 http://www.hereticalideas.gr/2018/09/meletiste-thimoste-emplakeite.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου