Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Συγκλονίζει η 39χρονη Εβίνα Μάλτση: «Οταν πεθάνω, θέλω να φοράω την εμφάνιση με το εθνόσημο»

Είναι 39 ετών, πάει για τα 40, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Και όχι απλά παίζει, αλλά πρωταγωνιστεί. Αυτή είναι η ιστορία της έμπειρης αρχηγού της Εθνικής Εβίνας Μάλτση που κάνει πράγματα και θαύματα στο Eurobasket της Τσεχίας με την Εθνική Ελλάδας.


Μπορεί πάντως η αρχηγός του Ολυμπιακού να έγινε της... μόδας τις τελευταίες μέρες, αλλά ο κόσμος του παγκόσμιου μπάσκετ την ήξερε πολλά χρόνια νωρίτερα. Το 2004 στους Ολυμπιακού Αγώνες της Αθήνας αναδείχθηκε τρίτη σκόρερ του τουρνουά με 20.9 πόντους. Το 2009 στο Eurobasket στη Λετονία πήρε το βραβείο της Πολυτιμότερης Παίκτριας του τουρνουά ταυτόχρονα με την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ έχοντας 22.6 πόντους ανά παιχνίδι. Φυσικά τα κατορθώματα της την ταξίδεψαν στο WNBA όπου έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που έπαιξε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (Κονέκτικατ) μετά την

Αναστασία Κωστάκη (Χιούστον).

Η Μάλτση ξεπέρασε την Άννι Κωνσταντινίδου, τον «θηλυκό Γκάλη» της Ελλάδας η οποία μεσουρανούσε με την ιστορική ομάδα του Σπόρτινγκ.

Επόμενος στόχος της μαζί με τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών, να φέρουν μετάλλιο πίσω στην Αθήνα από την Τσεχία.

«Έχουμε πάρει εισιτήριο για το παγκόσμιο, το καταλαβαίνετε; Στα 40 μου! Πρώτα ο Θεός κι αν είμαστε υγιής θα παίξω κι εκεί κι ας είμαι 40 χρονών», είπε η Εβίνα Μάλτση η οποία στη δήλωση της χρονιάς παραδέχθηκε Αν, κούφια να είναι η ώρα, τύχαινε να αφήσω την τελευταία μου πνοή, θα ήθελα να είναι μέσα στο γήπεδο, με αυτή την εμφάνιση, με αυτό το εθνόσημο!
Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει, έχουμε γράψει ιστορία. Είναι ανεπανάληπτο. Συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ, σε όλα τα κορίτσια. Είμαστε ομάδα, δεν είναι ψέμα. Είμαστε όλες μαζί. Αυτό μας έφερε εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου