Μιλάει κι ο ΣΥΡΙΖΑ για σεξισμό...
O Δρίτσας, η Σία, η κυρά Τασία, ο Μανιός και διάφοροι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση για σεξισμό της εκπομπής «Ελληνοφρένεια». 25 βουλευτές οι οποίοι έχουν ψηφίσει μέχρι και τις χαρτοπετσέτες από το κυλικείο της Βουλής, έχασαν το χρόνο τους προκειμένου να καταφερθούν κατά μιας σατυρικής εκπομπής και γράφουν:
Με βαθύτατη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα εκπομπών με σεξιστικό λόγο καθώς και η αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» στις 30/5/17, στη διάρκεια της οποίας - και «στο όνομα της σάτιρας» - γυναίκα-υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε, κατά την άσκηση των καθηκόντων της και

χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, στο στόχαστρο ντουμπλαρισμένων κακεντρεχών σχολίων με εμφανές σεξουαλικό περιεχόμενο.
Σχόλια τα οποία - σε καμία περίπτωση - δεν εντάσσονται στη λογική της σάτιρας.
Με δεδομένο ότι παρόμοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και σεξιστικής εικόνας τείνουν να λάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας σε πλείστες όσες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές
Επειδή η ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνον μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας αλλά είναι, ταυτοχρόνως, και φορέας ιδεολογίας καθώς αποτυπώνει και, συνεπώς, αναπαράγει κοινωνικές ανισότητες - στην προκείμενη περίπτωση, έμφυλες διακρίσεις.
Επειδή η αναπαραγωγή έμφυλων στερεότυπων, η σεξιστική εικόνα και η σεξιστική γλώσσα οδηγούν, τελικά, όχι μόνο σε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών αλλά, εν τέλει, απενοχοποιούν τη σεξουαλική βία.
Επειδή ο σεξισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του, είναι όχι μόνο υπονομευτικός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά λειτουργεί, εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας.
Οι κάτωθι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε από το ΕΣΡ να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Θα τρελαθούμε τελείως. Λογοκρισία και σε σατυρικές εκπομπές; Μα καλά που ήταν όλοι αυτοί όταν ο φίλος τους ο Λαζόπουλος όχι μόνος σεξιστικά αλλά και άκρως φασιστικά κολπάκια χρησιμοποιούσε επί χρόνια;
Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι όταν ο εθνικός γελωτοποιός, φίλος του Τσίπρα, εξευτέλιζε πολιτικούς, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους; Αλλά κι όταν κορόιδευε γριές ή οποιονδήποτε άλλον πολίτη χωρίς να τους ρωτά, που ήταν να καταθέσουν ερώτηση;
Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο βουλευτής Συρμαλένιος δεν επιτέθηκε με άκρως σεξιστικό τρόπο κατά της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου μέσα στη Βουλή; Που ήταν όλοι αυτοί;
Το παραμυθάκι πρέπει να τελειώνει. Ότι ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σεξιστικό αλλά όταν οι ίδιοι είναι σεξιστές, φασίστες, απάτριδες κι ένα σωρό άλλα, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Αλλά είναι αστείο να κατηγορούν ηθοποιούς ή δημοσιογράφους όλοι εκείνοι που έπεσαν στα τέσσερα και ψήφισαν τα πάντα, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό.


 http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/milaei-ki-o-suriza-gia-seksismo-/8.116789