Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Το Ισραήλ κατεδάφισε χωριό Βεδουίνων για 114η φορά!



Το Ισραήλ κατεδάφισε χωριό Βεδουίνων για 114η φορά!


Η έκπληξη των Βεδουίνων ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς με κρατική εντολή, καλούνται να πληρώσουν 541.000 ευρώ, για να αποζημιώσουν το κράτος του Ισραήλ, για τις συνεχόμενες κατεδαφίσεις του χωριού τους, με τις οποίες το ζημιώνουν

Η μεταφορική σημασία της λέξης «ψωμοτύρι» ωχριά μπροστά σε αυτό που έζησαν οι Βεδουίνοι στην περιοχή Νεγκέβ, στα νότια του Ισραήλ. Είδαν το χωριό τους να κατεδαφίζεται από τις μπουλντόζες του Μπενιαμίν Νετανιάχου για 114η φορά!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί συνόδευαν τους αξιωματούχους της Ισραηλινής Αρχής Εδάφους, αλλά και τις μπουλντόζες, που έφτασαν στο χωριό Αλ-Αρακίμπ, κατεδάφισαν όλα τα πρόχειρα κατασκευασμένα σπίτια από αλουμίνιο, που είχαν ξαναστηθεί, μετά από την επίσης ολική κατεδάφισή τους

πριν από ένα μήνα.
Αυτό αποτελεί την έκτη κατεδάφιση, μόνο για φέτος.

Ο επικεφαλής των κατοίκων του χωριού, Αζίζ Αλ-Τούρι, μιλώντας σε τοπικά μέσα, επιτέθηκε στις «κατοχικές αρχές», για τις οποίες είπε ότι «καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της ανταπόδοσης ενάντια στους Άραβες, την ώρα που αφήνουν τόσους ανθρώπους ξεκρέμαστους, αγνοώντας και αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το Αλ-Αρακιμπ, είναι μόλις ένα από τα 35 χωριά Βεδουίνων που δεν «αναγνωρίζονται» από το Ισραήλ. Σύμφωνα με την ομοσπονδία κοινωνικών δικαιωμάτων του Ισραήλ, περισσότεροι από τους μισούς εκ των 160.000 Βεδουίνων στην περιοχή Νεγκέβ, διαμένουν σε χωριά ή καταυλισμούς, που το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει, παρά το γεγονός πως προϋπήρχαν κατά πολύ του κράτους του Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο Αλ-Τούρι, αλλά και ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η τακτική αυτή είναι συνήθης για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι προσπαθούν να διώξουν τους ντόπιους από τη γη τους, σε μια απόπειρα να ξεριζώσουν τους αυτόχθονες Παλαιστίνιους από την περιοχή, να τους μεταφέρουν σε άλλες περιοχές ελεγχόμενες, ώστε να μπορέσει αργότερα το κράτος του Ισραήλ, να χτίσει νέους καταυλισμούς και σπίτια για Ισραηλινούς και να επεκταθεί, κατά πάγια τακτική.

Η έκπληξη βέβαια των Βεδουίνων ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς με κρατική εντολή, καλούνται να πληρώσουν 541.000 ευρώ, για να αποζημιώσουν το κράτος του Ισραήλ, για τις συνεχόμενες κατεδαφίσεις του χωριού τους, με τις οποίες το ζημιώνουν!
 http://www.protothema.gr/world/article/688457/to-israil-katedafise-horio-vedouinon-gia-114i-fora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου