Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Καταδίκη Μπόμπολα για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Νίκου Νικολόπουλου


20140319-173159.jpg
Δελτίο τύπου
Καταπέλτης υπήρξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε βάρος των εκδοτών της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», Γεωργίου και Φωτίου Μόμπολα, τους οποίους και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, λίγο μετά την παραίτησή του από την θέση του
Υφυπουργού Εργασίας.
Η ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες, κατέδειξε όχι μόνο τα ψεύδη και τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος, που ως μόνο στόχο είχαν να πλήξουν την ηθική υπόσταση του κ. Νικολόπουλου και να απομειώσουν την πολιτική σημασία της παραίτησής του (λόγω της μνημονιακής στροφής του Α. Σαμαρά και της κυβέρνησης), αλλά και ότι ο υπογράφων το δημοσίευμα, με το δήθεν όνομα «Α. Πατρινός», είναι παντελώς ανύπαρκτο πρόσωπο!
Στην παραδοχή αυτή προχώρησε άλλωστε ο ίδιος ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο πείστηκε πλήρως για την «υπόγεια» σκοπιμότητα του δημοσιεύματος, εκδίδοντας τελικά την καταδικαστική απόφαση με πλήρη ομοφωνία.
Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:
«Σήμερα αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά πως η Δικαιοσύνη παραμένει ένας από τους πιο γερούς πυλώνες της δημοκρατίας μας, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί το παλλαϊκό αίτημα κατάρρευσης του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας και παραεξουσίας που καταδυναστεύει τον τόπο επί δεκαετίες, καθώς και της τιμωρίας των υπευθύνων και όλων όσων, κερδοσκόπησαν πάνω στις πλάτες των αθώων πολιτών και της χώρας.
Σήμερα αποδείχτηκε επίσης, ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να μετατρέπονται σε… 45άρια πιστόλια που στοχεύουν στην ηθική, κοινωνική και πολιτική εξόντωση των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας ψέματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία καταδικάζει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.
Κατά συνέπεια, η σημερινή μέρα ήταν μία νίκη της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αλλά και μία νίκη της αληθινής δημοσιογραφίας.
Και προσωπικά, με κάνει να ελπίζω ακόμα πιο βάσιμα, ότι οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν υπογράψει χιλιάδες πολίτες για τις λοβιτούρες στα μεγάλα έργα, αλλά και για πολιτικές συμπεριφορές που ενδεχομένως συνιστούν εσχάτη προδοσία, οδηγώντας την Ελλάδα στα τάρταρα της φτώχειας, θα βρουν επίσης την οδό της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες, όσο και αν πολεμιούνται, είναι εδώ. Και θα επιστρέψουν πολύ δυνατοί, να τιμωρήσουν τους προδότες και τους επίορκους!» 

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου