Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι σοσιαληστές της Αλβανίας απολύουν βορειοηπειρώτες με ρατσιστικά κριτήρια και εμείς τους γεμίζουμε εκατομμύρια


8c052-imasges 

Σύσκεψη του Γενικού Προεδρείου της Οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Συνήλθε το Σάββατο 8 Μαρτίου  2014 και ώρα 12.00, σε κανονική σύσκεψη το Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα, υπό την προεδρία του Γενικού Προέδρου κ. Βασίλη Μπολάνου.

Το Γενικό Προεδρείο εξέτασε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται τελευταία, καθώς και έγκρινε την ημερήσια διάταξη για την επόμενη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου.

Μερικά απ΄τα ζητήματα που απασχόλησαν το Γενικό προεδρείο ήταν η δύσκολη πορεία της πολιτικής συμμαχίας μεταξύ του ΚΕΑΔ και Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, η νέα διοικητική διαίρεση και ο γεωγραφικός χώρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η αντικατάσταση του γενικού Γραμματέα της «Ομονοιας» μετά την παραίτηση του Ιωάννη Γιάννη απ΄τη θέση αυτή και οι επικείμενες εκλογές στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Εντός του 2014,σύμφωνα με το καταστατικό της Εθνικής Οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» προβλέπεται η διεξαγωγή εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου και Γενικού Συμβουλίου.

Εκτός απ΄τα παραπάνω ζητήματα που θα αποτελούν και το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης για τη σύσκεψη του ΓΣ, τα μέλη του Γενικού Προεδρείου, συζήτησαν αρκετά και για άλλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και δεν βρήκαν ακόμη λύση όπως οι συντάξεις του ΟΓΑ, οι γραμμές λεωφορείων απ΄το Βορειοηπειρωτικό χώρο προς τις διάφορες πόλεις της Ελλάδος, οι απολύσεις των δημόσιων υπαλλήλων ελληνικής καταγωγής απ΄την σοσιαλιστική κυβέρνηση των Τιράνων, το ζήτημα της ασφάλειας στα χωριά μας κλπ.

Τα παραπάνω θέματα θα αποτελούν και την ημερήσια διάταξη της σύσκεψης του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» που θα συνέλθει σύντομα στους Αγίους Σαράντα.

Άγιοι Σαράντα 13 Μαρτίου 2014

                                                              Εκ του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας  

 

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου