Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι ευθύνες Σαμαρά και Γεωργιάδη για τους θανάτους από τη γρίππη - Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για το θλιβερό ρεκόρ των νεκρών

Η Ελλάδα του success story έχει τους περισσότερους νεκρούς από γρίππη στην Ευρώπη, σε σχέση με τον πληθυσμό
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) των ευρωπαϊκών χωρών, από τις οποίες πέρασε φέτος επιθετικά η γρίπη (κυρίως Μ.Βρετανία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία), η μικρή Ελλάδα σπάει ευρωπαϊκά ρεκόρ στη θνητότητα της γρίπης , όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά στοιχεία του παρακάτω πίνακα, που...
δημοσίευσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας:
Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με πιο ενδεικτικές αναφορές από EURACTIV
 (δεύτερη ανάρτηση για το θέμα με πρώτη στις 11 Δεκεμβρίου 2013. EURACTIV. Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν εμβολιαστεί. - Σιωπή για το θέμα των ανασφάλιστων.

http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/12/euractiv.html )
 από το Κινέζικο Πρακτορείο Xinua, με τρίτη του ανταπόκριση από την Αθήνα, σε έναν μήνα για τους νεκρούς της γρίππης. 
(7 Μαρτίου. Επιμένει το Κινέζικο Πρακτορείο για τα «ανησυχητικά επίπεδα θανάτων» στην Ελλάδα από γρίπη λόγω περικοπών.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2014/03/49-2013-79.html
20 Φεβρουαρίου ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.
Ελλάδα: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από γρίπη σε μία εβδομάδα, λόγω έλλειψης εμβολιασμών και περικοπών κονδυλίων
 http://lefteria-news.blogspot.gr/2014/02/blog-post_19.html)
 και από το ειδησεογραφικό GBTIMES που θα διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω.
Το ανατριχιαστικό είναι όμως ότι σύμφωνα με Έκθεση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ECDC, (Φεβρουάριος 2014), αυτή ήταν μια σχετική καλή χρονιά, χωρίς εξάρσεις από τον ιο!
Βέβαια εμείς δεν θωρακιστήκαμε, αντίθετα δεν αγοράσαμε καν εμβόλια και περικόψαμε και τα προγράμματα εμβολιασμού.
Αλήθεια, πόσο Σαμαράς πρέπει να είσαι για να κόβεις τα κρατικά προγράμματαεμβολιασμού για ανασφάλιστα παιδάκια;;
Ακολουθεί ανάρτηση από τους GBTIMES σχετικά με το νέο θλιβερό ρεκόρ των χαμένων συνανθρώπων μας και τις ευθύνες του Άδωνι και της πολιτικής λιτότητας.
Τουλάχιστον καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής, έχουμε πλεόνασμα νεκρών.
Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν θνησιμότητας της γρίπης στην Ευρώπη
gbtimes Ελλάδα
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014
Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα καταγράφει τους περισσότερους κατά κεφαλήν θανάτουςαπό γρίπη, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το έτος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)  
και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (IΣA),  
106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από γρίππη φέτος, δίνοντας στη χώρα τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία, με 155 περιπτώσεις -με τον πληθυσμό της Ισπανίας να ανέρχεται σε46 εκατ., ενώ η Ελλάδα έχει λιγότερο από 11 εκατομμύρια.
Ο IΣA είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει το ελληνικό Υπουργείο Υγείας για την επιδημία της γρίπης από το Φεβρουάριο, όταν τα μέλη του εξέδωσαν Δελτίο Τύπου κατηγορώντας ανοιχτάτον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τησημασία του εμβολιασμού και ότι έχει κάνει ελάχιστα για να αναχαιτίσει την αύξηση των νεκρών.

Νωρίτερα, ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι "δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούμε σε αυτό το σημείο», υπονοώντας ότι η εποχή της γρίπης σύντομα θα περάσει, μια δήλωση πουχαρακτηρίστηκε ότι απέχει πολύ από το να είναι ιατρικά έγκυρη.
Με τα πιο πρόσφατα στοιχεία να δείχνουν Ελλάδα έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστόθανάτων από γρίπη στην Ευρώπη, αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι η προσπάθειατης Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους των δανειστών της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρέςπερικοπές στις δαπάνες της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία υπολογίζεται τώρα σε λιγότερο από 6% του ΑΕΠ.

Δεδομένου ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί από τότε που την έπληξε η οικονομική κρίση, εδώ και έξι χρόνια και τώρα είναι 25% μικρότερο από ό, τι ήταν το 2007, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας έχει σοβαρά περικοπεί.
Ο ΙΣΑ τονίζει, επίσης, ότι ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν ληφθεί από το ΥπουργείοΥγείας, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες, ήταν να τερματίσει τα κρατικά προγράμματαεμβολιασμού για ανασφάλιστα παιδιά.

 http://www.koutipandoras.gr/article/110330/oi-eythynes-samara-kai-georgiadi-gia-toys-thanatoys-apo-ti-grippi-ti-anaferoyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου