Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ξένοι παράγοντες χρηματοδοτούν Θεοδωράκη, μάλλον γιατί έχει «ένσημα από 16 χρόνων»…

Θεοδωράκης

Γιατί από την προηγούμενη Τρίτη, με εντολή του ίδιου του Σταύρου Θεοδωράκη, αποσύρθηκαν τα στελέχη του νέου κόμματος από τη δημοσιότητα; Γιατί ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές; Επισήμως, η εκπρόσωπος του κόμματος και συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη στο protagon κ. Λίνα Παπαδάκη ενημέρωνε πως αυτό γίνεται για να συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος που υπό μορφή ερωτοαπαντήσεων αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα). Στελέχη του κόμματος άφηναν να εννοηθεί ότι όταν όλοι μιλούν για το Ποτάμι δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζονται τα στελέχη του.
Κάποιοι αναφέρουν πως η ηγετική ομάδα του νέου κόμματος γνώριζε ότι έρχεται «τσουνάμι» δημοσκοπήσεων που θα εμφάνιζε το Ποτάμι με υψηλά ποσοστά, ακόμα και διψήφια. Όπερ και εγένετο με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γα την αξιοπιστία της οποίας έχουν ειπωθεί πολλά (γράφτηκε ότι επικεφαλής του τμήματος που διεξήγαγε την έρευνα είναι καθηγητής που συζητήθηκε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού).
Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο βασικός λόγος είναι όσα κατά λάθος (;) είπε σε τρεις εμφανίσεις του ο εκ των συνιδρυτών του Ποταμιού και συνομιλητής του Θεοδωράκη κ. Νίκος Δήμου. Ο ηλικιωμένος διαφημιστής και μπλόγκερ είναι γνωστός για τις «προωθημένες» θέσεις του. Για παράδειγμα θεωρεί πως δεν υφίσταται σκοπιανό ζήτημα και πριν αρκετά χρόνια είχε υποστηρίξει πως τα Σκόπια θα μπορούσαν να ονομαστούν και Μακεδονία, ή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξει ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Το σοβαρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Εκείνο το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δήλωση που έκανε ο κ. Δήμου σε ραδιοφωνική εκπομπή και, μετά, αναλυτικότερα στο δελτίο του Σκάϊ με το Νίκο Ευαγγελάτο: «Θα σας πω και ένα μυστικό, έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων που μας λένε «προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε αυτή την προσπάθεια».
Παρότι ο παρουσιαστής δεν επέμεινε ιδιαίτερα ώστε να αποκαλύψει ο κ. Δήμου τους χρηματοδότες από το εξωτερικό -εάν το ομολογούσε δημοσίως στέλεχος οιουδήποτε άλλου κόμματος θα ξεσπούσε θύελλα- η αποκάλυψη προκάλεσε πανικό στο επιτελείο του Ποταμιού, καθώς θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα κύκλο αμφισβήτησης των «καλών προθέσεων» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Αρκετοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που επιμένουν πως αυτή είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του νέου κόμματος και ίσως συνδέεται με τις πρόωρες και περίεργες αποχωρήσεις από την ομάδα, συνεργατών του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως ο Αύγουστος Κορτώ, ο Ανδρέας Πετρουλάκης κ.ά
Στην Κρήτη, πάντως, όπου περιόδευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Δήμου και απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Εμφανίστηκε αμήχανος και επικαλέστηκε ότι «έχει ένσημα από 16 χρονών»...

Πηγή: anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου