Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κάποιοι Σ(φ)ύριζαν αδιάφορα

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
- Επιτέλους, πρώτο κόμμα (από το τέλος) το ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις. Το μυρίστηκε ο Αντρέας Λο (τι λαγωνικό!) και εμφανίστηκε στην εκπομπή του Πέτρου Κω.

- Χτίζει το προφίλ του εν όψει διεκδίκησης της αρχηγίας. Μόνο το κόμμα τού λείπει. Θέλει να δείξει στον κόσμο το ανθρώπινο πρόσωπό του. Ότι είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια και τα σχετικά.


- Πιστεύει πως ο κόσμος θα τσιμπήσει και θα ξεχάσει, λες και όταν ήταν υπουργός και κατέστρεψε την υγεία δεν ήταν παντρεμένος! Πάλι παντρεμένος ήταν και με την ίδια όμορφη γυναίκα. Ξεχνιούνται αυτά;

- Η «Ολυμπιακή» μπορεί να έκλεισε και να ξεχάστηκε. Αυτά όμως δεν ξεχνιούνται.

- «Πήραμε τη δόση!». Μου αρέσει το πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείται τελευταία. «Εμείς οι τραπεζίτες», θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε.

- «Πετρέλαιο στη γειτονιά- πετρέλαιο στη γειτονιά», φώναζε σήμερα το πρωί ο γείτονας που βγάζει το σκύλο του εκείνη την ώρα για καθαρό αέρα. «Ακόμα δεν πήραμε τη δόση και άρχισε η ανάπτυξη!»

- Ένα βυτιοφόρο είχε κλείσει το δρόμο λόγω βλάβης και νόμισε ο θλιμμένος ο γείτονας ότι κάποιος στη γειτονιά είχε καλέσει το βυτιοφόρο για να βάλει πετρέλαιο στο σπίτι του.

- «Οι άνεργοι δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογία για να βγουν στους δρόμους», απάντησε στέλεχος του ΣυΡιζΑ στην απορία μου: «Γιατί απουσιάζουν οι άνεργοι από τις κινητοποιήσεις;» Δεκτό και σεβαστό!

- Όμως, αν οι άνεργοι δεν κινητοποιούνται, οι εργαζόμενοι επίσης από φόβο μη χάσουμε τη δουλειά μας, τότε, ας κάτσουμε όλοι να κλωσήσουμε το αυγό (του φιδιού).

- Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο της υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ: «Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ απαγορεύεται να αρρωστήσουν. Όσοι το τολμήσουν απαγορεύεται να πάρουν φάρμακα».

- «Εξαιρούνται όσοι έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν. Αυτό όμως θα θεωρηθεί τεκμήριο διαβίωσης και καλούνται να περάσουν από την εφορία για τα περαιτέρω».

- Αυξήσεις αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο της παιδείας, σε ωράριο και χρόνια συνταξιοδότησης.

- Αν το μισθό των 450 ευρώ τον μειώνεις κάθε χρόνο κατά 10%, ο μισθωτός και δεν πάψει ποτέ να έχει μισθό και πάντα θα περισσεύει κάτι για να κόψει ο εκάστοτε υπουργός των οικονομικών.

- Γνωρίζει καλά Μαθηματικά ο Στουρνάρας. Με την Ιστορία, μάλλον, έχει ένα πρόβλημα.

- Και με το αφορολόγητο των παιδιών επίσης. Έτσι λέει. Εγώ νομίζω ότι, όχι μόνο πρέπει να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά αλλά πρέπει να θεσπιστεί και επιπλέον φόρος για όσους έχουν παιδιά.

- Από τη στιγμή που τα παιδιά για την κυβέρνηση θεωρούνται ως απλά «τεμάχια», οι γονείς, ως κάτοχοι των «τεμαχίων» αυτών, πρέπει να φορολογηθούν.


- Η Άνγκελα, η Κριστίν και η Ασημίνα, ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση μετά την τελευταία απόφαση του Γιούρογκρουπ σε συνδυασμό με την ψήφιση του Μνημονίου 3.

- Οι δύο πρώτες γιατί εξασφάλισαν για πολλά χρόνια την οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων και τη μετάγγιση πλούτου προς τις «φλέβες» των οικονομικά ισχυρών.

- Η τρίτη, γιατί δικαιώθηκε η πολιτική του Αντώνη.(;)
Μα καλά, ο Αντώνης δεν είχε πει, προεκλογικά, ότι δεν θα κόψει κι άλλο μισθούς και συντάξεις;

- Τώρα λέει, ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνει. Εννοεί για το 2012, ή ότι σύντομα θα πέσει η τρικολόρε κυβέρνησή του;

- Με το μνημόνιο 3, η ανεργία θα ξεπεράσει το 40%, προβλέπουν διάφοροι.
Μπορεί η Ασημίνα να θεωρεί τις προβλέψεις ανόητες. Εκτός αν τις θεωρεί, επίτευγμα της κυβέρνησης όπως θεωρεί και το μνημόνιο 3.

- Πάντως, ο Ανδρέας Λο, στην εποχή του Μνημονίου 1, προέβλεψε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει σύντομα το 25% και δικαιώθηκε. Άλλωστε, έκανε ότι περνούσε από την υπογραφή του για να το πετύχει.

- Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκεί ψηλά που βρίσκεται, πρέπει να νιώθει περήφανος για τους διαδόχους του. Ποιους διαδόχους; Ξέρουν αυτοί κι ας σ(φ)υρίζουν αδιάφορα!

Πριν από δύο χρόνια, φίλος καταστηματάρχης υποστήριζε ότι καλώς έκαναν και έκοψαν τα δώρα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Μετά από δύο χρόνια ομολογεί ότι ο Αη-Βασίλης μάλλον είναι…δημόσιος υπάλληλος.


ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου