Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Και νέες εγγυήσεις Τσίπρα για μισθούς, συντάξεις

 
 
http://www.protothema.gr/
Έχουμε σχέδιο που θα προστατεύσει τον λαό από την χρεοκοπία» επισήμανε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής του ομιλίας στην Θεσσαλονίκη ενώ επιχείρησε να πείσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ξεκαθαρίζοντας ότι έχει «αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Επιπροσθέτως, αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας είπε: «Παρενέβησαν ξεκάθαρα τ’ αφεντικά τους στην εκλογική διαδικασία.  Με τον κατάπτυστο πρωτοσέλιδο λίβελο στα ελληνικά της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.  Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού με τη συγκλονιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αθήνα, χτες.


Και απάντησε η ίδια απευθείας στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σήμερα». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα καλώντας την γερμανίδα καγκελάριο:  «Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα» χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ως «τοποτηρητή» της κυρίας Μέρκελ.


Παράλληλα χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ως «δίλημμα ζωής»  όπου ο λαός πρέπει να αποφασίσει «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» ενώ απευθυνόμενος στην κρίσιμη ομάδα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είπε: «Αναρωτιέμαι και εγώ μαζί τους: Θέλουμε έναν ασταθή, ανασφαλή και παραπαίοντα Πρωθυπουργό; Που αλλάζει συνέχεια άποψη για το κρισιμότερο ζήτημα του ελληνικού λαού; Για το Μνημόνιο; Έναν πολιτικό που εξυπηρέτησε τους δανειστές σε βάρος του λαού και του τόπου; Και υπέγραψε, αυτό που ο ίδιος κατήγγειλε ως καταστροφή για τη χώρα; Και που τώρα ισχυρίζεται ότι θ’ αλλάξει την υπογραφή του; Και που τον ξεμπροστιάζουν, σήμερα, τ’ αφεντικά του από τη Γερμανία;».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «μόνο εμείς εγγυόμαστε μισθούς και συντάξεις του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου