Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πως το δίδυμο Μουρούτη-Μιχελάκη επανέφερε το σύστημα Σημίτη





Οι προσεκτικοί παρατηρητές διαπιστώνουν πως  το σύστημα Σημίτη είναι εδώ, πιο ισχυρό και πιο «κυβερνητικό» από ποτέ. Περίλυποι το διαπιστώνουν αυτό και οι πιο στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα δεν δίστασαν να χρησιμοποιούσαν ακόμη και το σεσημασμένο παρακράτος για να επιτεθούν σε όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδια στη κούρσα  του Σαμαρά προς την εξουσία.


Όλα όσα συνέβησαν με την περίπτωση του Βασίλη Ράπανου είναι ενδεικτικά της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να επιβάλλει την δική του πρόταση εξουσίας και άρα και τους δικούς του ανθρώπους σε κρίσιμα πόστα όπως το υπ. Οικονομικών για παράδειγμα. Προφανώς γιατί το επιτελείο του και οι περί τα οικονομικά σύμβουλοί του, δεν διέθεταν κάποια στέρεα εναλλακτική πρόταση διεξόδου από τη κρίση. Απ΄αυτή την άποψη βέβαια  μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει η παραδοχή της όποιας ανεπάρκειας και η αναζήτηση ανθρώπων μυημένων στα κόλπα των αγορών, ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της  χώρας. Η αμηχανία του Σαμαρά και των συμβούλων του αποδεικνύεται περίτρανα στο θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με την στελέχωση του υπ. Οικονομικών.
Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν διέθετε ούτε καν ικανό στέλεχος από το χώρο της κεντροδεξιάς για να του αναθέσει το πιο κρίσιμο υπουργείο. Έτσι αναγκάσθηκε με τα πολλά να απευθυνθεί σε έναν αριστερό τον Βασίλη Ράπανο, επικεφαλής της Εθνικής τον οποίο αποκαθήλωσε λίγα 24ωρα μετά. Πρώτα  από υπουργό των Οικονομικών  και στη συνέχεια από την Εθνική Τράπεζα-φοβερή χώρα είμαστε, οι πρωθυπουργοί διορίζουν τον  επικεφαλής της Εθνικής.

Πάμε παρακάτω. Η αμηχανία του Σαμαρά είναι ολοφάνερη και με τον αντικαταστάτη του Ράπανου. Όλη μέρα χθες έπαιζε δυνατά το όνομα του Αλέξανδρου Τουρκολιά, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Σαμαρά-με την προυπόθεση ότι υπάρχουν φιλίες στη πολιτική.

Σήμερα ο Τουρκολιάς έγινε Ζανιάς με την ίδια ταχύτητα που ο Ράπανος έγινε Στουρνάρας, χωρίς από μέρους μας διάθεση να αμφισβητηθούν οι ικανότητες του ενός εκάστου.

Αυτό το απίστευτο θρίλερ με έντονα τα στοιχεία της κωμωδίας αποκαλύπτει περίτρανα, πέρα από την ανεπάρκεια των ηγετών μας και το γεγονός ότι στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί! Ούτε ο Στουρνάρας, ούτε ο Ζανιάς θα μπορούσαν να βρεθούν σε τόσο κρίσιμα πόστα εάν δεν ήταν υπόδειξη του συστήματος Σημίτη. Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» πάντως εύχεται να πετύχουν τόσο ο Στουρνάρας, όσο και ο Ζανιάς στο έργο τους και το έργο αυτό να είναι επωφελές για την Ελλάδα.

Το κείμενο αυτό το αφιερώνουμε μεταξύ άλλων στο δίδυμο Μιχελάκη-Μουρούτη και στη πολλή συγκεκριμένη «παρέα» τους. Οι κοπιώδεις προσπάθειές τους να επαναφέρουν το σύστημα Σημίτη,  ακόμη κι αν έπρεπε να πλαστογραφήσουν την ιστορία, έπιασε τόπο. Μάλιστα το έργο του  The Talented Mr. Mouroutis, θα μπορούσε να μείνει στα χρονικά σαν φάρσα της ζωής του διαβόητου Έντγκαρ Χούβερ με κάποιες ομοιότητες… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου