Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Η Γερμανία το κέντρο της αυτοκρατορίας που καταρρέει»


 «Η Γερμανία το κέντρο της αυτοκρατορίας που καταρρέει»
  • 0
      
Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την «δεν μπορώ» πολιτική ενάντια στην άμεση δημιουργία μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, ή, κινδυνεύει να γίνει «το κέντρο μιας αυτοκρατορίας» υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σόρος στους Financial Times η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αντισταθεί σε όλες τις προτάσεις για την παροχή αρωγής προς την Ισπανία και την Ιταλία.
Κατά τον Σόρος η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «φιάσκο», λόγω της θέσεως της Γερμανίας να αφήσει τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της Γερμανίας αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη» είπε ο Σόρος.
Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος προέτρεψε τη Μέρκελ να εγκαταλείψει τη «μη ρεαλιστική και παράλογη ιδέα» ότι μια πολιτική ένωση θα πρέπει να προηγηθεί ενός πλήρους ανεπτυγμένου τραπεζικού τομέα και μιας δημοσιονομικής ένωσης. 
 http://troktiko.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου