Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΟΛΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!
Ο Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ''ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ'' ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου είχε να ακουστεί τέτοιο κινδυνολογικό κήρυγμα σαν αυτό που εξαπέλυσε πρωτοχρονιάτικα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας , Γ. Προβόπουλος, με συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Καθημερινή (βλ. παρακάτω),  σε βάρος μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και συγκρότησης εθνικού νομίσματος.
     ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ο διορισμένος, δήθεν «ανεξάρτητος» υπάλληλος του ευρωσυστήματος, σε μια συνέντευξη φόβου, πανικού και μισαλλοδοξίας χαρακτήρισε ευθέως ως «κόλαση» την επιστροφή στη «δραχμή» και έφτασε μέχρι του σημείου να μιλάει, σε μια τέτοια περίπτωση, για διακοπή λειτουργίας σχολείων και νοσοκομείων, να προσθέτει ότι λόγω «έλλειψης καυσίμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν οχήματα», ενώ έκανε λόγο πως με ένα εθνικό νόμισμα, στη μεταβατική περίοδο η αγορά θα λειτουργούσε στη βάση του «αντιπραγματισμού» (ανταλλαγή είδος με είδος)!!!!
 Και ενώ ο παχυλότατα αμειβόμενος διορισμένος ανώτερος υπάλληλος του ευρωσυστήματος εξέπεμπε, χωρίς το παραμικρό επιχείρημα, αυτή την εμετική κινδυνολογία σε βάρος της προοπτικής εθνικού νομίσματος, η οποία, πέραν των κύριων ζητημάτων,  κόβει τα πόδια και σε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας , τη σκυτάλη της κατατρομοκράτησης έπαιρνε ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμος –και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ- , ο οποίος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, με πιο «κομψές» εκφράσεις, κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση εκφοβισμού για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της χώρας από την ευρωζώνη.
 Στην ουσία όλο το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Λ. Παπαδήμου, το οποίο μεταδόθηκε, καθόλου τυχαία, ολόκληρο απ' όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, ήταν μια κακότεχνη απόπειρα να δικαιολογήσει τα μέτρα λεηλασίας που ελήφθησαν στο παρελθόν και πρόκειται να ληφθούν από τον ίδιο, στο όνομα της υπεράσπισης της θέσης της χώρας στο ευρώ!!!
 Η πρωτοχρονιάτικη αυτή συγχορδία κινδυνολογίας άλλων σκοτεινών εποχών, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα όσα καταστροφικά θα επακολουθήσουν στη χώρα. Κυρίως, όμως, δεν αφήνει αμφιβολία ότι έχει εμπεδωθεί στον τόπο μια νέα «δικτατορία του ευρώ», στο όνομα της οποίας τα πάντα, περίπου, μπορούν να δικαιολογηθούν, από την απίσχνανση κάθε έννοιας δημοκρατίας έως την έσχατη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ!
Τη θλιβερή πρωτοχρονιάτικη εικόνα των άθλιων κυρίαρχων κύκλων της δύσμοιρης αυτής χώρας, τους οποίους ακόμα και χρηματιστικοί παράγοντες του εξωτερικού αποκαλούν «ανδρείκελα» των τραπεζών, συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.
Ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος από καιρό έχει εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα, έστω, ανεξαρτησίας, επεδόθη σε μια δουλοπρεπή στήριξη στον «αεροπλανικό» πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, εναντίον του οποίου, όπως τόνισε, διεξάγεται «πόλεμος» (!) (σε ποια χώρα ζεις Πρόεδρε;) . Βεβαίως ο Κ. Παπούλιας δικαιολόγησε αυτή τη θεσμική παρεκτροπή της ολόθερμης στήριξης στον Πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης, διότι, όπως αποκαλυπτικά είπε: «Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός». Με δυο λόγια η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου έχει καταπραϋνει τις κοινωνικές αντιδράσεις (τον «κουρνιαχτό») και για αυτό είναι άξια, κατά τον Πρόεδρο του συστήματος, για ουρανομήκεις ζητωκραυγές!!! Άριστα Πρόεδρε!

ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Είναι προφανές γιατί οι κυρίαρχοι κύκλοι αυτής της χώρας ξιφουλκούν με τέτοια πρωτοφανή κινδυνολογία, που ξεπερνά ακόμα και το αλήστου μνήμης αντικομμουνιστικό εμφυλιοπολεμικό κλίμα, σε βάρος μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ.
Το ευρώ έχει αναγορευτεί και όχι άστοχα, σε μέγα «σύμβολο» και πεμπτουσία του συστήματος, ενώ η έξοδος από την ευρωζώνη (μαζί με στάση πληρωμών επί του χρέους) συνιστά τη μόνη εναλλακτική οδό απέναντι στην τρόικα και τα μνημόνια.
Εξαπολύοντας, λοιπόν, την τρομοκρατία της απώλειας του ευρώ, θωρακίζουν το σύστημα και τη μνημονιακή λεηλασία του. Κυρίως, όμως, πάνε να δικαιολογήσουν όσα ακόμα χειρότερα θα επέλθουν, στο όνομα ότι μια έξοδος από την ευρωζώνη, η οποία συνιστά συστατικό της άρνησης των μνημονίων, θα σημάνει, τάχα, την μεταφορά της κόλασης από τους ουρανούς στο ελληνικό έδαφος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΣΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ; Η ISKRA;
Το εντυπωσιακό, όμως, και εύλογο ερώτημα είναι: εναντίον ποιου ξιφουλκούν όλοι αυτοί και με τόσο μανιώδη τρόπο;
Ποιος είναι ο τόσο απειλητικός αντίπαλος που υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ;
Όλα τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι Πράσινοι, τάσσονται φανατικά υπέρ του ευρώ.
 Ακόμα και οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αντίθετες με την έξοδο από το ευρώ. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα (πλην του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ που υποστηρίζει ξεκάθαρα την αριστερή έξοδο από το ευρώ ως πρώτο βήμα μιας συνολικής προοδευτικής σύγκρουσης με την Ε.Ε.), συχνά, δια της πλειοψηφίας του, καταστροφολογεί για την έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ το ΚΚΕ, παρότι υποστηρίζει την «αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία», περιέργως θεωρεί ως αποπροσανατολιστικό το δίλημμα ευρώ ή εθνικό νόμισμα!
Επομένως, ποιος είναι ο απειλητικός αντίπαλος εναντίον του οποίου με τόσο μένος ξιφουλκούν Προβόπουλος, Παπαδήμος και όλο το σύστημα για να υπερασπίσουν το ευρώ;
 Μήπως η Iskra;
 Προφανώς όλοι αυτοί γνωρίζουν καλά ότι το σύστημα, προκειμένου να δικαιολογήσει τη λεηλασία του, χρειάζεται να διαμορφώσει «μπαμπούλες», όπως η «πτώχευση» (διακοπή αποπληρωμής του χρέους) και η «επιστροφή στη δραχμή». Κυρίως, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια εναλλακτική λύση απέναντι στην τρόικα και τα μνημόνια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (πτώχευση με πρωτοβουλία του δανειζόμενου) και χωρίς την έξοδο από το ευρώ. Όπως επίσης, φοβούνται βάσιμα ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο ψίθυρος για τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος μπορεί να γίνει βουητό στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης.
ΕΝΔΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ!
Ακόμα πιο εντυπωσιακή, όμως, είναι η ένδεια των επιχειρημάτων των κινδυνολόγων για την έξοδο από το ευρώ, όπως αυτή διαγράφεται με θλιβερή ενάργεια στη συνέντευξη του Γ. Προβόπουλου.
Ο ''πολύς'' διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν καταθέτει ούτε ένα επιχείρημα για τις δυσμενείς επιπτώσεις που υποτίθεται θα έχει η εγκαθίδρυση εθνικού νομίσματος και κινδυνολογεί αποκλειστικά –και φυσικά αστήρικτα- βασιζόμενος μόνο στην περίοδο περάσματος από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα.
Στην ουσία, δηλαδή, είναι τέτοια η ένδεια επιχειρημάτων των αντιπάλων του εθνικού νομίσματος, ώστε να περιορίζουν κινδυνολογικά τις επιπτώσεις του τελευταίου σε ένα κυρίως ''τεχνικό'' ζήτημα, όπως είναι η μετάβαση από το ένα νόμισμα (ευρώ) στο άλλο, το εθνικό νόμισμα.
Και σε αυτή, όμως, την πολύ μικρή περίοδο, η λήψη αυστηρών μέτρων ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων αλλά και στις απόπειρες κερδοσκοπίας επί του εθνικού νομίσματος, θα μπορούσε να αποτρέψει, σχεδόν, ολοσχερώς κάθε αρνητικό φαινόμενο.
Πέραν αυτού, όμως, οι κινδυνολόγοι υποστηρικτές του ευρώ δεν λένε ούτε μια λέξη για την ίδια την ουσία του εθνικού νομίσματος και των συνεπειών του.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ''ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ'' ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;
Η Iskra, όμως, με την ευκαιρία, αποσαφηνίζει για άλλη μια φορά ότι, στη δική μας αντίληψη, η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη προβάλλεται ως σημείο αφετηρίας και εκκίνησης για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής στον τόπο και δεν είναι απλώς μια κίνηση για να συνεχίσει να λειτουργεί με διαφορετικό νομισματικό πλαίσιο ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.
Τέλος, η Iskra σημειώνει ότι, ενώ συμβαίνουν Πρωτοχρονιάτικα όλα τούτα, με επίκεντρο την κατατρομοκράτηση του λαού σε σχέση με την έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρξε επ' αυτών καμία αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.
Δεν αφορά όλη την Αριστερά αυτή η καταστροφολογία για τυχόν έξοδο από το ευρώ; Τυχαία είναι; Ή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία;

Υ.Γ. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το «μελάνι» αυτών των γραμμών και τη σκυτάλη της αχαλίνωτης κινδυνολογίας για την τυχόν έξοδο από το ευρώ έλαβαν ο κυβερνητικός εκπρόσπωπος Π. Καψής και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος. Έχουμε να κάνουμε προφανώς με μεθοδευμένη πανικόβλητη εκστρατεία! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου