Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


http://www.iskra.gr/ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ - ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Στην πρέσα της "αξιολόγησης", με ορίζοντα δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, βάζει από τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Παπαδήμου το σύνολο, σχεδόν, των φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Εκεί απασχολούνται, περίπου, 750.000 μισθοδοτούμενοι (συμπεριλαμβάνονται μέχρι και οι ένστολοι ενώ εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιρειών).

Τα παραπάνω αποτυπώνονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππα, που υπογράφτηκε χτες. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η KYA δεν είχε δημοσιευτεί.
Στην εν λόγω ΚΥΑ, αλλά και γενικότερα στην όλη διαδικασία, υπάρχει το εξής "τραγελαφικό": από την αρχή έχουν ξεκαθαριστεί οι "ποσοτικοί στόχοι" (μείωση δομών κατά 30% μέσω συγχωνεύσεων/καταργήσεων αλλά και του προσωπικού κατά 150.000 άτομα έως το 2015) της διαδικασίας, αλλά όχι τα κριτήρια αξιολόγησης! Τα δεύτερα, θα τεθούν μέχρι το τέλος του μηνός από ομάδα από ειδικών του γαλλικού κράτους, που παρέχει "τεχνική υποστήριξη" στην ελληνική κυβέρνηση. Στην όλη διαδικασία ρόλο θα έχουν και ακραία νεοφιλελεύθεροι υπερεθνικοί οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ.
"Αξιολόγηση" = Πρόσχημα απολύσεων
Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως η εύηχη διαδικασία της "αξιολόγησης" θα λειτουργήσει ως προπέτασμα καπνού για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα!
Αυτή είναι, επί της ουσίας, η πορεία προς το περίφημο επιτελικό κράτος, που σημαίνει πως πολλές νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους, θα πάνε σε ιδιώτες. Μιλάμε για λετουυργίες φορέων όπως το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, τις οποίες, εδώ και χρόνια λιμπίζεται το ξένο και εγχώριο κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα, η ποιότητα πολλών υπηρεσιών προς τους πολίτες θα κατεδαφιστεί περαιτέρω, καθώς θα έχουμε ακόμα περισσότερες συγχωνεύσεις/καταργήσεις δομών όπως τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας!
Άλλωστε, ο Δ. Ρέππας, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2012, είχε κάνει σαφές πως για τον ίδιο, και γενικότερα για  το "μαύρο μέτωπο", οι κρατικές δραστηριότητες που δεν εμπίπτουν στον πυρήνα του κράτους δικαίου (σσ και όχι του κοινωνικού κράτους) μπορεί να αποδοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Με άλλα λόγια, τα πάντα μπορεί δυνητικά να παραδοθούν στους ιδιώτες εκτός από τα δικαστήρια, τον κατασταλτικό μηχανισμό, τις ανεξάρτητες αρχές και ένα μικρό, (σε μέγεθος προσωπικού), πυρήνα της διοικητικής μηχανής!
Όσοι υπάλληλοι περισσέψουν από τις καταργημένες ή "κουρεμένες" δομές, θα μεταφερθούν προς το στενό δημόσιο τομέα χωρίς γεωγραφικά κριτήρια!
Σε δεύτερο χρόνο, όσοι κριθούν ως "υπεράριθμοι" θα πάρουν το δρόμο της απόλυσης. Το πώς θα βαφτιστούν οι απολύσεις (εφεδρεία, κατάργηση οργανικών θέσεων κλπ) είναι ένα ζήτημα που ουδόλως, επηρεάζει την, αποκρουστική, ουσία!
Ο Παπαδήμος επικεφαλής της διαδικασίας κατεδάφισης και οι εκλογές πήγαν περίπατο!
Μια πληροφορία που έχει ευρύτερα πολιτικά σημαινόμενα είναι πως ο Λ. Παπαδήμος θα τεθεί επικεφαλής της όλης διαδικασίας.
Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, οι αλλαγές στο Δημόσιο θα τεθούν υπό τον συντονισμό και τον έλεγχο ειδικής επιτροπής στην οποία αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Αυτό δείχνει  τη σημασία που αποδίδουν οι πιο ακραίοι ευρωδουλικοί κύκλοι στην όλη διαδικασία κατεδάφισης του δημοσίου τομέα, αλλά και κάτι πολύ σημαντικότερο: από τη στιγμή που ο Λ. Παπαδήμος αναλαμβάνει, ως πρωθυπουργός, κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή μιας πολιτικής με μακροχρόνιο χαρακτήρα, όλα δείχνουν πως ευρύτατοι κύκλοι της συγκυβέρνησης, προσανατολίζονται στο να βάλουν στο "γύψο" τις εκλογές!
Αναλυτικά οι κατηγορίες οργανικών μονάδων που τίθενται σε αξιολόγηση:
- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
 - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
- ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α' του Ν.3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου