Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Προκαλούν οι γενοκτόνοι της Κύπρου…

images.jpg
Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι εάν υπάρχει πολιτική βούληση, είναι αρκετές ακόμη και έξι μέρες για να βρεθεί λύση.
Η ενέργεια αυτή είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου που έχει έρθει η τουρκική πλευρά στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία.

 Φυσικά θα είναι κάτι παραπάνω από ολέθριο για την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχθεί κάτι τέτοιο για ευνόητους λόγους…

Σε δηλώσεις του προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Αναντολού" ο κ. Νταβούτογλου έκανε μία αξιολόγηση του 2011 από πλευράς τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.


Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως "εάν μία διοίκηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτος, επιχειρήσει να το συνεχίσει αυτό, τούτη τη φορά ως προεδρία της ΕΕ, και ακολουθήσει μία τακτική της μορφής "να πάρω εγώ πρώτα, μονομερώς την προεδρία στην ΕΕ και ίσως στη συνέχεια υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες και να το αναβάλουμε αυτό, αφού το 2013 θα γίνουν οι εκλογές", η Τουρκία δεν τίθεται θέμα να το εγκρίνει"

Syndesmos71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου