Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Αν με έλεγαν Χρυσοχοΐδη θα ζητούσα συγνώμη από τον Πρύτανη

 Αν με έλεγαν Χρυσοχοΐδη θα ζητούσα συγνώμη από τον Πρύτανη

Θάνος Μαυρίδης

Αδίστακτα φασιστοειδή εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Δημοκρατία και την κυβέρνηση, πραγματοποιώντας μία ασύλληπτη πράξη σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη. Δεν έφτανε η «καταδρομική επίθεση», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τα Μέσα Ενημέρωσης τις κακουργηματικές τους πράξεις, προφανώς σε μία προσπάθεια να χαϊδέψουν τα αφτιά των κακομαθημένων νεαρών. 

Πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του Πρύτανη, θυμίζοντας ναζί στην εποχή του μεγάλου διωγμού των Εβραίων. Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

Πού είναι η αριστερά της προόδου; Πού είναι οι κύριοι που έσπευσαν να δώσουν «κάλυψη» στους τραμπούκους, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει το απαράδεκτο φαινόμενο των καταλήψεων στην ΑΣΟΕΕ; Γιατί ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέστειλε στην πράξη την απόφαση να μπει ένα οριστικό τέλος στην αθλιότητα;

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας. Σίγουρα είναι ένας Πανεπιστημιακός δάσκαλος. Οι εικόνες με την ταμπέλα είναι εικόνες ντροπής. Και ακόμη μεγαλύτερη είναι η ντροπή που δεν έχει ακόμη κινητοποιηθεί η κοινωνία μας. Σαν να πρόκειται για ένα συνηθισμένο γεγονός. Επί 4,5 χρόνια «τα παιδιά» δρούσαν ανενόχλητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν συλληφθούν οι «ευαίσθητοι» θα σπεύσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στα Δικαστήρια, στο όνομα του πολέμου ενάντια στον… νεοφιλελευθερισμό.

Είναι ανάγκη η κυβέρνηση πλέον να αναλάβει δράση. Είναι ανάγκη να αλλάξει όλο το νομικό πλαίσιο και να στείλει τους εγκληματίες εκεί που ανήκουν. Τέλος στις «καταδρομικές επιθέσεις», τέλος στην ανοχή. Ως εδώ! Και επιτέλους, ο κ. Χρυσοχοΐδης καλείται να κάνει την δουλειά του. Στην θέση του θα ήμουν ήδη δίπλα στον Πρύτανη για να του ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι δεν τον προστάτευσα. Αλλά κι εμείς οι πολίτες οφείλουμε μία συγνώμη από τον Πρύτανη. Συγνώμη δάσκαλε. Συγχώρεσέ μας που επιτρέψαμε ως κοινωνία αυτή την αθλιότητα.

www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου