Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Το «Μεγάλο Ξέπλυμα»!

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Οι ογκώδεις φάκελοι του αμερικανικού «Δικτύου Αντιμετώπισης Οικονομικού Εγκλήματος» (FinCEN), που όλως περιέργως δημοσιεύτηκαν λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, προκαλούν όντως «σοκ και δέος» για το διαρκές έγκλημα (χωρίς τιμωρία) που διαπράττει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα των οικονομικών ελίτ, σε συνεργασία και διαπλοκή με πολιτικούς, «ολιγάρχες» και λοιπούς απατεώνες ανά την υφήλιο. Συνολικά, από το 2000 έως το 2017 ο «υπεράνω υποψίας» παγκοσμιοποιημένος, χρηματοπιστωτικός κόσμος με τους Γκόλντεν Μπόις προχώρησε σε «λεύκανση» δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων μαύρου χρήματος!

Έτσι, μόνο την τελευταία 20ετία ο «ευυπόληπτος» γερμανικός γίγαντας, η Deutsche Bank, ξέπλυνε κεφάλαια, που είναι προϊόντα εγκλήματος (μαύρο χρήμα), ύψους …. 1,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Ποσό υπερδιπλάσιο απ΄ ότι το δεύτερο σε μέγεθος τραπεζικό «πλυντήριο», η αμερικανική JP Morgan (514,2 δις. δολάρια). Πρωταθλητές κι εδώ οι «τίμιοι» Γερμανοί, με την Commerzbank AG εντός της πρώτης δεκάδας να περιορίζεται μόλις στα 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αποτελέσματα της υπόγειας υπονόμευσης της διεθνούς νομιμότητας από τις χρηματοπιστωτικές ελίτ : Υπόθαλψη κοινού εγκλήματος, διεύρυνση των παγκόσμιων ανισοτήτων, ανατροπή δημοκρατικών θεσμών, αποσταθεροποίηση ολόκληρων εθνών, πόλεμοι, μετανάστευση κλπ. κλπ.

Κατά τ΄ άλλα, «όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» …… των τραπεζιτών και της παγκοσμιοποίησης … με φόντο την διογκούμενη φτώχεια των πολλών και τον προκλητικό πλούτο των λίγων.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, 27-9-2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου