Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

To σύστημα διέσωσε για μια ακόμη φορά τον χρήσιμο χαμελαίοντα Τσίπρα

Ο Τσίπρας έπρεπε να φύγει διότι στην Ελλάδα έπρεπε να επανέλθει η «θεσμική κανονικότητα». Η κατάσταση είχε ξεφύγει σε βαθμό τέτοιο που δημιουργούσε πλέον και στον ίδιο πρόβλημα. Παράλληλα, «έπρεπε να ελεγχθεί» ο θυμός του κόσμου που αυξανόταν όλο και περισσότερο λόγω της προκλητικότητας του ύφους και του χαρακτήρα της εξουσίας της παρέας του Μαξίμου και κάποιων εμμονικών ιδεοληπτικών παρταλιών που εξυπηρετούσαν τις κατά καιρούς ανάγκες της.
Οι δουλειές που του ανατέθηκαν υλοποιήθηκαν άψογα. Για κάποιες ουρές που μένουν όλο και κάτι θα γίνει.
Ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε απόλυτα στο ρόλο που του ανατέθηκε ως γνήσιος πολιτικός τυχοδιώκτης χαμελαίοντας, μεταμορφωμένος κάθε φορά, ανάλογα με τις αναγκαιότητες, από υπερασπιστής του λαού στον πιό σκληρό νεοφιλελεύθερο
που πίνει το αίμα του λαού και τώρα ως θεσμικός.
Η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων όπου στις επίμαχες φάσεις εμφανίζονται ως από μηχανής θεοί «αριστεροί σωτήρες» για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και στη συνέχεια να επανέλθει η «αστική κανονικότητα» για να βάλει τα πράγματα σε κάποια τάξη.
Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός ούτε ως στάση ζωής ούτε ως ιδεολογία με την παραδοσιακή έννοια, στο βαθμό μάλιστα που η αριστερά, για ενδογενείς λόγους, έχει τελειώσει σε όλη την Ευρώπη, κάτι στο οποίο τα τελευταία χρόνια, συνετέλεσε τα μάλα και ο ίδιος.
Ο Τσίπρας τον Ανδρέα Παπανδρέου ήθελε και θέλει να υποκαταστήσει, ελέγχοντας και εκμαυλίζοντας τη μάζα, γι΄ αυτό και είναι απαραίτητος και την επόμενη μέρα. Γι΄αυτό και διεσώθη, παίρνοντας το 31,5% προκειμένου να παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό και να αποτελέσει την εναλλακτική λύση, όποτε χρειαστεί. Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους και οι νέοι κυβερνώντες, οι οποίοι εσφαλμένα τον έχουν κατ΄ επανάληψη αντιμετωπίσει με λάθος κριτήρια.
Μοναδική ελπίδα για μή πραγμάτωση των σχεδιασμών η αχίλλειος πτέρνα του, ήτοι τον υπερφίαλο, αδηφάγο και εγωκεντρικό του χαρακτήρα, αλλά και ο αμοραλισμός του.
Λ.Α.

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/to-sustima-diesose-gia-mia-akomi-fora-ton-xrisimo-xamelaionta-tsipra/10.134877

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου