Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ακραία ανηθικότητα: ΄Εκφραση αποστασίας της ανθρωπότητας



΄Αρθρο από Γεώργιο Βλάχο (ερευνητής)
           
    Σύμφωνα μ’αυτά που συμβαίνουν, μπορούμε να ισχυριστούμε σήμερα ότι η ανθρωπότητα  διανύει μία περίοδο αποστασίας. Η αποστασία της ανθρωπότητας, χαρακτηρίζεται από : 
 1)  έλλειψη πίστης στο Θεό, 
2) ακραία ανηθικότητα,  
3)  υψηλή εγκληματικότητα, 4) οικονομική διαφθορά. 
 Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, αλλά κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως αυτά είναι τα κυριότερα.
    Επειδή το θέμα μας είναι η ακραία ανηθικότητα, στο παρόν άρθρο θα παραθέσω τις μορφές της που ο άνθρωπος σήμερα προωθεί  και εφαρμόζει. Δεν  ήθελα να πάω πολλούς αιώνες πίσω για να υπενθυμίσω ένα γεγονός το οποίο αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά θα το κάνω διότι το κρίνω αναγκαίο : όταν ο άνθρωπος έπεφτε σε βαριά απιστία, κακία και ανηθικότητα, είχαμε επεμβάσεις απευθείας από τον Θεό. ΄Ετσι, όταν η ομοφυλοφιλία και η κτηνοβασία είχε φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό (η ομοφυλοφιλία στα Σόδομα και
η κτηνοβασία στα Γόμορα), ο ίδιος ο Θεός εξοργίστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να εξοντώσει όλους τους κατοίκους στις δύο αυτές πόλεις, αφού οι προσπά-θειές του για να τους συνετίσει, απέτυχαν. Την κατάληξη όλων αυτών, τη γνωρίζουμε. Ο Θεός προ-στάτεψε μόνο τον Λώτ και την οικογένειά του οι οποίοι δεν συμμετείχαν σ΄αυτή την ακραία ανηθι-κότητα και κτηνωδία, και κατέκαψε όλους τους υπόλοιπους που κατοικούσαν σ’ αυτές τις δύο πόλεις.
            Τώρα, μετά την πάροδο πολλών χιλιάδων ετών, τι συμβαίνει με τους σημερινούς ανθρώπους ;  Παρά την έλευση του ίδιου του Υιού του Θεού, δηλ. του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο οποίος ήρθε για να μας σώσει από το βόρβορο της αμαρτίας, φαίνεται ο άνθρωπος να έχει συνετιστεί ή είναι δε-σμιος των ακραίων παθών του, δηλαδή έχει ξεφύγει εντελώς από τα όρια της ηθικής ; Δυστυχώς, τα γεγονότα  δείχνουν ότι έχει υποπέσει σε ακραία ανηθικότητα η οποία αυξάνεται όλο και πιο πολύ.
            Ας δούμε προσεκτικά μορφές ακραίας ανηθικότητας που υπάρχουν σε πολλές χώρες της γης :
1) Παιδοφιλία. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης. Πλη-θαίνουν όλο και περισσότερο. Κάποιοι πολιτικοί της χώρας μας είναι τόσο εξοργισμένοι, που θα επιθυμούσαν τη θανατική ποινή σε όλους τους παιδόφιλους.  Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει αυστηρή νομοθεσία κατά των παιδόφιλων και μετά από λίγα χρόνια αποφυλακίζονται.
     Αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε απόσπασμα από άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στις 3 Απριλίου 2013, το οποίο αφορά μια παιδόφιλη οργάνωση στην Ολλανδία : ‘’Αίσχος ! Στην Ολλανδία προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το κόμμα των παιδεραστών’’. Η  ολλανδική οργάνωση παιδεραστών  ‘’Martijn’’ που  ιδρύθηκε το 1982, δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σε-ξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακο-ποίηση ανηλίκων. Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν “συμβουλές” σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη “διάλυση” της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως “κάτι το συνηθισμένο” τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, “μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί”, σημειώνει το δικαστήριο’’….
            Προσέξτε εδώ δύο πράγματα : Από τη μια μεριά η εν λόγω οργάνωση παιδεραστών έχει το θράσος να δηλώνει ότι έχει στόχο να γίνουν αποδεκτές οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και  ενηλίκων, και από την άλλη την απαράδεκτη στάση του ολλανδικού εφετείου. Το ολλανδικό εφετείο, πρώτον : κρίνει ότι τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύει η παιδόφιλη οργάνωση είναι νόμιμες (εκ μέρους του εφετείου η στάση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη και συμβάλλει στην προώθηση της παιδικής πορνογραφίας). Και δεύτερον : ισχυρίζεται ότι η δράση της παιδόφιλης οργάνωσης δεν οδηγεί στη διάλυση της κοινωνίας, και χαρακτηρίζει τη σεξουαλική επαφή με παιδιά ‘’ως κάτι το συνηθισμένο!’’ Όταν φτάνουμε σε σημείο, μέλη εφετείου να χαρακτηρίζουν τη σεξουαλική επαφή με παιδιά ‘’ως κάτι το συνηθισμένο’’, τότε πράγματι ως κοινωνία  έχουμε τεράστιο έλλειμμα  ηθικής. Δεν πάμε καθόλου καλά. Για ν’αποφαίνεται κατ΄αυτό τον τρόπο το ολλανδικό εφετείο, μάλλον κρύβει στους κόλπους του κάποιους εισαγγελείς οι οποίοι είναι οι ίδιοι διεστραμμένοι και παιδόφιλοι.
2)  Ομοφυλοφιλία.  Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξεφύγει εντελώς και άρχισαν να έχουν τις ακόλουθες απαιτήσεις : παρελάσεις, γάμους μεταξύ των και υιοθεσίες παιδιών μεταξύ των. Τελευταία, οι παρελάσεις ομοφυλόφιλων αυξάνονται όλο και περισσότερο. Αξίζει να αναφέρω ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέτρεψε για πρώτη φο-ρά την παρέλαση ομοφυλόφιλων. Από τότε, κάθε χρόνο και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, οι παρελάσεις αυτές του αίσχους συνεχίζονται.
    Προσέξτε τον τίτλο της παρέλασης ‘’Gay pride’’ (δηλαδή ‘’υπερηφάνεια ομοφυλόφιλων’’). Είναι ή δεν είναι εξωφρενικό  όταν  οι  διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι  αποκαλούν την ανωμαλία τους ‘’υπερη-φάνεια’’; Σαν ανώμαλοι, ας κάνουν μεταξύ τους ότι θέλουν. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να προκα-λούν δημόσια τους υπόλοιπους, που έχουν ηθική ευαισθησία στον κανονικό θεσμό των δύο φύλων  και της οικογένειας. ΄Οσον αφορά τους γάμους μεταξύ των και τις υιοθεσίες παιδιών που θεωρώ άκρως απαράδεκτες και ανήθικες, πέραν του ότι προσβάλουν τον κανονικό θεσμό της οικογένειας, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν.
    Το πιο εξοργιστικό είναι ότι, όσοι αντιδρούν σ’ αυτές τις ακραίες μορφές ανηθικότητας, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ποινές. ΄Ηδη, πολιτικοί σε ορισμένες χώρες, φροντίζουν να τιμωρούν με διάφορες ποινές όσους εκφράζονται κατά των ομοφυλόφιλων και των απαράδεκτων απαιτήσεών τους. Επι-πλέον, έχουμε και διάφορες οργανώσεις οι οποίες αντί να είναι ενάντια στις άκρως ανήθικες απαιτή-σεις των ομοφυλόφιλων, τους προστατεύουν και τους υποστηρίζουν.
    Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε μερικές χώρες τι μπορεί να συμβεί, εάν κάποιος δημοσιογράφος ή καλεσμένος στα μέσα ενημέρωσης αντιδράσει και μιλήσει άσχημα κατά των ομοφυλόφιλων. Ο δημοσιογράφος θα χάσει την εργασία του, ενώ ο καλεσμένος θα διωχθεί. Ζούμε δηλαδή σε μια κοι-νωνία, που ενώ κανονικά έπρεπε να απεχθάνεται και να απαγορεύει τις ανήθικες απαιτήσεις, τις προωθεί και επιπλέον επιβάλλει ποινές σε όσους αντιδρούν.
     Ας πάρουμε μια εικόνα επί του θέματος, από ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2013, σε μια ιστοσελίδα : ‘’Τους γάμους ομοφυλόφιλων νομιμοποίησε η Ζηλανδία’’. Η Λουίζα Γουόλ, μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, ψήφισε το νόμο υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων. Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Η αναθεώρηση του νόμου για το γάμο πέρασε με 77 ψήφους υπέρ επί συνόλου 121 βουλευτών, εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο. Κατά του γάμου είχαν ταχθεί η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες.  Πάντως, σύμφωνα με το νόμο οι ιερείς έχουν το δικαίωμα να μην τελέσουν γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου αν αυτό αντίκειται στις πεποιθήσεις τους. Έτσι, η Νέα Ζηλανδία γίνεται η 13η χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους για άτομα του ίδιου φύλου, ενώ είναι η πρώτη στην Ασία και τον Ειρηνικό που εγκρίνει παρόμοια διάταξη. Από το 2005, η χώρα αναγνώριζε σύμφωνα συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου’’.
3)  Κτηνοβασία.  Από όλες τις σεξουαλικές διαστροφές η κτηνοβασία είναι η πιο απαίσια διότι, ο άνθρωπος γίνεται χειρότερος και από ζώο.
     Σύμφωνα με στοιχεία σοβαρής ιστοσελίδας, στις 16 Απριλίου 2013 : ‘’Μια μικρή ομάδα ανδρών που έχουν «σεξουαλικές σχέσεις» με τα κατοικίδια ζώα τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πότσνταμερ του Βερολίνου, νωρίτερα αυτό το χρόνο, να διαμαρτυρηθούν για ένα νόμο που κυρώθηκε από την άνω βουλή του κοινοβουλίου  που απαγορεύει την κτηνοβασία. Η κάτω βουλή του κοινο-βουλίου πέρασε αυτή τη νομοθεσία στα τέλη του περασμένου έτους, ως μέρος ενός ευρύτερου νόμου για την προστασία των ζώων που φέρνει τη Γερμανία να συμμορφωθεί με μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γερμανοί «ζωόφιλοι», όπως αυτοαποκαλούνται (‘zoophiles’), αντιμετωπίζουν τώρα πρόστιμα ύψους μέχρι και 25.000 ευρώ για όλες τις μορφές του σεξ με ζώα’’.  Ευτυχώς που η ΄Ανω Βουλή του Κοινοβουλίου ψήφισε νόμο για την απαγόρευση της κτηνοβασίας. Οι κτηνοβάτες όμως συνεχίζουν να υπάρχουν.
     Μήπως ξεχάσαμε ότι δημιουργηθήκαμε από τον Θεό κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωσίν του ;  Μήπως μερικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν και να δεχτούν ότι ο Θεός καθόρισε το γάμο μεταξύ ανδρός γυναικός, για τη δημιουργία της οικογένειας και τη διαιώνιση του είδους μας ; Μπορούν οι κτηνοβάτες να συνειδητοποιήσουν ότι είναι χειρότεροι και από τα ζώα, όταν πηγαίνουν με αυτά ; Και κάτι σημαντικό : ΄Ολοι αυτοί οι ανήθικοι και διεστραμμένοι, εκτός του ότι είναι ένα βδέλυγμα, σύμφωνα με την Αγία Γραφή δεν πρόκειται να δουν Βασιλεία Θεού.
            Οι ακραίες αυτές μορφές ανηθικότητας, προσβάλλουν βάναυσα το κανονικό θεσμό των δύο φύλων και της οικογένειας. Αποτελούν αίσχος και σαν κοινωνία δεν πρέπει να τις δεχτούμε. Ας συνετιστούμε και αν μελλοντικά μάς τις επιβάλλουν, έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε και να τις απορρίψουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου