Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Τιμωρία Βαρουφάκη - «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ»


Βασίλης Στοϊλόπουλος
 Ενόψει εκλογών, θα περίμενε κανείς ότι το «συναπάντημα με την πραγματικότητα», το πρωί της 6ης Ιουλίου 2015, όταν οι αγορές έμεινα ακλόνητες παρά το συντριπτικό ΟΧΙ των Ελλήνων στο δημοψήφισμα Τσίπρα, θα ήταν ακόμα ζωντανό στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Τότε που κατέρρευσε παταγωδώς η καθόλα παιδαριώδης «στρατηγική που υποστήριζε ο Βαρουφάκης και πολλοί άλλοι στην ελληνική κυβέρνηση – ότι ο φόβος της μετάδοσης της κρίσης σε άλλα μέρη της Ευρωζώνης θα έκανε τους δανειστές να υποχωρήσουν.» Τότε που αποδείχτηκε πόσο εξωπραγματικές ήταν απόψεις του τύπου : «Το ευρώ είναι εύθραυστο, είναι σαν να χτίζουμε έναν πύργο από τραπουλόχαρτα. Αν βγάλεις το ελληνικό χαρτί, όλα τα άλλα θα καταρρεύσουν.» Τότε που όλοι πια κατάλαβαν ότι για έξι μήνες «η ελληνική κυβέρνηση κουβαλούσε τους
υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης από μια έκτακτη συνάντηση στην άλλη, μόνο και μόνο γα να υποστούν διαλέξεις του Βαρουφάκη για το πώς λειτουργούσε το σύμπαν».
Οι σχεδόν έξι μήνες της δυσάρεστης «εμπειρίας Βαρουφάκη» έχουν καταγραφεί λεπτομερώς στις σελίδες του βιβλίου «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ», με τρόπο που αφήνουν άναυδο αλλά και εξοργισμένο τον αναγνώστη. Μέσα από τις γραμμές αυτού του συναρπαστικού βιβλίου αναδεικνύεται όμως και ο «άνθρωπος» Βαρουφάκης: υπερόπτης, ψεύτης, νάρκισσος, εγωπαθής, υποκριτής, επιπόλαιος, ανισόρροπος, εκβιαστής, θρασύς, προκλητικός…. Ενδεικτικό του ανδρός με το υπέρμετρο ΕΓΩ είναι και η στάση του στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, Παρασκευή βράδυ της 11ης Ιουλίου για τη ψήφιση του 3ου Μνημονίου, όταν επέλεξε να περάσει το Σαββατοκύριακο στην Αίγινα, δηλώνοντας ωστόσο ότι στηρίζει την κυβερνητική πρόταση.
Γι αυτό και την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών ο κοσμοπολίτης με τις μυστηριώδεις επαφές κ. Βαρουφάκης πρέπει να τιμωρηθεί μένοντας εκτός Βουλής. Γιατί, τελικά ισχύει και για τον κ. Βαρουφάκη αυτό που ειπώθηκε τότε για τον κ. Τσίπρα από την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε: «Αυτό που κάνεις είναι έγκλημα κατά του ίδιου του λαού σου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου