Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Νοσταλγούν τον Καρατζαφέρη;

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης 

“ Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει ένα προσόν. Γνωρίζει πολύ καλά το παιγνίδι της υπομονής, αλλά και εκείνο της επικοινωνίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έκανε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Πόνταρε στη στιγμή. Στην ευκαιρία. Τώρα λοιπόν που βλέπει την αναμπουμπούλα, χαίρεται. ”
Του Κώστα Καπνίση

«Σαμαράς και Βενιζέλος οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνο δρόμο, με τη συνέχιση της παρούσας πολιτικής», είπε σε μεσημβρινή του τηλεοπτική εμφάνιση ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, για να προσθέσει, ότι έρχεται αυτός ως λυτρωτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Με την είσοδο μου στη Βουλή, θα βάλω τα πράγματα σε μια τάξη». Γέμισε ο τόπος με νοικοκύρηδες, νοικοκυρές και νοικοκυρόπαιδα, καθώς φαίνεται. Η επανεμφάνιση Καρατζαφέρη, είναι ένα ακόμα «όπλο» του συστήματος, το οποίο δεν εμπιστεύεται μεν την κυβέρνηση, αλλά από την άλλη προσπαθεί να δώσει λόγο σε όσους ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του στις εκλογές του 2012.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει ένα προσόν. Γνωρίζει πολύ καλά το παιγνίδι της υπομονής, αλλά και εκείνο της επικοινωνίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έκανε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Πόνταρε στη στιγμή. Στην ευκαιρία. Τώρα λοιπόν που βλέπει την αναμπουμπούλα, χαίρεται. Καθόλου τυχαίο. Δεν έχει καμιά σημασία που το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη καταποντίστηκε στις περσινές εκλογές λόγω της συνεργασίας του με τα δύο κόμματα «ΠΑΣΟΚ», ΝΔ, στη «μεταβατική» κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα, ότι τα δύο κόμματα μια χαρά συγκυβερνούν τώρα και χωρίς μάλιστα την ανακοίνωση κάποιας, έστω για τους τύπους, προγραμματικής συμφωνίας.

Το ΛΑΟΣ βγαίνει και αυτό στην επιφάνεια προκειμένου να «κλέψει» και αυτό ένα μεγάλο μέρος της καταρρέουσας δημοσκοπικά νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ποντάρει στο ότι αν γίνουν εκλογές, έστω και το μισό ποσοστό να πάρει της Χρυσής Αυγής, τότε κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορέσει να εισέλθει στη Βουλή και να γίνει ρυθμιστικός παράγοντας για τις πολιτικές εξελίξεις. Έτσι θα μπορέσει «αναβαπτισμένος» από την λαϊκή εντολή να συγκυβερνήσει σε μια νέα τρικομματική με παίκτες τη ΝΔ, το «ΠΑΣΟΚ» και το ΛΑΟΣ. Αυτό ελπίζει τουλάχιστον.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα βήμα προτού γίνει κυβέρνηση με την ψήφο του ελληνικού λαού, και μάλιστα πλησιάζοντας κοντά στην αυτοδυναμία, ανακάλυψε «συνιστώσες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γνωρίζει βέβαια ότι το καλοκαίρι, έγινε το πρώτο Συνέδριο του νέου και ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί όμως την γνωστή τακτική «πες πες κάτι θα μείνει», το οποίο και θα φοβίσει πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους, παίζοντας τη γνωστή και ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων».

Όσο η τραγική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στη θλιβερή πραγματικότητα, και δεν προκηρύσσει εκλογές, προκειμένου να εξέλθει η χώρα με δημοκρατικό και ομαλό τρόπο, από τα τραγικά αδιέξοδα, τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται το τοπίο, με μια εγκληματική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή να απειλεί «θεούς και δαίμονες» λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες θα τα δούμε όλα»…

 http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου