Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδικάστηκε για ένα κουτί μαρκαδόρους!

Η είδηση από Το Χωνί:


"Τα μνημόνια δεν είναι μόνο... νούμερα κύριε Στουρνάρα. Είναι δυστυχία, ανθρώ-πινος πόνος, εξαθλίωση, ψυχοπλάκωμα. Το περιστατικό στον Βόλο συγκλονίζει...

Ελλάδα, 2013: Μεγάλη ληστεία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Η Αστυνομία συνέλαβε τον επικίνδυνο κακοποιό που έκανε κλοπή σε βιβλιοπωλείο. Τι πήρε; Τις εισπράξεις; Τα χρήματα των πελατών; Ακριβούς υπολογιστές από τα γραφεία; Όχι.

Ενα κουτί μαρκαδοράκια. Ναι, καλά το διαβάσατε. Ένα κουτί μαρκαδοράκια (αξίας 18 ευρώ) για να τα πάει στο παιδάκι του που του τα ζήτησε, δεν είχε όμως τα χρήματα να τα αγοράσει.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο δράστη. Και τον οδήγησαν στο τμήμα.

46 ετών ο ληστής. Πατέρας. Άνεργος εδώ και δυο χρόνια. Πριν είχε την άνεση να ικανοποιεί ... τις απαιτήσεις της σχολικής λίστας. Όχι πια. Όταν μετράς για να πάρεις και ψωμί στα παιδιά σου, η αγορά των μαρκαδόρων είναι τεράστιο έξοδο.

Ο άνθρωπος αποφάσισε για πρώτη φορά στη ζωή του να παραβεί το νόμο. Έβαλε στην τσέπη τα μαρκαδοράκια, να τα πάει στο παιδί του, να χαμογελάσει λίγο, να πάρει ανάσα στη μιζέρια που καθημερινά ζει.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, όμως, ήταν κάθετος! Κάλεσε την αστυνομία και απαιτούσε τη σύλληψη του άνεργου πατέρα. Εκείνος, βλέπετε, έχει ακόμη... δουλίτσα. Δεν τον αγγίζει η κατάντια του γείτονα του. Μέχρι να τη βιώσει ο ίδιος.

Ο πατέρας άνοιξε το πορτοφόλι, είχε είκοσι ευρώ. Τα έδωσε. Τα πήραν. Αλλά η αστυνομία, αστυνομία. Και η δίκη, δίκη!

Με δάκρυα στα μάτια, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του στην απολογία του επισημαίνοντας ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί δεν του έφταναν τα χρήματα για να αγοράσει όσα σχολικά είδη χρειαζόταν το παιδί του... «Όταν με κατάλαβαν, ήθελα να με καταπιεί η γη. Τους έδειξα το πορτοφόλι μου που είχε μέσα 20 ευρώ και τα πήραν. Ζητάω συγνώμη και δεν πρόκειται να το ξανακάνω», είπε στους δικαστές.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή και του χρέωσε δικαστικά έξοδα ύψους 80 ευρώ.

Αδέκαστοι δικαστές. Υπηρέτες του νόμου. Εχουν κι αυτή ακόμη τη δουλίτσα τους βλέπετε...

Αντώνη Σαμαρά, πάμε καλά; Έρχεται η ανάπτυξη; Θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Απάντησε μας, σωτήρα μας!"

Αλήθεια, για ποιο πολυκατάστημα πρόκειται;... Να το μάθουμε ποια αλυσίδα με παιδικά - σχολικά οδήγησε στο δικαστήριο έναν άνεργο πατέρα για ένα κουτί μαρκαδόρους!

Ο ελεγκτής και ο οδηγός που δολοφόνησαν τον Θανάση Καναούτη κυκλοφορούν ελεύθεροι και τρέχα γύρευε πότε και αν θα γίνει η δίκη τους και τι ετυμηγορία θα βγάλει! Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κάνει διακοπές προστατευόμενος στη ΓΑΔΑ, ενώ οι συνεργάτες του στο έγκλημα και οι ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν επίσης ελεύθεροι. Για τις δολοφονίες μεταναστών, μα είναι σα να σκοτώνεις ένα ποντίκι, δεν αξίζουν τον κόπο να καταπιαστεί μαζί τους η αδέκαστη δικαιοσύνη! Κι αν πάμε στις χιλιάδες αυτοχειρίες, εκεί δεν υπάρχει κανένας ηθικός αυτουργός, κανένα μαζικό έγκλημα! Όσο για την κατεδάφιση όλων των δομών Δημόσιας Υγείας και Ασφάλισης και όλων των εργασιακών κατακτήσεων που έχει σαν συνέπεια να οδηγούνται εκατομμύρια άνθρωποι στην εξαθλίωση και ίσως σε μια μικροκλοπή, ε, για όλα αυτά πια δεν φταίει κανείς!

Διαβάστε σχετικά με το περιστατικό στο Βόλο εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου