Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Βαραίνει το πολιτικό κλίμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τη Χρυσή Αυγή, λέει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

Βαρύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους πριν από λίγο δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση. Νωρίτερα το πρωί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα όσα είπε το πρωί στο Mega ο Χρύσανθος Λαζαριδης προκάλεσαν την αντίδραση της Ζωης Κωνσταντοπούλου που έκανε λογο για προσπάθεια στοχοποίησης της και ανέφερε πως για ό,τι της συμβει από δω και πέρα υπεύθυνος να ειναι ο υπουργός και οι συνεργάτες του.
Ο Λαζαρίδης επιμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση και τη βία
Λίγη ώρα αργότερα ο Χρυσανθος Λαζαρίδης πήγε στα γραφεία των δημοσιογράφων για να απαντήσει οτι ο Συριζα πρέπει να σταματήσει τη στρατηγική της έντασης που οδηγεί στη στρατηγική της βιας.
Ο κ. Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συνταγματος όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτος συνταγματικού τόξου". Τη στρατηγική της έντασης τροφοδοτούν οι φράσεις περί "ραντεβού στα γουναράδικα" και οι δηλώσεις για δημόσια λιντζαρίσματα συνέχισε ο κ. Λαζαριδης ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά στη Ζώη Κωνσταντοπουλου.
" Δεν θα απολογηθώ για τις ανοησίες της που λέει και πολλές. Δεν της είπα οτι είναι τραμπούκος αλλά οτι λειτουργεί απαξιωτικά εις βαρος της δημοκρατίας".
ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή

Ο κ.Λαραριδης αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη θεωρία των δυο άκρων και ειπε: " Η θεωρία των άκρων αφορά τους ακραίους. Δεν ειναι ακραία συμπεριφορά να καλύπτεις κουκουλοφόρους και τρομοκράτες, να μιλάς με εμφύλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;"

«Η ένταση που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική της έντασης εχει πολλούς ηθικούς αυτουργούς. Εάν συνεχίσουμε ετσι θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς» κατέληξε.
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη «θεωρία των δύο άκρων»

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει τη θεωρία των δύο άκρων, απέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δεν είναι τυχαία. Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται μετά από μία αποθράσυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει τύχει μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης από την Πολιτεία μέχρι τώρα. Φοβάμαι δε, ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, σε όσους, κατά έναν ανεύθυνο τρόπο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, υιοθετούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ξεπλένει τη ΧΑ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».
Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωινή τηλεοπτική παρέμβαση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος στο Mega, λίγες μόλις ώρες μετά την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μιλούσε για «τάγματα εφόδου της ΧΑ από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη».
«Οταν ακούμε σε πρωινή εκπομπή το σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κ. Λαζαρίδη, να μιλάει για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής από τη μια και τάγματα εφόδου από την άλλη, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Όταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιλάει για την – επικίνδυνη και υπονομευτική για τη Δημοκρατία – θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προγραμμένες εξ αρχής. Ας αφήσουμε την υποκρισία. Ο κ. Δένδιας και ο ίδιος από τη θέση του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν ρίξει πολιτικό λάδι στη φωτιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να αποδοκιμάσει τον Χρ. Λαζαρίδη ο Πρωθυπουργός»
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να απομονώσει στελέχη όπως ο Χρ. Λαζαρίδης που «με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας». Επιπλέον ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να «αποδοκιμάσει» τον Χρ. Λαζαρίδη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έχει ως εξής:
«Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, κ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, εις εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων, προέβη σήμερα σε ένα πρωτοφανές ατόπημα. Ζήτησε να παρέμβει σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τέλος, καλούμε το δημοκρατικό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου