Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση … αγναντεύει την Χρυσή Αυγή να καλπάζει


Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι», αλλά και της Public Issue για τον ΣΚΑΪ, αρκετοί θα σπεύσουν να πουν ότι έχει αρχίσει η αντιστροφή μέτρηση για τη ΝΔ και η «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ στα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου.
Φυσικά το αντίθετο ισχύει, καθώς και τα δύο μεγάλα κόμματα κινούνται στα ίδια επίπεδα. Μία μονάδα πάνω μία μονάδα κάτω δεν κάνουν την διάφορα.  Ίσως ο πιο δόκιμος όρος θα ήταν ότι και οι δυο έχουν «ταβανιάσει» με δεδομένες τις πολιτικές που ακολουθούν.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, κινούνται και αυτά στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες μετρήσεις, με εξαίρεση την ΔΗΜΑΡ που φαίνεται ότι “πληρώνει” τις λανθασμένες επιλογές της.
Στον αντίποδα το “φαινόμενο” Χρυσή Αυγή δεν λέει να καταλαγιάσει, αντίθετα καλπάζει με άλματα με την συμπολίτευση αλλά και την αντιπολίτευση να κοιτούν έκπληκτοι και άπρακτοι.
Άπρακτοι, διότι τόσο η κυβερνητική στρατηγική όσο και αυτή της αντιπολίτευσης την έχουν οδηγήσει στα σημερινά επίπεδα.
Από την μια η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως το υποτιθέμενο νέο φάντασμα του ναζισμού χρησιμοποιώντας μια ξεπερασμένη ρητορική για να μαζέψει του χαμένους ψηφοφόρους της ΝΔ, που αποτελούν το 90% και πάνω των ψηφοφόρων της ΧΑ. Και από την άλλη η αντιπολίτευση αναλώνεται σε αντιφασιστικά τσιτάτα που ποσώς ενδιαφέρουν του οργισμένους – αγανακτισμένους  με το σύστημα πολίτες που την στηρίζουν.
Μήπως έχει χαθεί η μπάλα;
Μήπως και οι μεν και οι δε δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΧΑ επιζητά κάτι απλό; Δικαιοσύνη!
Θα μου πείτε, ότι την αντιπολίτευση την συμφέρει να κάνει την πάπια γιατί η ΝΔ αιμορραγεί κυρίως προς την ΧΑ.
Η κυβέρνηση ωστόσο τι κάνει;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος της ΝΔ και άλλοι ψηφοφόροι της είναι διατεθειμένοι και να ματώσουν για την Ελλάδα και να πληρώσουν όσα χαράτσια χρειάζονται για την ανόρθωση της οικονομίας, αρκεί να τους δώσει λίγη δικαιοσύνη;
Να τους πει τέρμα οι νταβατζήδες που καταλήστεψαν το κράτος, τέρμα τα προνόμια και οι παχυλοί μισθοί  των βουλευτών και των «παιδιών» τους. Τέρμα το κομματικό κράτος και οι παρατρεχάμενοί του;
Ότι θα θυσιαστούμε  αλλά πραγματικά θα χτίσουμε ένα ευνομούμενο κράτος;
Αν όμως τους βάζεις συνεχώς το μαχαίρι στο λαιμό με τα χαράτσια και την ίδια στιγμή σε βλέπουν να κυβερνάς αγκαλιά με το «πράσινο κράτος» της μεταπολίτευσης, τότε είναι σίγουρο πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να σε τιμωρήσουν και να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Έτσι θα οδηγήσουν την ΧΑ όσο μπορούν πιο κοντά στην εξουσία.
Και τότε το πρόβλημα δεν θα το έχουν οι κυβερνώντες αλλά ο λαός. Γιατί θα τον έχουν οδηγήσει σε εμφύλιο!

 http://www.antinews.gr/2013/09/12/226829/

Π.Ζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου