Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η συγκινητική διαφήμιση από την Ταΐλάνδη που κάνει τον γύρο του κόσμου


Η εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ταϊλάνδης, TrueMove H, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στα πλαίσια της διαφημιστικής της καμπάνιας, που συγκινεί και παραδίδει μαθήματα συμπεριφοράς. Στην αρχή των πλάνων, ένα μικρό αγόρι προσπαθώντας να σώσει την άρρωστη μητέρα του, αποφασίζει να κλέψει φάρμακα. Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου αντιλαμβάνεται την προσπάθεια του μικρού να διαφύγει με τα φάρμακα και τον πιάνει. Στη συνέχεια, ένας άνδρας παρεμβαίνει και πληρώνει τα φάρμακα, ενώ δίνει στο παιδί και μια σακούλα με τρόφιμα. Η ιστορία μας μεταφέρει τριάντα χρόνια μετά το πρώτο περιστατικό. 
Ο άνδρας που βοήθησε το μικρό παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Το κόστος της περίθαλψης του είναι πολύ υψηλό και η οικογένεια του δεν μπορεί να το αντέξει. Τα 792,000 baht (25.000 δολάρια περίπου) είναι πάρα πολλά γι΄αυτούς. 
Παρόλα αυτά, οι ιατρικές δαπάνες έχουν αποπληρωθεί από τον γιατρό, που δεν είναι άλλος από το μικρό παιδί - πρωταγωνιστή της ταινίας. Το σημείωμα που αφήνει ο γιατρός στην κόρη του νοσηλευόμενου αναγράφει τα εξής: "Το κόστος αποπληρώθηκε με τρία παυσίπονα και μία μερίδα σούπας". Το τελικό μήνυμα της διαφήμισης, απλό, περιεκτικό και ουσιαστικό: "Το να προσφέρεις είναι η καλύτερη επικοινωνία". Τρία λεπτά αρκούν για να παραδοθούν μαθήματα ανθρωπιάς. 

Πηγή: Huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου