Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Ερντογάν συνάντησε τον Μουρούτη και την Ομάδα Αλήθειας

O Γιώργος Μουρούτης  
“ Ποιος είπε λοιπόν ότι η κυβέρνηση ρίχνει τη χώρα στο σκοταδισμό; Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης εξάγει πολιτικό πολιτισμό… ”

Γνωστές εικόνες και πρακτικές της ελληνικής κυβερνητικής καθημερινότητας φέρνει στο μυαλό πολλών η απόφαση του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσλάβει ομάδα 6.000 εθελοντών, ως επί το πλείστον νεαρών, για να φτιάξουν την εικόνα του ιδίου και του κυβερνώντος κόμματος μέσω social media. Τη σχετική αποκάλυψη κάνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στην γείτονα χώρα εξαιτίας, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές με πρωτοφανή αγριότητα, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει το twitter ως «μεγάλο μπελά».

Στα πρωτεύοντα καθήκοντα της τουρκικής «Ομάδας Αλήθειας» θα είναι να προωθούν την εικόνα της κυβέρνησης σε facebook, twitter και άλλα social media και να την «υπερασπίζονται» σε επικρίσεις. Η «καμπάνια» του Ερντογάν μέσω της προπαγανδιστικής ομάδας του εντάσσεται στο πλαίσιο των επικείμενων τοπικών εκλογών. Τα ονόματα των μελών της ομάδας, διασκορπισμένα στην τουρκική επικράτεια, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα για να «προστατευτούν τα προσωπικά τους δεδομένα», ανέφερε στέλεχος που επικαλείται η εφημερίδα.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις στελεχών του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τις αναφορές, μέλη του AKP με σχετική γνώση θα εκπαιδεύσουν τους 6.000 εθελοντές, με μαθήματα σε αίθουσες, για το πώς να γίνουν «αντιπρόσωποι στα social media».

Ποιος είπε λοιπόν ότι η κυβέρνηση ρίχνει τη χώρα στο σκοταδισμό; Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης εξάγει πολιτικό πολιτισμό…

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου