Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βαθιά χωμένη και στην ΕΥΠ η Χρυσή Αυγή...Μπορούσε να παρακολουθεί και τον πρωθυπουργό της χώρας!

http://www.kourdistoportocali.com/


Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης (Αντικατασκοπίας) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει γνωστοί, έχει όμως ενδιαφέρον ότι η υπηρεσιακή αυτή αλλαγή -με πολιτική εντολή προφανώς- γίνεται μεσούσης της προσπάθειας του κράτους να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και με δεδομένο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε ακόμη και βουλευτές του κόμματος της ΧΑ.

Ο εν λόγω προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας είχε και τη γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψη του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Η ίδια υπηρεσία της ΕΥΠ ασχολείται με θέματα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και άλλες.

Ο «καρατομηθείς» αξιωματούχος είχε τοποθετηθεί σε αυτήν τη θέση προ ενός περίπου έτους, ύστερα από σειρά διεργασιών στο εσωτερικό της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος προερχόταν από την ΕΛ.ΑΣ., είχε στενές σχέσεις και εντασσόταν στον κύκλο επιρροής του αντιστρατήγου Ιωάννη Δικόπουλου, ο οποίος αποστρατεύθηκε αιφνιδιαστικά πριν από λίγα 24ωρα.

Ως επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο κ. Δικόπουλος θεωρούνταν ο υπ' αριθμόν 2 στην ΕΛ.ΑΣ. και ήταν ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του σημερινού αρχηγού της Αστυνομίας, κ. Παπαγιαννόπουλου.

Μετά την «παραίτηση» ή αποστρατεία του κ. Δικόπουλου, η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης απομακρύνει αξιωματικούς, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στον τέως αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Ελλάδος, στον οποίο εμμέσως «χρεώθηκε» η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση της ΧΑ στον Μελιγαλά.

Τα σενάρια για συγγένειά του με βουλευτή της ΧΑ

Ωστόσο, μία δεύτερη ισχυρή εκδοχή για την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ έχει να κάνει με το επώνυμό του και τις σχέσεις που ενδεχομένως είχε αναπτύξει με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος «συμπτωματικά» έχει το ίδιο επώνυμο.

Πηγές της Αστυνομίας επισημαίνουν ότι η «σύμπτωση» αυτή είχε οδηγήσει τον «καρατομηθέντα» αξιωματικό της ΕΥΠ σε πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ένα εκ των οποίων ήταν η παρακολούθηση της μη πολιτικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη πως αυτό που οδήγησε στην αποπομπή του ήταν το γεγονός ότι είχε εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι έρευνες και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με τη χρήση του «κοριού».

Επιπροσθέτως, στελέχη της Κατεχάκη υπογραμμίζουν ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε πάρει ποτέ εντολή να παρακολουθεί τηλέφωνα βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου