Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Προκόπης Παυλόπουλος: «Αδιανόητο να συμπεριλαμβάνεται στα δύο άκρα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος  

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος η θεωρία των δύο άκρων είναι "αδιανόητη", ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι "όλη η δράση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται αναμφισβήτητα εντός του 'συνταγματικού τόξου'". Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι σε θεσμικό επίπεδο και για λόγους σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αδιανόητο να τοποθετείται "στα άκρα και εκτός συνταγματικού τόξου".  ”

Εναντίον της γελοίας και επικίνδυνης για τη Δημοκρατία θεωρίας των δύο άκρων, αλλά και όλων όσων τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ "εκτός συνταγματικού τόξου", τάχθηκε για άλλη μια φορά ο βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Αθήνας και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα "Επενδυτής".

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος η θεωρία των δύο άκρων είναι "αδιανόητη", ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι "όλη η δράση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται αναμφισβήτητα εντός του 'συνταγματικού τόξου'". Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι σε θεσμικό επίπεδο και για λόγους σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αδιανόητο να τοποθετείται "στα άκρα και εκτός συνταγματικού τόξου". 

Συγκεκριμένα ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: 

""Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι έστω και ως 'θεωρητική' σύλληψη η συμπερίληψη του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο άκρα είναι αδιανόητη. Και πολιτικώς, αλλά και θεσμικώς. Πολιτικώς διότι, πέραν των μεμονωμένων δηλώσεων - απεριφράστως καταδικαστέων, από κάθε άποψη - ορισμένων στελεχών του, η όλη δράση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται αναμφισβητήτως εντός του "συνταγματικού τόξου". Θεσμικώς δε, είναι έτι περαιτέρω αδιανόητο - και για λόγους σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας και της δημοκρατικής αρχής- η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετείται στα "άκρα" και "εκτός συνταγματικού τόξου". Διότι με δεδομένη τη συνταγματική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο πρέπει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και να δεχθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα έχουμε δομικό πρόβλημα δημοκρατίας". 

Είναι προφανές ότι θεωρία των δύο άκρων την οποία καλλιεργεί και αναπτύσσει, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Μέγαρο Μαξίμου, δεν βρίσκει ανταπόκριση σε υπουργούς, σε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς και το περιβάλλον των συμβούλων του να είναι απομονωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο εναντίον της "θεωρίας των δύο άκρων", αλλά και των απαράδεκτων δηλώσεων του κορυφαίου πρωθυπουργικού συμβούλου και γνωστού για την δραστηριότητά του στο ακροδεξιό Δίκτυο21 Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος πρόσφατα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ "εκτός συνταγματικό τόξο" έχουν ταχθεί και άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

 http://periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου