Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Λαζαρίδης μνημόνευσε το ΚΚΕ

O Χρύσανθος Λαζαρίδης 

“ Όσο το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο για το σύστημα, το σύστημα θα του χαϊδεύει στοργικά το κεφάλι. Με το που θα γίνει επικίνδυνο, αν γίνει ποτέ επικίνδυνο, το χάδι τους θα γίνει γροθιά. ”
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Δεν του τα λέμε μόνο εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, του τα έλεγαν και άλλα αριστερά κόμματα τον Δεκέμβριο του 2008», δήλωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ποια ήταν τα «άλλα αριστερά κόμματα;». Μα φυσικά το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα, που, μετά τη συνάντησή της με τον Καραμανλή, ανακοίνωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τ' αυτιά των κουκουλοφόρων». Κακώς πήγε τόσο πίσω ο κ. Λαζαρίδης. Θα μπορούσε να ανατρέξει στην πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στη ΔΕΘ, όπου ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε μεν ανιστόρητη τη θεωρία των δύο άκρων, έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τυχοδιωκτισμό του δίνει δικαιώματα».

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τώρα που τα νύχια του κτήνους φάνηκαν γυμνά στον ήλιο, θα περίμενε κανείς ότι το ΚΚΕ θα έβαζε λίγο νερό στο κρασί του. Ούτε νερό, ούτε ίσκιος. Ο "Ριζοσπάστης" βγήκε χθες με κεντρικό άρθρο και έγραψε ότι «η Χρυσή Αυγή πάτησε στα ιδεολογήματα που έσπερναν τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι για την κρίση ευθύνονται οι σπατάλες, τα λαμόγια πολιτικοί και ότι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν για να δει χαΐρι ο λαός. Πάτησε στα ντου εναντίον πολιτικών στις παρελάσεις, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι έριξαν κυβερνήσεις». Σαν να ακούω τον Χρύσανθο ή, για να μην είμαι υπερβολικός, σαν να ακούω τον Βενιζέλο.

Η ηγεσία του ΚΚΕ ευφραίνεται με τους επαίνους της Δεξιάς, της αρέσει να ακούει τον Σαμαρά να αποκαλεί το Κόμμα «σοβαρή Αριστερά», σε αντίθεση με τους άλλους, τους μπαχαλάκηδες. Τους αρέσει να διαβάζουν στη στήλη του Δ. Μητρόπουλου στα "Νέα" ότι «Ο Τσίπρας δύει, ο Κουτσούμπας ανατέλλει» και στη στήλη του Γ. Παπαχρήστου ότι «όσο περνάει ο καιρός, ο Κουτσούμπας μου γίνεται όλο και πιο συμπαθής». Οι έπαινοι είναι ευπρόσδεκτοι κι ας είναι κι απ' τον Παπαχρήστο.

Τους αρέσει να τα διαβάζουν, μολονότι ξέρουν ότι είναι λυκοφιλίες, επιθέσεις αγάπης ενός καθεστώτος που βλέπει το ΚΚΕ ως υποδοχέα δυνητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζουν και όμως συνεχίζουν, αφήνουν τον Σαμαρά και την ακροδεξιά δράκα του να δηλητηριάζουν την κοινωνία με μίσος για την Αριστερά. Δεν είναι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ το δηλητήριο, είναι για ολόκληρη την Αριστερά. Όταν λένε για Μελιγαλάδες, γουναράδικα και δικτατορίες του προλεταριάτου, λοξοκοιτάζουν και προς το ΚΚΕ, αλλά η ηγεσία δεν τους βλέπει, έχει το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη. Δεν ακούει καν τον Βορίδη, που είπε χθες ότι και το ΚΚΕ είναι εκτός συνταγματικού τόξου.

Όσο το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο για το σύστημα, το σύστημα θα του χαϊδεύει στοργικά το κεφάλι. Με το που θα γίνει επικίνδυνο, αν γίνει ποτέ επικίνδυνο, το χάδι τους θα γίνει γροθιά.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου