Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μαδουριστές–Μερκελιστές

του Γ.Κ. από την Ρήξη που κυκλοφορεί 
Η ΔΕΘ του 2014 θα μείνει στην ιστορία ως ο προθάλαμος της  εισόδου σε μια νέα μνημονιακή εποχή, εκείνη του τρίτου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υπήρξε το θηριωδέστερο και καταστροφικότερο όλων. Τώρα, στη Θεσσαλονίκη, το 2018, ο Τσίπρας προδιαγράφει την είσοδο στο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο θα αφήσει κληρονομιά στην ελληνική οικονομία και, βεβαίως, σε όσους τον διαδεχτούν στην κυβέρνηση.
Με την είσοδό του στην πολιτική εξουσία ολοκλήρωσε τη μνημονιακή καταστροφή και με την έξοδό του θέλει να τη διαιωνίσει.
Διότι είναι προφανές ότι, σε μία χώρα που το ποσοστό των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων έχει κατακρημνιστεί, με αποτέλεσμα οι υποδομές και η παραγωγή να καταρρέουν, η συνταγή του Τσίπρα, του Τσακαλώτου και όλης της παρέας των ψευτοαριστερών μπαρόβιων γιάπηδων, είναι μία και μόνη: après moi le deluge («μετά από εμένα ο κατακλυσμός») με την αναπόφευκτη προσφυγή σε ένα νέο μνημόνιο.

Αντί, έστω την τελευταία στιγμή, να προτάξουν ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αυτοί, ξεζουμίζοντας φορολογικά τους Έλληνες και αδιαφορώντας για την πραγματική πορεία της οικονομίας, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαγγείλουν μία πολιτική ψευτοεπιδομάτων, έτσι ώστε να συγκρατήσουν την κατάρρευσή τους στις εκλογές που έρχονται. Εξάλλου ο Μοσκοβισί και η Μέρκελ βρίσκονται στο προσκέφαλό τους.
Η πολιτική που ακολούθησαν επί τέσσερα χρόνια και σκοπεύουν να κορυφώσουν κατά τους τελευταίους μήνες της εξουσίας τους, συμπυκνώνεται στα εξής: Εξυπηρέτηση των ξένων · ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, των τραπεζών και των δημόσιων επιχειρήσεων · συμπόρευση με όλους τους μεγάλους ολιγάρχες (από τον Βαρδινογιάννη μέχρι τους Αγγελόπουλους) · εξόντωση των παραγωγικών κοινωνικών στρωμάτων · μεταβολή της χώρας σε τουριστομάγαζο · και τέλος μοίρασμα επιδομάτων και βραχυχρόνιων διορισμών στους φτωχοποιημένους Έλληνες. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ακολουθούσε ο… Καίσαρας στη Ρώμη: οι μεγάλοι γαιοκτήμονες, αφού εξόντωσαν τους μεσαίους και μικρούς καλλιεργητές, προσφέρανε άρτον και θεάματα στους πληβείους για να εξαγοράζουν την ψήφο και τη συναίνεσή τους.
Αυτή είναι η χειρότερη παράμετρος της πολιτικής του Τσίπρα και της παρέας του: Η προσπάθεια εξαχρείωσης των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να πάψουν να διεκδικούν μια οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή και βελτίωση της παραγωγικής και κοινωνικής τους θέσης, και η μεταβολή τους σε επιδοτούμενους και λουμπενοποιημένους προλετάριους. Οι συνταξιούχοι να είναι ικανοποιημένοι αν η μείωση της σύνταξής τους γίνει μετά από ένα εξάμηνο, οι φορολογούμενοι εάν η μείωση του αφορολόγητου γίνει λίγο μετά, οι εξαθλιωμένοι Έλληνες εάν, ως αντάλλαγμα για το τσεκούρωμα των αποδοχών τους, πάρουν έναν χριστουγεννιάτικο μπουναμά. Σε αυτή την κατάσταση θέλουν να εγκαταλείψουν τους Έλληνες οι ζηλωτές του Μαδούρο, με ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο: ότι οι δικοί μας «μαδουριστές» είναι ταυτόχρονα και «μερκελιστές» και οπαδοί της «Μακεδονίας» των Σκοπίων. Στα ξεκουμπίδια!

 http://ardin-rixi.gr/archives/209143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου